0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk önce geçmiş olsun! Yaylaya gitti diyorsunuz? Yayla da aracı kim kullandı? Kaza geçirdi mi? Pek anlamam ama ben bu tip arabalarda şöförlük öğrendiğim için soruyorum. Arabanın direksiyonunu sağa çevirirdiniz, sola giderdi Eğer hiç bir şey olmadıysa, servise tekrar götürüp baktırın![/quote]teşekkürler yasemin hanım yaylaya peder gitti inceledik aracın ön alt tarafında herhangi bir emare yok kaza felan da yok orjinal fabrika çıkışı yok sağa çevirince sola gitmiyor sadece direksiyonu bırakınca araç sağa gidiyor vede direksiyon o tarafa dönüyor servise götürecem ama sanırım faydası olmayacak çünkü serviste rotbalans hizmeti yok ne yapacağımı şaşırdım
Bence de şaft ve defransiyeldendir ...[/quote]Gülme sana pasta yap deseler inan sende çok komik olurdun....... Bence de rot ayarı bozuk veya amörtisörlerde problem vardır ama 500 km lastikler nasıl yenmiş baya zor ihtimal yaa
Ramiz Bey ve Ferdi Bey, biraz ayıp olmuyor mu güldüğünüz ben miyim? Lütfen bunu sizlerden hiç beklemezdim. Burada çözüm üretmek, fikir almak için konuşmuyormuyuz Tekerlek sistemini çalıştıran Mahruti dişlisi, ayna dişlisi, ayna dişlisinin bulunduğu, tekerlek akslarının istavroz dişlileriyle irtibatlandığı bir aktarma ünitesidir defransiyel. Şaft, vites kutusundan aldığı hareketle defransiyele giren Mahruti dişlisini çevirir. Mahruti Dişlisi de kendisiyle irtibatlı olan ayna dişlisini çevirir. Bu iki dişli birbirlerine dik açıyla bağlandığı için, motorun hareketi Defransiyelde 90 derece ile tekerleklere iletilmiş olur. Kendisine bağlı istavroz dişlileriyle birlikte dönen ayna dişlisi de tekerlek akslarını çevirmek suretiyle hareketin tekerleklere geçmesini sağlar. İstavroz dişlilerinin görevi ise; aracın sağa sola döndürülmesi, dönemeçlere girilmesi gibi durumlarda, içte kalan tekerlekle, dışta kalan tekerlek farklı devir yapacakları için bu devir farkını karşılamaktır.[/quote]Sizi kırdıysak kusura bakmayın ama sanırım Ferdi şahin doğanlardaki gibi uzun ve büyük arıza yapmaya müsait parçalar olarak anladı genelde bizim araçlarda o tip arızlara olmaz o yüzden
Ne şaftı ne diferansiyeli yahu.. Eğer aks kafasında eğrilik falan yoksa rot balans demektir.[/quote]aks kafasında eğrilik yok çünkü terazi ile ölçtük normal sınırlar içinde yaklaşık 1,5 derece dışa eğim var normaldir buda rotbalansçıyı değiştirecem gibime geliyor bakalım lastikleri değişim zamanı yaptırırım artık birde rotbalansa para vermek istemiyorum