Anket

Tercih Ettiğiniz Akaryakıt İstasyonu?

BP
204 (15.7%)
Opet
375 (28.9%)
Petrol Ofisi
133 (10.2%)
Shell
455 (35.1%)
Total
66 (5.1%)
Türk Petrol
21 (1.6%)
Diğer (Lütfen yazınızda istasyonu belirtiniz)
44 (3.4%)

Toplam Oy Verenler: 997

Gönderen Konu: Tercih Ettiğiniz Akaryakıt İstasyonu?  (Okunma sayısı 170922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Tercih Ettiğiniz Akaryakıt İstasyonu?
« Yanıtla #620 : Ocak 23, 2021, 14:52:19 »
Evet arkadaşlar benzini nerden aliyorsunuz.Menzil performans veya vuruntu ses olarak yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Ocak 23, 2021, 14:52:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Ocak 23, 2021, 15:22:02 »
Ben eskiden Shell den başka yerden yakıt almıyordum şuanda PO dan alıyorum çok memnunum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #622 : Ocak 23, 2021, 15:31:13 »
Anket işleminde değişikliğe izin verilirse, farklı markaya geçenlerin oylarını değiştirme şansları olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #623 : Ocak 23, 2021, 15:42:30 »
Ankette benzin veya dizel anlaşılmadigi için yorumlar daha bilgilendirici olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #624 : Ocak 23, 2021, 16:52:02 »
Evet arkadaşlar benzini nerden aliyorsunuz.Menzil performans veya vuruntu ses olarak yorumlarınızı bekliyorum.

2012`den beri her zaman Shell tercih ettim, toplasan 5 depo başka yerden almamışımdır ve bana sanki Shell’de daha rahat çalışıyor gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #625 : Ocak 24, 2021, 11:03:48 »
Anketin 24.01.2021 itibari ile görünümü.

Anket oyunda değişiklik gerçekleştirmek isteyenler için çoklu oy seçeneği olacak, yeni anket görünümü ile mevcuttaki görüntü karşılaştırılabilir. (Oy hakkını zaten 2 olarak belirlemişiz, şimdi bir süreliğine 3 oldu)

Genelde bir istasyonun yakıtına güveniliyorsa, bunda yakıt türü arasında çok fark olmuyor Lpg hariç. Sonuçta yakıtlar farklı markalar adı altında satılıyorsa ve katkıları farklı olsa da, aynı rafineriden çıkmaktalar. Markalar bazında belirleyici olan daha çok katkılar ve kontrol, güvenlik geliyor. Tabi istasyon hizmet kalitesi de buna eklenmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Mart 14, 2021, 11:24:37 »
Arkadaşlar aracımı aldığım günden itibaren benzini  çeşitli istasyonlardan ve de bir kaç markadan aldım(Po,Shell,Opet) Her seferinde Shell'den aldığımda arabamın çekişi hissedilir artıyor ancak litre bazında yaklaşık 1 litre fazla yakıyorum Po aldığımda performans düşüyor ancak km olarak daha çok gidiyor
Asıl benim sorunum Shell'den benzin aldığımda devir saatim trafikte ilerleyip durduğumda ilk 3-5 saniye 1300-1400 devrinde çalışıp sonra 0,8 devre geliyor yani normale geliyor benim bu durum benzinle alakalı gibi gözüküyor aklıma şöyle bir şey geldi acaba Toyota araçlarına shell iyi mi gelmiyor yoksa benim arabada mı bir sorun var bu durumla alakalı sorun yaşayan oldu mu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #627 : Mart 14, 2021, 12:09:45 »
Shell v power dizel aracıma kullandığımda aracın torkunda çekişinde daha keyifli tepkiler alıyorum. Fakat dedğiniz gibi gerçekten yakıt miktarı artıyor. Yakıtın ince olması kolay yanması bu yüzden de performans verdiğini ve çok yakıt tükettiğini duymuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #628 : Mart 14, 2021, 13:55:22 »
Yakıt rafineriden aynı çıkıyor ama bu katkılar nelerdir? araçlara kısa ve uzun vade de ne faydası ne zararı oluyor? aramızda bu konu da çalışan veya etkilerini inceleyebilmiş olanlar var mı dır? biz genel de opet ,bulamazsak shell, o da denk gelmiyorsa po ve tp harici benzin almıyoruz,şehirler arası bile benzin aldığımız yerler bellidir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #630 : Mart 15, 2021, 09:50:31 »

