Gönderen Konu: Bu ürün Corolla'ya uyar mı? (arka stop hazır duy led paneli)  (Okunma sayısı 2961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar gittgidiyor sitesinde arka stoplar için orjinal duy olan ledli ampule rastladım.
Corolla duy kalınlığı aynımıdır, uyar mı? Ampul standartı "P21W" mi? Bilen var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/40-High-Power-SMD-Ledli-P21-Kirmizi-Stop-Ampulu_W0QQidZZ29011312#aciklama

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: Bu ürün Corolla'ya uyar mı? (arka stop hazır duy led paneli)
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2010, 23:01:13 »
cidden bilgim yok ama uyarsa cok guzel olacaktır araba bi kuzende gelince kesinlikle araba içindeki katolog mu diyim artık özellikler kitabımı diyim o varya ona bakcam orada arabayı soksen geri toplicak kadar bilgi var :P :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2010, 10:16:17 »
Levent, araçların üzerinde orjinal  gelen led aydınlatma gurubu stop olsun, sinyal olsun veya diğerleri tamam bütünlüğü sağlayıp istekleri karşılıyor. Çünkü aracın üretim esnasında bir çok testten geçerek yapılıyor. Ama senin bahsettiğin bu piyasada  satılan ürünlerden bir çoğunu denedim. Ebaydan belki 4-5 çeşit ampül aldım. Standart ampüllü bir stopta kesinlikle standart ampülün verdiği parlaklığı vermiyor vesselam. Sebebi de gayet  açık  bence. Stop standart ampülle üretilmişse ışığın homojen dağılımı için arkadaki yansıtıcı reflektörler, iç aynalar ona göre  yapılmış. Ledli gelmişse de o lede  göre. Bilmem anlatabildim mi ?  Arka stop olsun, sinyal olsun eğer oralara bu superflux, normal led  değil,  power  led  takabiliyorsan  ne  ala; yoksa  gerisi  inan  boş...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2010, 11:51:47 »
...
Stop standart ampülle üretilmişse ışığın homojen dağılımı için arkadaki yansıtıcı reflektörler, iç aynalar ona göre  yapılmış. Ledli gelmişse de o lede  göre. Bilmem anlatabildim mi ?
....
Kesinlikle haklısın. Bunun farkındayım ve biliyorum.
Verdiğim linkteki ürünün arka görünüşüne bakarsan, arka tarafta da led olduğunu görürsün.
Bu, orjinali ile aynı ışığı verecektir manasına gelmiyor tabii,ancak en azından biraz şans var diye düşünüyorum.
İlla ki led stop olacak diye düşünürsek, mutlaka bir çaresi de bulunur. Hatta daha çok ışık verecek alternatif bulunur diye düşünüyorum.