Gönderen Konu: şanzıman rulmanları dediler  (Okunma sayısı 19941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
şanzıman rulmanları dediler
« : Temmuz 27, 2010, 15:16:15 »
merhaba arkadaşlar bir sonumum var bilgilerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim arabamı alalı 3 ay oldu aldığım gibi yağ değiştirdim filitre balata ...vs yani bakım yaptım ama yaklasık on günde 3500 km yol yaptım gecenlerde ve iki gün önce bir ses gelmeye başladı çok az bu gün ses çoğalınca bir ustaya gösterdim usta bana şanzıman rulmanlarından geliyor dedi bana maliyeti 550 - 600 ytl arası olabileceğini söyledi başka bir ustaya gösterdim oda aynı şeyi söyledi ama 900 ytl civarı dedi ( ikinci ustanın söylediğine göre yansanayisi yokmuş sadece orjinali varmış ve serviste satılmaktaymış fitayıda 500 ytl tutuyormuş) bende servisi aradım tarif ettim evet fiyat 500 ylt yakın şimdi anlamadığım ilk usta rulman fiyatına yaparım dedi ikincisi iki katı neredeyse. bu konuda bilgisi olan varmı acaba yada daha önceden yaptıran başına gelen  :(

toyota corolla 1,3 base enjeksiyonlu resimdeki araba yuvarlak farlı. herkese kazasız belasız hayırlı günler.  teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

şanzıman rulmanları dediler
« : Temmuz 27, 2010, 15:16:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: şanzıman rulmanları dediler
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2010, 09:41:30 »
Selam banada aynen böyle söylemişlerdi ama alakası yokmuş ..şanzımanın içinde birden fazla rulman var ve bunlar milin içine sıkı geçme olarak takılmış .onları söküp çevirmeden bozuk olup olmadığı anlaşılması mümkün değil bence usta zırvalamış bana sorarsan sen yetkili servise bi göster ama konudan bahsetme onlar gerekli incelemeye alırlar ama tekrar söylüyorum .şanzıman bilyası diye bişey söyleme ..sadece sesten bahset bu bilyalar bozulması en zor ekipmanlardır.çoğu ustanın da gözü yemez sökmeye haberin olsun mundar ederler arabanı ..
saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2010, 11:14:32 »
abbasa +1  şanzımanı servise veya tamircilerin şanzımanları yaptırdığı özel şanzıman tamircilerine yaptırmak lazım.abbasın dediği gibi şanzımanını mundar ederler yeni şanzıman alman gerekebilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2010, 11:52:06 »
teşekkür ederim yarın servise götürücem dolapderedeki gedizler servisine götürcem bakalım nediyecekler inşallah rulmanlardandırda başka bir arıza çıkmasın büyük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2010, 13:41:53 »
Şanzımanı söktürmüşken baskı balata v.s baktırın bu iş pek kolay olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2010, 15:50:13 »
eğer şanzımanda arıza varsa büyük ihtimalle prizdirek bilyasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2010, 19:43:17 »
baskı balata ve diskleri düşünüyordum değiştirmeyi onlarla beraber hepsini değiştiricem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2016, 12:21:33 »
Tekrar yeni bir konu açmamak ve konu başlığı sorunuma uygun olduğu için buraya yazarak konuyu hortlatıyorum.
Aracım, 2006 Hb Dizel,  2500 devir civarı, seyrederken gaz kestiğimde yani motor kompresyona girdiğinde hırıltı yada şırıltıya benzer diye tarif edebileceğim bir ses yapmaya başlıyor, viteste iken debriyaja bastığım anda ses kesiliyor. Debriyajı bıraktığımda gelmeye devam ediyor. aracı boşa alıp debriyajı bıraktığımda da ses gelmiyor. Bu ses tekerlerden falan değil doğrudan motor kısmından geliyor.
Bu bölgede ustaya gösterdim, genel kontrollerini yaptı, deneme sürüşü sonrası şanzıman bilyasından geldiğini söyledi.
Aracım 161000 km de ve 5 yıldır biz kullanıyoruz.
Yukarıdaki yorumlarıda okuyup dikkate aldım fakat yinede sormak istedim.
Bu konuda benzer sorunu yaşayan veya tecrubeli arkadaşların önerilerini rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2016, 14:48:31 »
Tekrar yeni bir konu açmamak ve konu başlığı sorunuma uygun olduğu için buraya yazarak konuyu hortlatıyorum.
Aracım, 2006 Hb Dizel,  2500 devir civarı, seyrederken gaz kestiğimde yani motor kompresyona girdiğinde hırıltı yada şırıltıya benzer diye tarif edebileceğim bir ses yapmaya başlıyor, viteste iken debriyaja bastığım anda ses kesiliyor. Debriyajı bıraktığımda gelmeye devam ediyor. aracı boşa alıp debriyajı bıraktığımda da ses gelmiyor. Bu ses tekerlerden falan değil doğrudan motor kısmından geliyor.
Bu bölgede ustaya gösterdim, genel kontrollerini yaptı, deneme sürüşü sonrası şanzıman bilyasından geldiğini söyledi.
Aracım 161000 km de ve 5 yıldır biz kullanıyoruz.
Yukarıdaki yorumlarıda okuyup dikkate aldım fakat yinede sormak istedim.
Bu konuda benzer sorunu yaşayan veya tecrubeli arkadaşların önerilerini rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
Sizin sorununuz belli usta doğru söylemiş uygun bir zamanda bilyayı değiştirmenizde fayda var geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2016, 17:45:19 »
Aynı sorun benim aracımda da var. 5.vites 60-80 km/h arası vınlama sesi geliyor 4.viteste biraz daha az ama 5.viteste kendini iyi belli ediyor radyonun sesini biraz açıyorum ses mes yok  :) banada prizdirek bilyası arızalı dediler. Değişim için 1000 tl yi bulur dedi ustam ama hiç elletme bişey olmaz sadece ses yapar dedi o sesle 22 bin km yaptım şimdiye kadar bişey olmadı. İnşallah bundan sonrada olmaz. Tabi tek sorun bu olsa keşke sağ kaliper pimi, dieksiyon kutusu ve amartisörlerin sert oluşu. masraf çok ama tamamen duygusal işte böyle giderse toyota ya veda edeceğim gibi   :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 102 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2016, 17:53:43 »
Aynı sorun benim aracımda da var. 5.vites 60-80 km/h arası vınlama sesi geliyor 4.viteste biraz daha az ama 5.viteste kendini iyi belli ediyor radyonun sesini biraz açıyorum ses mes yok  :) banada prizdirek bilyası arızalı dediler. Değişim için 1000 tl yi bulur dedi ustam ama hiç elletme bişey olmaz sadece ses yapar dedi o sesle 22 bin km yaptım şimdiye kadar bişey olmadı. İnşallah bundan sonrada olmaz. Tabi tek sorun bu olsa keşke sağ kaliper pimi, dieksiyon kutusu ve amartisörlerin sert oluşu. masraf çok ama tamamen duygusal işte böyle giderse toyota ya veda edeceğim gibi   :-\

