Gönderen Konu: Corolla için CAR PC  (Okunma sayısı 2700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Corolla için CAR PC
« : Temmuz 29, 2010, 21:26:14 »
Arkadaşlar Corolla için car pc araştırıyordum. Çinli bir firmaya mesaj attım. Bir kaç gün sonra yerli bir firmadan bu konuda cevap geldi. Firma benim mesaj attığım Çinli firmanın Türkiye distribütörlüğünü almış. Ellerinde Corolla için Car Pc bulunduğunu ve fiyatının 2200 Dolar olduğunu belirten bir email gönderdiler.
Bildiğiniz gibi car pc ler oldukça gelişmiş özelliklere sahip cihazlar. Ancak 2200 dolar sanki çok gibi geldi bana.

Aracına böyle bir cihaz taktıran yada taktırmayı düşünen arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.

Not: Car pc olarak kastettiğim cihaz, intel ulv işlemcisine sahip 3g internet vs. özellikleri bulunan bir cihazdır.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

Corolla için CAR PC
« : Temmuz 29, 2010, 21:26:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla için CAR PC
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2010, 00:59:01 »
Arkadaşlar Corolla için car pc araştırıyordum. Çinli bir firmaya mesaj attım. Bir kaç gün sonra yerli bir firmadan bu konuda cevap geldi. Firma benim mesaj attığım Çinli firmanın Türkiye distribütörlüğünü almış. Ellerinde Corolla için Car Pc bulunduğunu ve fiyatının 2200 Dolar olduğunu belirten bir email gönderdiler.
Bildiğiniz gibi car pc ler oldukça gelişmiş özelliklere sahip cihazlar. Ancak 2200 dolar sanki çok gibi geldi bana.

Aracına böyle bir cihaz taktıran yada taktırmayı düşünen arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.

Not: Car pc olarak kastettiğim cihaz, intel ulv işlemcisine sahip 3g internet vs. özellikleri bulunan bir cihazdır.

Zühtü bey,

Teknik özelliklerinin dışında 2200 dolara satılan cihazı özel kılan nedir? Yakınım yurtdışından 1000 dolara resimdeki cihazı alıp İstanbul trafiğini değerlendirebilmeyi öğrenmiş durumda.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2010, 02:02:14 »
sanki laptopu andırıyor?
Netbook olsa gerek.
Eskiden car pclerin ufak bi kasası oluyordu bagaja monteli hala öyleyse birde yer kaplama sıkıntısı var.

2200 dolara bence çok daha uygun birşeyler bulunabilinir.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2010, 05:42:38 »
http://store.mp3car.com/Toyota_s/204.htm 2009 corolla için konsola uyan lcd ekran.

http://store.mp3car.com/Habey_BIS_6620_I_Intel_Embedded_Z510_Based_Ultra_L_p/ccc-212.htm buradada 304$a araç içinde çalışabilen bir pc var.

çok çok çok daha uygun fiyatlara maledebilirsiniz.

yalnız bir konuya dikkat edin. bu gibi sitelerde 50-60$ a satılan güç kaynaklarına ihtiyacınız var. bu özel güç kaynakları kontak açtığınızda bilgisayarı açabilen, kapattığınızda bilgisayarı kapatabilen, marş esnasında 8,5volt a kadar düşen voltaj da bile çalışabilen güç kaynakları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2010, 07:46:45 »
arabanın içinde car pc'nin ne gibi faydaları var.
navigasyonlu dvd divx çalan bir cihaz almak daha ekonomik değil mi.

bilgisayar kullanacaksanız da netbook alırsınız hem daha mobil olur.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2010, 09:04:04 »
2200 dolara pazarda araba satıyorlar.  :P
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2010, 12:24:27 »
Car pc olarak adlandırılan cihazlar piyasada satılan Double din cihazlarının aynısı. Fakat daha gelişmiş özellikleri var.
http://www.inventist.com.tr/ burası bahsettiğim cihaz için fiyat veren firmanın sitesi.
Forumda pekçok double din kullanıcı yorumu var. Fakat böyle bir cihaz kullanan henüz yok sanırım.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2010, 17:28:31 »
dışarıda özel kablosuz mouselar var sadece toptan oluşuoyor bu işte fotodaki sonynin uzerndeki gözüken gibi e bide o monitor tarzı şeyden aldınız mı tamam hatta bu lcdler icinde gidip cıkma cerceve uzerine 7inc bi lcd monteleseniz bile tamamdırr.. az bi el işi yeter o kadar para bayılmaya gerennkk yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2010, 18:38:41 »
benim arabamda var car pc ama hiçbi işe yaramıyor, yada ben kullanmıyorum diye belki bana öyle geliyo..  arabada msn imi açmasamda olur yani.. yada internette surf yapmasam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2010, 18:55:22 »
Bu tür cihazlar zaten meraklısına gerekli. Bir işe yarayıp yaramaması ise kişinden kişiye değişir. İnsanların arabadan beklentileri donanım ihtiyaçlarını belirler. Sadece gösteriş olsun diye bu tür şeylere binlerce lira veren insanın ya aklı kıttır yada parası çoktur.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2011, 16:23:15 »
Arkadaşlar ben distiributor firmada çalıştım cihazları iyi tanıyorum bence cihazlar söylenildiği gibi meraklısına gidecek cihazlar bilgisayar oluşundan dolayı özelliklerini anlatmama gerek yok sanırım xp veya win7 kullanabileceğiniz ve kendi bilgisayarlarınızda neler yapıyorsanız bu cihaz sayesinde bunların hepsini arabanızda da yapabilme olanağı sağlıyor internete vınn modem sayesinde bağlanıp msn skype  mailler trafik yoğunluğu digital televizyon izlenmesi hatta digitürk webtv sayesinde ligtv maçlarını bile izlemek gibi birçok iş yapılabilir 7" lik dokunmatik ekranı sayesinde kolay kullanım olanağı gps bordu sayesinede navigasyon bluetooth ile araç kiti olarak kullanabilmek  tek kusuru denilebilecek özelliği ise radyo arayüzünün biraz eksik oluşu ama çokta önemli sıkıntı yaratmıyor 30 kanal hafızaya kayderek bu kusur çekilir hale gelir  dediğim gibi bu bir bilgisayar!!!

cihazlar ile ilgili fiyat ve teknik bilgi için benimle irtibata geçebilirsiniz  biltekser34@hotmail.com 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2011, 09:41:51 »
Araçta msn, skype kullanmak, web sayfalarında gezinmek, film izlemek bana pek mantıklı gelmiyor. Kazalara açık davetiye gibi bence. Ama tabi herkesin fikri farklı olabilir. Araç bilgisayarı ile aslında arabanın normalde göremediğimiz teknik verilerini (var ise) görmek, takip etmek bence daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum. Tabi eğer yapılabiliyor ise.

Örneğin arabamdaki yol bilgisayarının (?) aynı anda gösterdiği, gösterebildiği veriler pek bir kıt gibi geliyor bana. Eski Corollamda en basitinden sıcaklık ile ortalama tüketimi aynı anda görebiliyorken, 2011 model olan yeni corollamda bunu göremiyorum. Ancak araç bilgisayarına yüklenecek özel bir program ve yapılabilecek bir iki bağlantı ile tüm bu bilgileri bilgisayar ekranında göstermek mümkün olur diye düşünüyorum.

Bu konu ile ilgili bilgisi olanlar paylaşabilirse memnun olurum.