Gönderen Konu: Direksiyondan Bozuk Yolda Gelen Tıkırtılar ...  (Okunma sayısı 17811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Direksiyondan Bozuk Yolda Gelen Tıkırtılar ...
« : Temmuz 05, 2007, 11:17:58 »
Geçenlerde, bozuk yolda giderken ön takımdan "lak luk" tarzı sesler geldiği için arabayı servise göstermiştim. Yapılan incelemede direksiyon kutusunun arızalı olduğu tespit edilmiş ve değiştirilmişti. Değişimden sonra hiç bir ses kalmamıştı.

Bu sene tatile arabamla çıktım ve 2,200 km çevirdim. İlk 1,000 km de herşey normaldi, ama sonrasında bozuk yollarda direksiyondan tıkırtı şeklinde sesler gelmeye başladı. Sanki iki demir bir birine vuruyormuş gibi. Yurtdışında olduğumdan dolayı adam akıllı bir servis bulamadım. Bir iki kişiye danıştığımda, "problem olmaz, o sadece ses olarak seni rahatsız eder, eve kadar gidersin" demişlerdi. Hafta sonu yine servise götüreceğim arabayı.

Anladığım kadarı ile Corolla'ların direksiyon kutuları başımıza dert olacak ama de bakalım

Toyota Club Türkiye

« : Temmuz 05, 2007, 11:17:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2007, 20:55:13 »
aynı sorundan nbevde servise gitmiştim.aracı test ettik ön takımdan lakırdılar  geliyordu.
usta lifte aldı arabayı kontrol etmeye başladı.sorun yok dedi.
sadece fren kaliperlerindeki pimleri söküp bi güzel gresledi.
pimlrin boşluklarından yaparmış dediler.ama yalan ama doğru.
tartışılır.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2007, 09:35:49 »
Problem direksiyon kolundan çıktı. Bugün komple direksiyon kolu değişecek. Sonrası bakalım ne olacak ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2007, 10:24:15 »
aynı sıkıntı bende de var hatta bununla ilgili bir başlıkta açmıştım. ustalar gidip kontrol ettiler bişey yok dediler ama ses geliyor benim arabada da.boşbir zamanda gidip iyice test ettireceğim.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2007, 11:09:16 »
İhmal etmeyin, garanti süresi içerisindeyken gerekenleri yaptırın. Servis teknisyenini yol testine çıkarttığım zaman olayı tamamen anlaştırana kadar adamı tutuyorum. Zaten Toyota'ya olan şikayetimden sonra şimdi Sonkar bir başka ilgileniyor benimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2007, 19:09:42 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
İhmal etmeyin, garanti süresi içerisindeyken gerekenleri yaptırın. Servis teknisyenini yol testine çıkarttığım zaman olayı tamamen anlaştırana kadar adamı tutuyorum. Zaten Toyota'ya olan şikayetimden sonra şimdi Sonkar bir başka ilgileniyor benimle  [/quote]

Günal Bey arabanın değişmeyen biryeri kaldımı ?  

yahu  sağlam dedikçe araç dökülüyormu ne.. Bu arada bende arabamı sattım.. 29.06.2007'de  bakalım ne alacam..

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2007, 19:19:47 »
Değişmeyen daha çok yeri var...

Ben arabamdan memnunum. Sevindiğim taraf ise çok fazla problem çıkmadan parçaların garantiden değiştirilmesi, çabucak tedarik edilmesi vb.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2007, 19:28:17 »
bende de aynı sorun vardı; garantiden hallolmuştu; artık garanti de yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2007, 23:37:22 »
arkadaşlar bendede 2005 corolla var geçenlerde ilk defa bi ses duydum direksiyon en sonuna kadar çevriliy durumda bekliyoken direksiyondan garip garip sesler geldi düz hale getirincede gitti.ozaman işim vardı ama önemsemedim daha bakımına 5000km var acaba baktırsam bakımı gelmeden sorun olsa değiştirirlermi garantiden veyahut sorun nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2007, 08:32:06 »
ALINTI
arkadaşlar bendede 2005 corolla var geçenlerde ilk defa bi ses duydum direksiyon en sonuna kadar çevriliy durumda bekliyoken direksiyondan garip garip sesler geldi düz hale getirincede gitti.ozaman işim vardı ama önemsemedim daha bakımına 5000km var acaba baktırsam bakımı gelmeden sorun olsa değiştirirlermi garantiden veyahut sorun nedir acaba?[/quote]