Hocam bende normal seyir halinde iken hiç ses yok, sadece gaz kestiğimde tarifini ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama o ses geliyor. Evet biraz masraflı bir sorun ama çaresine bakmadınmı daha büyük sorunlar çıkarır düşüncesi hep kafasında oluyor insanın.
Valla keşke sadece benim sorunum kaliper pimlerimin tamamında olsa dedirtti bana şu an  :)
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2016, 18:27:12 »
Aslında bendede gazdan hafif kestiğimde artıyor ama dediğim hızlarda yani 60-80 km/h arasında ama biraz gaza dokunuyum kesiyor. Sitede ki ustalar prizdirek bilyasının tamir edilmemesi durumunda ne gibi sorunlar açacağını bizimle paylaşırlarsa seviniriz. Tabi sorunun prizdirekten olduğundan eminsek. şanzıman kapalı kutu açınca farklı şeylerde çıkabiliyor diyor ustalar.ama dediğim gibi ben 22 bin km dir kullanıyorum alıştım artık o sesle araç kullanmayı hatta araca binenler sesi sorduğunda kedidir kedi diyorum  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2016, 20:18:24 »
Aslında bendede gazdan hafif kestiğimde artıyor ama dediğim hızlarda yani 60-80 km/h arasında ama biraz gaza dokunuyum kesiyor. Sitede ki ustalar prizdirek bilyasının tamir edilmemesi durumunda ne gibi sorunlar açacağını bizimle paylaşırlarsa seviniriz. Tabi sorunun prizdirekten olduğundan eminsek. şanzıman kapalı kutu açınca farklı şeylerde çıkabiliyor diyor ustalar.ama dediğim gibi ben 22 bin km dir kullanıyorum alıştım artık o sesle araç kullanmayı hatta araca binenler sesi sorduğunda kedidir kedi diyorum  :lol:
bu sesi ayna mahruti boşluğu yapar, uzman bir diferansiyel şanzıman tamircisine göstermen lazım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2016, 20:20:23
şanzımandaki seslerin gaz kesme ile artması olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 102 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 19, 2016, 21:35:03 »

bu sesi ayna mahruti boşluğu yapar, uzman bir diferansiyel şanzıman tamircisine göstermen lazım.

Atilla amca benim sorunum olan ses sadece seyir halinde iken gaz kestiğimde ortaya çıkıyor. Öngörünüze göre bu seside mi ayna mahruti boşluğu yapmaktadır??
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2016, 21:38:41 »
5 ya da 6. Viteste 60 ile 80 km hiz arasinda gaz verince ses  yapar, gazdan ayagınızı cekince ses kesilir. Bunun nedeni Ayna mahruti'den dir. Değişmesi gerekir. Baska nedeni yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2016, 21:39:23 »
Atilla amca benim sorunum olan ses sadece seyir halinde iken gaz kestiğimde ortaya çıkıyor. Öngörünüze göre bu seside mi ayna mahruti boşluğu yapmaktadır??
evet canım aynen öyle. murat 124 ve 131 lerde söylediğin arıza ortaya çıkınca hemen mahruti somununu sıktırırdık ses anında geçerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 102 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 19, 2016, 21:49:40 »

evet canım aynen öyle. murat 124 ve 131 lerde söylediğin arıza ortaya çıkınca hemen mahruti somununu sıktırırdık ses anında geçerdi.

O zaman bu boşluk diferansiyelin üzerinde motor kompresyonu olduğu zaman yapıyor. Çünkü gaz kesip ses gelmeye başladığında debriyaja basınca ses kesiliyor.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2016, 22:54:07 »
Corollanının neresini sıkacağızda ses kesilecek. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2016, 09:21:01 »

Atilla bey 3 yere gösterdim hepside prizdirek bilyası dedi, ama bir tanesi ayna mahruti dedi ve bir parça daha söyledi ama aklımda kalmadı.hatta aracı alırken yetkili servisten bir usta geldi araca bindi sesi duydu prizdirek bilya sesi bu bişey olmaz bin böyle dedi. Kime inanacağımı şaşırdım, Peki bu sesi şanzıman yağı ile yada katkılarla bir nebze olsun kesebilirmiyiz. Ama benim acilen Ankara da iyi bir şanzıman ustası bulmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2016, 10:15:38 »
özellikle sabah duyduğum şanzman seslerinden ben ne bor katkısı ile ne de kalın yağa geçerek kurtulabildim.

aynı şekilde vınlama sesi ve içeride sürtme sesi var. 75 90 yağ yerine 85 140 yağını koydum. bir miktar azaldı.
ayrıca 75 90 orjinal yağı varken şanzıman için yapılmış bor yağını koydum. onunda sese bir miktar katkısı var.

değişim yapılmadan kesilmiyor demekki.