0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekrar yeni bir konu açmamak ve konu başlığı sorunuma uygun olduğu için buraya yazarak konuyu hortlatıyorum.Aracım, 2006 Hb Dizel, 2500 devir civarı, seyrederken gaz kestiğimde yani motor kompresyona girdiğinde hırıltı yada şırıltıya benzer diye tarif edebileceğim bir ses yapmaya başlıyor, viteste iken debriyaja bastığım anda ses kesiliyor. Debriyajı bıraktığımda gelmeye devam ediyor. aracı boşa alıp debriyajı bıraktığımda da ses gelmiyor. Bu ses tekerlerden falan değil doğrudan motor kısmından geliyor.Bu bölgede ustaya gösterdim, genel kontrollerini yaptı, deneme sürüşü sonrası şanzıman bilyasından geldiğini söyledi.Aracım 161000 km de ve 5 yıldır biz kullanıyoruz.Yukarıdaki yorumlarıda okuyup dikkate aldım fakat yinede sormak istedim.Bu konuda benzer sorunu yaşayan veya tecrubeli arkadaşların önerilerini rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
Aynı sorun benim aracımda da var. 5.vites 60-80 km/h arası vınlama sesi geliyor 4.viteste biraz daha az ama 5.viteste kendini iyi belli ediyor radyonun sesini biraz açıyorum ses mes yok banada prizdirek bilyası arızalı dediler. Değişim için 1000 tl yi bulur dedi ustam ama hiç elletme bişey olmaz sadece ses yapar dedi o sesle 22 bin km yaptım şimdiye kadar bişey olmadı. İnşallah bundan sonrada olmaz. Tabi tek sorun bu olsa keşke sağ kaliper pimi, dieksiyon kutusu ve amartisörlerin sert oluşu. masraf çok ama tamamen duygusal işte böyle giderse toyota ya veda edeceğim gibi
Aslında bendede gazdan hafif kestiğimde artıyor ama dediğim hızlarda yani 60-80 km/h arasında ama biraz gaza dokunuyum kesiyor. Sitede ki ustalar prizdirek bilyasının tamir edilmemesi durumunda ne gibi sorunlar açacağını bizimle paylaşırlarsa seviniriz. Tabi sorunun prizdirekten olduğundan eminsek. şanzıman kapalı kutu açınca farklı şeylerde çıkabiliyor diyor ustalar.ama dediğim gibi ben 22 bin km dir kullanıyorum alıştım artık o sesle araç kullanmayı hatta araca binenler sesi sorduğunda kedidir kedi diyorum
bu sesi ayna mahruti boşluğu yapar, uzman bir diferansiyel şanzıman tamircisine göstermen lazım.Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2016, 20:20:23şanzımandaki seslerin gaz kesme ile artması olmaz.
Atilla amca benim sorunum olan ses sadece seyir halinde iken gaz kestiğimde ortaya çıkıyor. Öngörünüze göre bu seside mi ayna mahruti boşluğu yapmaktadır??
evet canım aynen öyle. murat 124 ve 131 lerde söylediğin arıza ortaya çıkınca hemen mahruti somununu sıktırırdık ses anında geçerdi.