Gönderen Konu: kazalı araçlara ne dersiniz???  (Okunma sayısı 4868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
kazalı araçlara ne dersiniz???
« : Temmuz 28, 2010, 11:05:58 »
toyota corolla sol arıyorum 2004-2006 arası. özellikle de servis çalışanlarna soruyorum kullanan arkadaşlarda yazarlarsa fena olmaz. sorum şu genellikle aranan arabalarda kazalar var kimi çamurluk tambon etekler boyalı felan bazıları araç yan yattığı için sadece sol kısım ve tavanda boya var bazıları kapılarda boya var ancak en ufak kusuru yok deniyor. bu tür araçları almamız tavsiye edilinir mi? gerçekten sorun çıkarmaz mı? şimdiden teşekkürler.........

Toyota Club Türkiye

kazalı araçlara ne dersiniz???
« : Temmuz 28, 2010, 11:05:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: kazalı araçlara ne dersiniz???
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2010, 11:17:58 »
bence çıkaracağı sorundan ziyade elinizden çıkarabilmeniz önemli burada. satma kararı aldığınızda, siz şu anda bu arabaya nasıl yaklaşıyorsanız herkes sizin arabanıza öyle yaklaşacak. çok önemli mi, bence her boya o kadar önemli değil, bence bir arabanın tavanına veya ön takımlara ve şaseye zarar gelecek şekilde önünde bir hasarı oluşmadığı sürece alınabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2010, 11:21:59 »
kazasız araba bulmak samanlıkda ine aramaya benzer olur küçük kazaları sonuçda araba yollarda ğidiyor boyadan cok  murat abinin de dedi ğibi saşe ve motoru önemli servise ğösterilip alına bilir uygun fiyata
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2010, 11:46:00 »
Kazasız , boyasız araba bulmak için ya çok aramak yada plazaya gitmak lazım..Boya önemli değil..önemli olan boyanın nerede ve ne kadar olduğu..Tampon değişimi önemsenmeyebilir ama çamurluk ve kapı değişiminin sebebini iyi araştırmak lazım..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2010, 11:59:39 »
2 ay kadar önce bir araç gördüm, Honda civic, sanırım 2002 modeldi. araç gümüş gri, direğe vurmuş önden, çamurluklar hatta farlar bile sağlam, tam ortalamış yani, ama motorun yarısına kadar girmiş, şase s olmuş. topladılar arabayı, geçen gün gördüm üstündeki numarayı aradım, adama kazasını sordum, yanına gitsem tanıyacak beni. ön kaputta lokal boya var güneş yanığından dolayı(aynı renk çıkma kaput bulmuş, sadece dışını boyatmış) başka da bişeyi yok diyor adam. ben airbaglerin bile patlak olduğunu biliyorum ama. Allah Hepimizi böyle kendini uyanık sanan ....... lardan korusun.

bu arada Kırıkkale ve çevresinden yukarıdaki tarife uygun bir araba denk getirir, almayı düşünürseniz mutlaka haberim olsun ;)...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2010, 12:07:22 »
Kazadan kazaya fark var. Eğer kendiniz araçtan anlıyorsanız ve kazanın nerelere ne kadar zarar verdiğini anlayabiliyorsanız neden olmasın. Bir çok yerden darbesi vardır, boyası vardır ama bunlar ufak darbelerdir hiç birşey olmaz, ama bir parçadan darbesi vardır fakat darbe ciddi boyutlardadır ve aracın esnemeyen, deforme olmayan parçası yoktur bu sebeblede sık sık arıza çıkarır ve aracın genel dengesi bozuktur... Bu ayrımı yapabileceğinize inanıyorsanız veya gerçekten güvenebileceğiniz bir kişi size yardımcı olacaksa olabilir ama onun haricinde gerçekten oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2010, 12:08:07 »
Bizim arabanında sol ön ve arka camurluk değişmiş,bel altı boyalı.Altını hafif bir şekilde kaldırıma vurma durumu olmuş aracın.Bizim arabada satılık,yeni model araç almak için satıyoruz.Aracım diye demiyorum yürürünün maşallahı var,çok memnunuz araçtan.Toyota bu araç sonuçta bazı hataları olsada çok iyi bir güce sahip.Bizim araçta hiç bir sorun yok gayet iyi binmek için ideal bir araç ama diğer kazalı araçlar böylemidir bilemiyeceğim.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2010, 12:17:27 »
araç önden darbe almamışsa, tavanı ve  kapı direkleri sağlamsa bi sorun olmaz. bana kalırsa dıştan boyandıktan sonra komple boyanında bi sorunu olmaz.ama Sivasta çok ilginç bi mantık var.adam 92-93 model araba alacak boya varmı diye soruyor.o aracın şimdiye kadar orjinal boyasıyla durması mümkünmü? 2000 modele kadar araçlarda komple boya olması normal bi durum bence... kaza konusuna gelirsek dediğim gibi önden darbe olmayacak tavanı ve kapı direkleri sağlam olacak gerisi kabul edilebilir bi durum bence...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2010, 14:51:54 »
vallahi ben bundan sonra araba alacak olsam toplarım TCT ankara ekibini onlara sorarım.... içim rahat....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2010, 15:02:48 »
benim aracım pert mesela bile bile aldım paşa paşa biniyorum hiç korkmayın satarken üslübuyla anlatırsanız... sorun yok..bence hiç sorun olmaz piaysadan 3-5 ucuza alır satarkende bu mantıkla hareket edersiniz.. şöyle düşünün...insan kalp nakli böbrek nakli yada organ nakli kısaca nasıl yapılıp yaşamına devam ediyorsa..araçlarda öyledir..yeterki şase kule ve direklerde hasar olmasın değişen boyanan bence mühim değil... ;) pert araçlarla ilgili daha fazla bilgi istersenzi  yardımcı olurum.... elimden 5 pertg araç toplama tecrübem var... :D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2010, 15:07:05 »
elimden 5 pertg araç toplama tecrübem var... :D