Biraz daha bilgi verebilirmisiniz ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2007, 17:32:09 »
benim direksiyon kutumda 2 kez değişti garantiden bu gelen lakır -lukur seslerden dolayı...2 gün önce garantisi bitti ..hadi hayırlısı...kanımca burdaki malzeme biraz kalitesiz...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2007, 19:22:21 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Biraz daha bilgi verebilirmisiniz ...
[/quote]
öncelikle bu olay bir kere yaşandı direksiyon kolonu sonuna kadar çevrili durumdayken lakur lukur sesler geldi sanki bir dişli kaçırıyomuş gibi.bidahada olmadı ama uzun yola çıkıcam işallah sorun olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2007, 12:55:12 »
Benimde başıma ilginç bir olay geldi. Arabanın direksiyonu sonuna kadar çevrili, olduğu yerde sabit ve araç çalışır vaziyette duruyordu. Bir ara gözüm direksiyona ilişti, bir baktım ki ne göreyim!! Direksiyon olduğu yerde çok az bir mesafede sağa sola titriyor, elektrik çarpmış adam gibi titriyordu. Hemen direksiyonu düzelttim ve titreme geçti. Acaba anormal bir durum mu var? Ayrıca benım dıreksiyon kutusu değişmişti ama o lakır lukur sesler hala devam ediyor....
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2007, 14:16:00 »
Sesler devam ediyorsa bence servise git Demir. Yapamamışlar ise düzgün olarak yeniden yapsınlar, yapmışlarsa ve başka birşey bozulduysa, onu da yapsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2007, 14:21:05 »
Toyota almasammı naapsam yahu  siz neler söylüyorsunuz yep yeni araba bunlar daha... orası burası dökülüyor. Yakışmıyor Toyota'ya eski model Toyota'lar hakikatten çok sağlammış demekki.
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2007, 17:16:02 »
Arkadaşlar bahsettiğiniz direksyondaki tıkırtılar bazen bendede oluyon özellikle kasisleri geçerken.Servise söyledim test ettiler bişey yok dendi.Arkadaşımda 2004 Sol HB var bazen onu kullanıyorum ,o araçta hiç bir ses yok pamuk gibi. Yanlız farkettiğim bişey makyajsız modellerde direksyon derinlik ayarı yok sadece yükseklik ayarı var. Bizim araçlarda ( makyajlı )hem yükseklik hem derinlik ayarı var. Belki direksyon milindeki bu derinlik ayarı mekanizması bu sese sebep oluyordur. Yok eğer bu değilde kıronik bir hataysa serviste ikna edip hatalı parçayı değiştirtmeli.

2006 Corolla Terra 1,6 HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2007, 21:43:50 »
Alıntı yapılan: Mustafa Esen
Arkadaşlar bahsettiğiniz direksyondaki tıkırtılar bazen bendede oluyon özellikle kasisleri geçerken.Servise söyledim test ettiler bişey yok dendi.Arkadaşımda 2004 Sol HB var bazen onu kullanıyorum ,o araçta hiç bir ses yok pamuk gibi. Yanlız farkettiğim bişey makyajsız modellerde direksyon derinlik ayarı yok sadece yükseklik ayarı var. Bizim araçlarda ( makyajlı )hem yükseklik hem derinlik ayarı var. Belki direksyon milindeki bu derinlik ayarı mekanizması bu sese sebep oluyordur. Yok eğer bu değilde kıronik bir hataysa serviste ikna edip hatalı parçayı değiştirtmeli.
2006 Corolla Terra 1,6 HB
[/quote]
bende de 2006 terra hb var.dün bu sefer akkoyunlu plazaya bıraktım arabamı
cd calarla göstergelerin arası acık olduğundan.bide dedim ön takımdan lakırtılar geliyor diye.bugün telefon actılar.torpidom izole ediliyormuşl.ayrıca ön takımdaki sesler yine fren kaliperlerinden yapıyormuş.
kalipreler ya değişcek yada onarılacak.yarın alıcam kısmetse.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2007, 17:43:46 »
benim toyota da aynı şekilde sesler veriyordu. Rot balansçıya gittim. kontrol etti. Bir reçete çıkardı. O reçededeki parçaları alıp taktırdım. Ama bozuk yolda yine aynı sesi verince bastım ustaya küfürü. Mantık yürüttüm ve o sesin torpitodan geldiği kanaatine vardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2007, 00:08:51 »
hocam senin arızan direksiyon tıkırtı burcundan,bozuk yolda yawaş giderken lak luk diye ses yapar,eğer aracının garantisi bitmediyse garantiden değiştir,üretim hatası kullanmayla bozulacak bişey değil çünkü bende değiştirdim herhangi bir sorun çıkarmadılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 28, 2007, 00:12:53 »
ya bu sorunu bizde yaşamıştık ve pilastik bi parça değişmişti direksiyon tertibatında sonra sorun çıkammıştıki bu seneye kadar burları sıktırdık ve sorun çözüldü(ama direksiyon baya ağırlaştı)