Gönderen Konu: kapağı tamir ettim  (Okunma sayısı 1032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
kapağı tamir ettim
« : Temmuz 24, 2010, 22:53:31 »
Arkadaşlar bilirsiniz ae111 lerde orta konsoldaki kapak sol tırbağından kırılıyor. Bendeki de epeydir kırıktı ve haliyle de moralimi bozuyodu. Öncelikle gittim Bauhaus tan menteşe aldım oraya göre eve geldim yapıştırdım ama malesef menteşe işe yaramadı sebebiyse menteşenin yukarıda kalması ve aç kapat yaparken menteşenin oynaması zorunluluğuydu. Bunun üzerine de bugün epey bir düşündükten sonra aklıma bir fikir geldi ve iyi sonuç verdi. Bendeki ilk deneme olduğu için işçilik biraz kaba oldu ama sonuçta dışardan birşey belli olmuyor.
1- Önce kapağın tırnak kısmını eyeledim ve kırılan kısmın kalıntılarını yok ettim ve düz hale getirdim.
2- Karşı tarafta kullanacağım kısım dar olduğu için orayı biraz genişlettim o kısım da plastik olduğu için pek sorun olmadı.
3- önce aldığım menteşeninipimini çıkardım ve ikiye ayırdım montaj şekline göre sağda kalan ucu kestim ve tek tarafı kaldı menteşenin yuvarlağının
4- onun da ayarladıktan sonra tükenmez kalemlerin içinin mürekkebinin olduğu kısmı menteşenin içine girecek kadar kestim (kapağın piminin oynamaması için tam oldu)
5- Son aşamada da pimi takarak kapağı oturttum ve menteşenin deliklerinden açılan kısma iki küçük vidayla vidaladım.

Bu daha profesyonelce yapılabilir. Kapak şimdi çok sağlam oldu.
Yarın fotoğrafını da eklerim bitmiş halinin
Fotolar pek güzel olmadı. Kenardaki lekeler yapıştırıcı lekesi bir ara onları da temizlerim. Kapak kapanınca köşeyi takmayı unutmuşum.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

kapağı tamir ettim
« : Temmuz 24, 2010, 22:53:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: kapağı tamir ettim
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2010, 10:10:45 »
  Eline sağlık Hazım, evet, bu sorunu hep duyuyorum bende. İyi iş çıkarmışsın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2010, 10:17:33 »
Aynen Hakan abiye katiliyorum abi o kasalarin en cok sorun ettigi olaylardan biri gerceten goz estetigi acisindanda sikintiydi eline emegine dusuncene saglik helalinden :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2010, 19:34:19 »
Teşekkür ederim Hakan Abi ve Ahmet elimde geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım. Eğer böyle birşey yapacak olursam bir daha kesinlikle daha profesyonelca olacaktır. :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2010, 19:43:09 »
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın