Gönderen Konu: Ve ailemizin üvey evladının tanıtımı 2001 corolla...  (Okunma sayısı 7693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Corolla 1.6 16V SOL  01 Mayıs 2001 00:00:00

O varsa sorun yok 2000yılının Mayıs ayında yenilenerek piyasaya sunulan ToyotaCorolla'nın aksesuarlı versiyonu 1.6 Sol bu haftakiarabam.com test konuğu. Bir önceki versiyonu ile istenilen satış rakamlarınaulaşamayan Corolla'nın geçirdiği makyaj opera..

2000yılının Mayıs ayında yenilenerek piyasaya sunulan ToyotaCorolla'nın aksesuarlı versiyonu 1.6 Sol bu haftakiarabam.com test konuğu.

Bir önceki versiyonu ile istenilen satış rakamlarınaulaşamayan Corolla'nın geçirdiği makyaj operasyonununardından sadece görüntüsü değil, kaputunun altındakimotorları da yenilenmiş. Eski 1.3 ve 1.6 litrelik motorlarınyerine VVT-i teknolojisine sahip 1.4 ve 1.6 litrelikmotorlar kullanılmakta. Corolla'da 1.4 litrelik versiyonsadece Terra donanımıyla, 1.6 litrelil versiyon iseTerra ve Sol donanımlarıyla sayılmakta. Otomatik vitesseçeneği sadece 1.6 litrelik versiyonda bulunuyor. Corolla,bütün Toyotalar gibi 3yıl/100.000 km garantisi ile satılıyor.

Karoser,iç mekan

Bir önceki versiyon Corolla'ya göre en büyük değişiklikön kısımda yapılmış. Yuvarlak farlar yerine kullanılanköşeli farlar Corolla'ya daha olgun bir hava katmış.Radyatör ızgarasının üzerine yerleştirilen büyük Toyotaarması otomobile etkili bir görünüm kazandırmış. Fargrubundan ayrılarak ön çamurluklara yerleştirilen sinyallambaları hem yandan hem de önden rahatça görülebiliyor.Ön tamponun altında iki yana sis farları yerleştirilmiş.Otamobilin arka tasarımında ise yenilenen sadece tamponolmuş. Test aracımız aksesuarlı versiyon olduğundanbagajın üstünde spoyler, kromajlı egzos ucu ve kromajlıbagaj kapağı tutamağı bulunuyordu. Corolla'nın iç mekanındakullanışlığı arttırmak için birçok değişiklik yapılmış.Yol bilgisayarı ile radyo-teyp bilgilerine ulaşılandijital ekran orta konsolun en üstüne konumlandırılmış.Ekranın çevresinde ise müzik sistemini düğmeleri yerleştirilmiş.Bu bölümün hemen altında klima ve havalandırma kumandalarıyer alıyor. Daha altta ise radyo -teybin ikinci kısmıolan teyp ve 6'lı CD değiştirici bulunuyor. En alttabastırılarak açılan bardaklık, küllük ve çakmak yerleştirilmiş.Elektrikli ayna kumandaları, arka sis lambası ve göstergetablosunun aydınlık ayarı direksiyonun sol tarafınayerleştirilmiş. Corolla'nın gösterge tablosundaki bilgilerrahatça okunuyor ancak toplam ve günlük km sayacınınhala dijital olmaması ilginç. Dört camın açma kapamadüğmeleri sürücü kapısına yerleştirilmiş ve kullanımıkolay. Bu düğmelerin üzerinde cam kilidi ve merkezikilit düğmesi yer alıyor. Corolla 20 mm artan boyu (4315mm) ile önde ve arkada yeterli iç hacim sunuyor. Ancak390 litre hacmindeki bagajı kompakt sınıftaki bir otomobiliçin ufak.

