Gönderen Konu: elentra da motor kısmından gelen ses  (Okunma sayısı 1372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
elentra da motor kısmından gelen ses
« : Ağustos 02, 2010, 17:26:27 »
Arkadaşlar toyotamı sattım :o yerine 2004 model 30 binde bi hyundai elentra aldım :( fakat bir hafta önce motor kısmından özellikle motor soğukken tık tık tık şeklinde bir ses geliyor. gelen ses kayışların olduğu bölümden diye düşünüyorum fakat araçta milano gaz sistemide var enjektör şıkırtısınada benzetiyorum araba ısınınca azalıyor. Genelde araçta gazı bıraktığımda 2000 devir altına düşünce ses bariz şekilde içeriden duyuluyor ama sürekli bir ses sadece gazı bıraktığımda artıyor gibi geliyor bana yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada 30000 bakımını yaptırdım triger seti değişti yaştan dolayı ama ses önceden de vardı ustalar enjektör sesidir diyor ama tatmin olmadım çünkü aracı ilk aldığımda böyle bi ses yoktu.

Toyota Club Türkiye

elentra da motor kısmından gelen ses
« : Ağustos 02, 2010, 17:26:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: elentra da motor kısmından gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2010, 14:36:11 »
Yeni aracınız hayırlı olsun.LPG de soğukken enjektörlerden ses gelebilir motor ısınana kadar.Bunun nedeni genelde ustalık kalitesine bağlıdır.Gazı bıraktığınızda artar gibi gelir çünkü motorun sesi enjektör sesini keser motor rölantiye düşünce sesi azalır enjektörler baş gösterir. :)
Aracı aldığınızda da motor sıcak ise kaputu açmadan ğek de duyulmaz.
Lpg takılalı kaç km olmuş? Birde bakım yapılmış mı? Lpg de iken hangi gazdan kullanılmış?Aygaz ın Mogaz ın katkılı gazları bu sorunlara da yol açabiliyor.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: elentra da motor kısmından gelen ses
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2010, 06:23:25 »
lpg takılala 2 yıl olmuş fakat 3 bin km yapmış lpg den sonra bkım yapılmamış sanırım çok teşekkür ederim Emre Bey ilginiz için