Ankara'da Eskişehir yolunda Total. Litre fiyatı 7.13L. 150 Liralık benzin alana köpüklü üst yıkama bedava :). Hiç bir vuruntu veya başka bir sorun olmadı. Menzil konusu ise Ankara için trafikteki dur kalklara bağlı. Birbirini pek tutmaz.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Nisan 17, 2021, 22:57:04 »
Opet
Hundai getz-Opel astra Hb- Toyota C-HR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '17
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #632 : Nisan 21, 2021, 23:54:44 »
Dizel araç sahibiyim; Opet ultraforce kullanıyorum. Bugüne kadar bi sıkıntı sorun olmadı. Opet gerek yakıtıyla gerek marketi, lavaboları, yıkama yerleri olsun diğer rakip firmalarla arasında ki farkı belli eden bir işletme. Günümüzde hijyen çok önemli uzun yolda sadece yakıt için olmasa bile ihtiyaçlar için opette dururum. Hiç bir yere temas etmeden lavaboları kullanıp çıkabilirsiniz bu çok iyi bir hizmet benim için.

İkinci tercih edeceğim yakıt istasyonu da Shell olur onunda kaliteli yakıt kullandığını çoğu yerden duyuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #633 : Nisan 22, 2021, 00:01:34 »
Dizel araç sahibiyim; Opet ultraforce kullanıyorum. Bugüne kadar bi sıkıntı sorun olmadı. Opet gerek yakıtıyla gerek marketi, lavaboları, yıkama yerleri olsun diğer rakip firmalarla arasında ki farkı belli eden bir işletme. Günümüzde hijyen çok önemli uzun yolda sadece yakıt için olmasa bile ihtiyaçlar için opette dururum. Hiç bir yere temas etmeden lavaboları kullanıp çıkabilirsiniz bu çok iyi bir hizmet benim için.

İkinci tercih edeceğim yakıt istasyonu da Shell olur onunda kaliteli yakıt kullandığını çoğu yerden duyuyorum
Öpet'in en sevdiğim yönü tuvaletleri çok titiz olması tek kullanımlık tuvalet poşetleri olması.
Gerçekten farkettiriyor uzun yola çıkarsam mutlaka Opette hep duruyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #634 : Mayıs 12, 2021, 10:40:20 »
Shell

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #635 : Ağustos 24, 2021, 10:44:20 »
Arkadaşlar corolla  1.5 aracıma yakıtımı ben shellden alıyorum ama fuelsave ile v power arasında  anlamlı fark var mı? Önceliğimiz tabi ki ekonomi, performans aracı değil zaten araç ama v power'ın motoru koruması gibi bir durum var mı? Veya v power'da temizleyici katkı 3 kat daha çok diyor shell. 3-4 defa fuelsave alıp sonra 1 defa  v power almak yani ara ara v power tercih etmek  mi daha mantıklı? Veya hiçbir önemi yok hangisi denk gelirse o mu alınmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 181430
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #636 : Ağustos 24, 2021, 19:58:00 »
Arkadaşlar merhaba,
2008 corolla aracım için; shell, bp, po ve totaldan yakıt aldım. (total hariç istasyonları kendileri işletiyorlar.)
Shell; bp ve total'e göre menzili daha kısa geldi. (servis danışmanı eski tip motor olduğundan yakıt ince gelir demişti.
BP; menzili shell'e göre uzun ayrıca forever kart avantajı var. (servis yetkilisi bp yakıtını enjektörler için daha uygun demişti)
Total; Bp ile aynı geldi
Po; pek hoşuma gitmedi, motor sesinin arttığını hissettim bir daha almadım.
Deneyimlerim bu şeklide, Saygılarımla.
2008 corolla elegant mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Ağustos 24, 2021, 21:30:59 »
Yaklaşık 10 yıldır shell den (v-power dizel) başka bir yerden yakıt almadım (evime çok yakın, güvenilir bir shell olduğundan ötürü) . Max 1-2 şer depo bp po opet almışımdır büyük ihtimal. Shell ile diğerleri arasında menzil farkı kesinlikle var fakat aracın gaz tepkilerindeki fark buna değer diye düşünüyorum.

Ayrıca ekonomik açıdan düşünülürse zubizu ile shell kartı birleştirdiğinizde ekstra 3 kat puan kazanıyorsunuz. ara ara 5-20-40-80 tl gibi kampanyaları oluyor. Mesela temmuz ayı içerisinde bu tarz kampanya vardı 4 defa depo fulledim (depom 55 lt) yaklaşık 80 tl puan kazandım diğerlerinde bu kadar kazanabileceğimi düşünmüyorum.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #638 : Ekim 03, 2021, 12:41:26 »
Soruma yanıt alamadım o yüzden tekrar sorayım.

1.5 benzinli corolla aracıma katkılı yakıt mı katkısız yakıt mı almalıyım? Önceliğim motoru en iyi şekilde koruması, sonra da az yakıt tüketimi. Ben shellden alıyorum istasyonları güvenilir diye ama fuelsave mi alsam v power mi bilemiyorum. V power al diyen de var fuelsave diyen de. V powerda 3 kat daha fazla sürtünme azaltıcı ve temizleyici varmış.  Veya 3- 4 depoya bir v power tercih etmek, onun dışında fuelsave almak da seçenek olabilir mi? Hem v power gibi motoru koruyan hem de az yakıt tüketimi sağlayan bir seçenek olsa daha iyi olurmuş.

Bir diğer sorum toyota forever card kampanyası nedeniyle bpden alsam mı diyorum ama shellden ne alırken, ne başkasında hiç sorun duymadım yakıt kalitesi açısından. Bp de shell kadar güvenilir midir bilemedim. Eğer bpden alırsam da ilk sorum standart benzin ve ultimate mukayesesinde geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #639 : Ekim 04, 2021, 08:23:08 »
Soruma yanıt alamadım o yüzden tekrar sorayım.

1.5 benzinli corolla aracıma katkılı yakıt mı katkısız yakıt mı almalıyım? Önceliğim motoru en iyi şekilde koruması, sonra da az yakıt tüketimi. Ben shellden alıyorum istasyonları güvenilir diye ama fuelsave mi alsam v power mi bilemiyorum. V power al diyen de var fuelsave diyen de. V powerda 3 kat daha fazla sürtünme azaltıcı ve temizleyici varmış.  Veya 3- 4 depoya bir v power tercih etmek, onun dışında fuelsave almak da seçenek olabilir mi? Hem v power gibi motoru koruyan hem de az yakıt tüketimi sağlayan bir seçenek olsa daha iyi olurmuş.

Bir diğer sorum toyota forever card kampanyası nedeniyle bpden alsam mı diyorum ama shellden ne alırken, ne başkasında hiç sorun duymadım yakıt kalitesi açısından. Bp de shell kadar güvenilir midir bilemedim. Eğer bpden alırsam da ilk sorum standart benzin ve ultimate mukayesesinde geçerli.

Emre bey şahsi fikrimi söyleyeyim, bilindik bir marka ve güvenilir bir istasyon olduktan sonra hiç bir marka ve yakıt arasında uçurum yoktur. BP, Opet,  Shell vs bence hepsinden güvenle yakıt alınabilir.. Hepsi aynı rafineriden çıkıyor içine sadece farklı katkılar konuyor.  Aynı şekilde Vpower ile fuelsave arasında da uçurum yoktur.. Bunlar biraz pazarlama stratejisi..
2017 C-HR Hybrid Diamond