Motor,performans
Eski versiyondaki 1.6 litrelik motordan tümüyle farklıolan yeni 1.6 litrelik motor VVT-i teknolojisine sahip.Açılımı ' Variable Valve Timing - Intelligent ' olanbu teknoloji, motorun tüm devirlerdeki hava ihtiyacınagöre emme supaplarının açık kalma zamanlarını düzenliyor.Böylece her devirde maksimum güç ve minimum yakıt tüketimielde ediliyor. Ayrıca bu sistemde her bujide ayrı ateşlemebobini kullanılarak distribütör ortadan kaldırılmış.1598 cc'lik üstten çift eksantrikli 16 supaplı motor6000 d/d'da 110 HP güç, 3800 d/d'da ise 150 Nm torküretiyor. VVT-i teknolojisi sayesinde her devirde kolaycahızlanan motor yaptığımız testlerde 0'dan 100 km/s hıza10.5 saniyede ulaştı. Corolla, barındırdığı yeni teknolojimotor ile ekonomik bir araç olduğunu gösterdi. Testsüresince 100 km'de ortalama 8.3 litre benzin tüketenCorolla'da sakin kullanımda bu değeri 7 litre civarınadüşürmek mümkün.

Kullanım,konfor
Kullanımı kolay, performanslı bir otomobil olan Corolla,yüksek hızlarda yan rüzgarlardan fazlaca etkileniyor.Genelde yol tutuşu iyi olan Corolla'nın virajda limitleriaşılınca önce önü kayıyor daha sonra ise arkası savruluyor.Ancak hissiz olan direksiyon sistemine rağmen tekrarotomobili kontrol etmek kolay. Yeniden tasarlanan kokpitoldukça kullanışlı ve direksiyon tarafından perdelenengösterge tablosu aydınlık ayar düğmesi dışında ergonomikbir kusur bulunmuyor. Torpido gözünün ışıklı olmamasıgece yolculuklarında torpido gözünü kullanmayı güçleştiriyor.Genel olarak vites yolları belirsiz. ABS ve EBD desteklifren sistemi güvenli. Yaptığımız testlerde Corolla,100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 42 metrededurdu. Bu mesafe kompakt sınıfta tam sınırda yer alıyor.

Corolla'nınen donanımsız olan versiyonu 1.4 Terra'nın satış fiyatı11.906.000.000TL. Test aracımız 1.6 Sol'un satış fiyatıise 13.187.000.000 TL

STANDARTDONANIM
Corolla1.6 Sol´ün standart donanım listesinde sürücü havayastığı, ABS+EBD,yol bilgisayarı, elektrik kumandalı dört cam, immobilizer, kazaanında katlanabilen direksiyon mili ve pedallar, motor devrineduyarlı ve yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalımerkezi kilit, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ön sis farları,sesli far açık uyarısı, altı hoparlörlü müzik sistemi bulunuyor.Klima, yolcu havayastığı, yan havayastıkları, ekstra ücret karşılığındadonanıma eklenebiliyor.

FABRİKA VERİLERİ

Motor          :Önde enlemesine yerleştirilmiş, 4 silindirli, üstten çift eksantrikli,16 supaplı, değişken supap zamanlamalı (VVT-i), elektronik ateşlemelive enjeksiyonlu motor
MotorHacmi     :1598cc   
Çap/Strok      :79x81.5mm   
SıkıştırmaOranı:10.5:1   
MotorGücü      :6000 d/d´de 110 HP   
Max.Tork       :3800d/d´de 150 Nm   
VitesOranları  :1-3.17,2-1.9, 3-1.31, 4-0.97, 5-0.82, geri- 3.25   
SonDişli       :3.72:1   
Frenler        :öndehava kanalcıklı disk, arkada kampana, ABS+EBD   
Bagaj          :390lt
Boyutlar       :4315/ 1690 / 1385 mm   
Ağırlık        :1055kg       
Lastikler      :185/65R14      

TEST VERİLERİ                                            

Hızlanma

0-50km/s  :   3.4 sn
0-100km/s :   10.5sn
0-130km/s :   16.6sn

Esneklik(60-100 km/s)

4.Viteste  :   11sn
5.Viteste  :   14sn
Max.hız    :   195km/s
Dönmeçapı  :   9.6 m

İçgürültü

3.vites50 km/s :   58dB(A)
4.vites 100 km/s :    64 dB(A)
5.vites130 km/s :   67 dB(A)
100- 0 km/s ve süresi:   42m/2.2 sn
Test tüketimi:    8.3lt/100 km
Depokapasitesi:   50lt
Menzil:   602km

Birazcık egoistlik yapıp kendi arabamın resimlerini koydum :D ama eksik olan resimleri test aracı olarak koydum :)