o zaman seni kara listeye ekliyim :D :rofl: şaka şaka!

kartal oto sanayiye hergün bi sürü pert araba geliyo toplanması için. demekki satılıyo bu adamlar uğraşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2010, 15:12:20 »

kartal oto sanayiye hergün bi sürü pert araba geliyo toplanması için. demekki satılıyo bu adamlar uğraşıyor.
ya oktayım benim arac pert ama nasıl mesut abiye eresimelirni atmıştım...olay tamam sigorta şirketi ile araç sahibnin karşılıklı anlaşmaları piyasada bir dünya pert yada kazadan toplanmış araç dolu... ben aracıma 21.000 lira istiyorum..hadi bi pazarlık daha yapalım..ama şu an satmıyorum çünkü keyfi var .. 60.000 orjin km
 araç dumankayada pert olmuş bakıma dumankaya gittim bi sefer...kayıtlara girdiler aaaaaaaaaa
diyolar nasıl olur.. yeni sahibi benim... şanslısınız dediler ..
 bir baktım ki 60.000 km a-z ye herşey değişmiş ve araç 60.120. km perte ayrılmış..bence alınır ama güvenilir elden... ;) satıyorum pert gögsümü gere gere varmı isteyen... :D 2005 sol hb otomatik vites....mavi renk :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2010, 15:12:33 »
vallahi ben bundan sonra araba alacak olsam toplarım TCT ankara ekibini onlara sorarım.... içim rahat....

Gideriz Toyan'a çağırırız Adil'i gel bak şu arabaya "alınır mı bu fiyata?" diye sorarız, alınır derse alırız yoksa yollarız satıcıyı, siz araç değiştirmeye karar verin yeter :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2010, 15:16:10 »
Gideriz Toyan'a çağırırız Adil'i gel bak şu arabaya "alınır mı bu fiyata?" diye sorarız, alınır derse alırız yoksa yollarız satıcıyı, siz araç değiştirmeye karar verin yeter :)

bıktı bizden adil bey kanımca.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2010, 15:24:52 »
Kazalı araç satması zordur.İhtiyacınız olduğunda değil,alıcısı olduğunda elden çıkarabilirsiniz.Uzak durun.
Boyadan zarar gelmez ancak değişen var ise düşünmek ve iyi araştırmak gerekiyor.Dün bir Avensis sordum galeride.4 parça değişen var (ön çamurluklar+kaput+arka sağ kapı) ve orjinal diyor galerici :D
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2010, 15:28:29 »
Kazalı araç satması zordur.İhtiyacınız olduğunda değil,alıcısı olduğunda elden çıkarabilirsiniz.Uzak durun.

+1 aynen katılıyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2010, 15:34:40 »
evet doğru..satması zor ... satıcaksan arac neden alıyosun.. evet aciliyete lafım yok ALLAH kimseti zor durumda bırakmasın ..ama böyle bir araç alındığında en az iki sene binilir..satması zorda olsa her malın bir alıcısı vardır... ;D yeterki dürüstlük ve doğruluktan ödün verilmesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2010, 15:37:09 »
bıktı bizden adil bey kanımca.... :D

Bıkmaz o bizden, bıkarsa ben onun ağzını burnunu sizin yerinize kırarım merak etmeyin ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 30, 2010, 00:45:06 »

pert araç adam gibi toplanırsa alınır tabi niye alınmasın, mesela adam gidip direksiyon milinin murçlarını yanilemiyorda kaynağı basıyorsa oraya mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekir. ben bundan sonra araba alırsam sadık ustadan alırım, veya plazadan. pertden toplama bile olsa sadık ustanın al dediği arabayı gözüm kapalı alırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 30, 2010, 01:18:54 »
benim aracım pert mesela bile bile aldım paşa paşa biniyorum hiç korkmayın satarken üslübuyla anlatırsanız... sorun yok..bence hiç sorun olmaz piaysadan 3-5 ucuza alır satarkende bu mantıkla hareket edersiniz.. şöyle düşünün...insan kalp nakli böbrek nakli yada organ nakli kısaca nasıl yapılıp yaşamına devam ediyorsa..araçlarda öyledir..yeterki şase kule ve direklerde hasar olmasın değişen boyanan bence mühim değil... ;) pert araçlarla ilgili daha fazla bilgi istersenzi  yardımcı olurum.... elimden 5 pertg araç toplama tecrübem var... :D
kesinlikle katılıyorum. böylece güzel bir işçilikle çok daha ucuza da getirebilinir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma