adam olacak çocuk
misket oynardık
gazoz kapağı biriktirirdik
bide leblebi tozu vardı
derelerde balık tutardık 
Üstüne az daha ekleme yapayım
çocukluğum İstanbulda geçti
eskiden çok yerde boş arsalar vadı doya doya top oynardık
ağaçlara çıkar çitlenbik toplar kabuğunu minik eski anten borusuyla üflerdik
plastik elektrik borusuna kağıttan lüle yapıp onuda üflerdik
kuka oynardık
topaç çevirirdik
üç beş gazoz kapagı yüzüne arkadaşa daldığımı hatırlarım
kart birirktirir onlarla tek çift oynardık tam hatırlayamıyorum şimdi nasıl oynadığımızı öyle bişeydi
sene 76 larda mahallenin bakkalından cam şişede gazoz alırdık ne giderdi soğuk soğuk
mahalleye el arabasıyla dondurmacı gelirdi onun arabasını iterdik adam bize beleş dondurma verirdi
üç tekerli şu eski bisikletlerle ne gezerdik
tahta üstüne oturup bindiğimiz bilyalardan kaykay yapardık
patates soğancı eskilere mandalcı balıkçı geceleri bozacı gezer dururlardı
yoğurtçular vadı omzuna sırık takıp iki yandan sallanan kaplarda yoğurt satarlardı
babam iş yerinden biriken bi poşet madeni para getirmişdi eve
içinden 5 kuruş alıp sinemalara giderdik paranın üsdüde artardı, poşetteki paralar duruyo hala bodrumda bi yerde bitiremedik ,o zamanlar açık hava sinemalarıda vardı gece giderdik
su kuyrukları vardı bir zamanlar çeşmede insanlar su sırası beklerdi
televizyonun çıktığı seneler hiç unutmam 3-4 yaşlarımdayım abim var benden 1 yaş büyük televizyonun
orasını burasını kurcalıyorum nasıl olduysa elimde açık kablo vardı onu bantlıycakdım o ara kardeşim fişi bi taktı odadan çıktı gitti
ben neye uğradığımı şaşırdım zangır zangır ceryan çarpıyo gittim gidecem o ara bilader geri geldi fişi prizden çekti kurtuldum
sağ sol iki parmağımda ufak yara izini taşıyorum hala çocukluk işde
siyah beyaz fotoğraflar
makaralı fotoğraf makinaları.
adile teyze çıkardı saat akşam 8 de uykudan önce diye bir programdı
heidi izlerdim kunta kinteyi hqatırlayan varmı bende ismi aklımda kalmış
birde şu meşhur dergiler vardı zagor kızılmaske diğerleri aklıma gelmiyor onları okurduk hey gidi günler..yazacak çok şey varda aklıma gelmiyor şimdi.