Alıntı:Arabam.com
Link:http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=326&baslik=Corolla%201.6%2016V%20SOL%20-May%C4%B1s%202001
Düzenleme: Ercüment Enes KOLUMAN
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ve ailemizin üvey evladının tanıtımı 2001 corolla...
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2010, 14:45:29 »
Ailenin niye üvey evladı oluyor ben onu anlamadım.......
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2010, 14:49:46 »
Ailenin niye üvey evladı oluyor ben onu anlamadım.......
Yağ yakma probleminden dolayı bi konuda bu araçlar ailenin üvey evladı diye söylenmişti oyüzden öyle yazdım.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2010, 15:06:35 »
o lafı söyleyen kim bilmiyorum ama şunları da biliyordur heralde Corolla serisinde en karizmatik ön tasarıma sahip oluşu,corolla serisindeki en az ses yapan ve en konforlu araç oluşu,corolla serisinde ilk vvt-i teknolojisinin kullanıldığı araç oluşu ve corolla serisindeki 1.6 16V 110 hp motoru en iyi kavrayan ağırlığı olsun yürür aksamı olsun en dengeli araç oluşu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2010, 15:11:17 »
o lafı söyleyen kim bilmiyorum ama şunları da biliyordur heralde Corolla serisinde en karizmatik ön tasarıma sahip oluşu,corolla serisindeki en az ses yapan ve en konforlu araç oluşu,corolla serisinde ilk vvt-i teknolojisinin kullanıldığı araç oluşu ve corolla serisindeki 1.6 16V 110 hp motoru en iyi kavrayan ağırlığı olsun yürür aksamı olsun en dengeli araç oluşu.

Atakan yav tamam sakin bunlar biliniyor ve sabit şeyler boşver tamam ben paylaştım konu hortladı boşver ;) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2010, 15:16:00 »
kolumanımm,vala maşallah mis gibi sizin üvey evlat pırıl pırıl.kazasız belasız kullanman dileğiyle...

atakan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2010, 15:17:44 »
kolumanımm,vala maşallah mis gibi sizin üvey evlat pırıl pırıl.kazasız belasız kullanman dileğiyle...

atakan :)

Sağol abi hepsini koyucaktım ama daha önceden paylaşmıştım kalabalık etmesin diye koymadım daha ateşli fotoları var yani küheylanımın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2010, 15:22:52 »
Dediklerimden bir şüphesi olan imzama uğrasın.Demek istediğimi anlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2010, 15:24:50 »
Dediklerimden bir şüphesi olan imzama uğrasın.Demek istediğimi anlar

Atakannn :D adamım sakin yav haklısın en karizmatik en ateşli en hızlı en dengeli araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2010, 15:55:42 »
bence toyota her zaman toyota dır .motoru yag yakıyormuş onada istisnalar kaideyi bozmaz diyelim geçelim .hem çözülemeyecek bir çözüm degil diye biliyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2010, 15:59:37 »
bence toyota her zaman toyota dır .motoru yag yakıyormuş onada istisnalar kaideyi bozmaz diyelim geçelim .hem çözülemeyecek bir çözüm degil diye biliyorum.

yağ yakması performansını yakıt ekonomisini etkilemiyor zaten sadece bagajda yağ ile dolaşıyoruz oda olsun. zaten segman attırmaya gerek yok bu işi bor çözebiliyor 1. kullanımda azaltıyor 2. kullanımda tamamen kesiyor veya çok ama çok az yakıyor tavsiye edilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2011, 18:51:07 »
Bu kasanın şimdiki piyasası nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2011, 19:13:22 »
Bu kasanın şimdiki piyasası nedir acaba?

19a kadar isteyen var ama 18 en fazla 18.5 verilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2011, 19:32:32 »
Oha birden Atakan geri döndü zannettim :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2011, 19:33:30 »
Oha birden Atakan geri döndü zannettim :)

:rofl: :rofl:

Yok abicim ya :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2011, 19:38:15 »

Bunuda paylaşıyımda :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2011, 20:10:29 »
Vallaha ben bu kasayı çok severim.Hatta bir sonraki Corolla dan daha çok.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2011, 20:19:48 »
Vallaha ben bu kasayı çok severim.Hatta bir sonraki Corolla dan daha çok.

Aynen bende :) Doğal olarak tabi :) Bundan sonra en sevdeiğim corolla e12 hactback bide tsport :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 03, 2011, 20:27:03 »
Özellikle bu kasada tıkırtı pıtırdı çok azdır.Sahibini mutlu eder.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline