Gönderen Konu: Yaya Yolları  (Okunma sayısı 885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Yaya Yolları
« : Temmuz 24, 2010, 22:36:42 »
  Selam arkadaşlar.
 Konuyu genel olarak Yaya Yolları adı ile açtım çünkü, yayalar için yeterli ve uygun yollar bir çok yerde yok. Diğer yandan hep düşündüğüm ancak bugün net olarak gördüğüm bir olayı sizler ile paylaşmak istedim. Tatilden dödndüm ve aracı bıraktıktan sonra çantalarımıda alıp eve tramvay ile gelecektim. Bir durakta indim ve aynı durakta sonradan ingiliz olduklarını anladığım bir çift de indi. Bayan olan tekerlekli sandalyede idi. Yalnız indiğim durakta o bayanın, o şekilde oradan çıkabilmesi mümkün değildi. Neyse yardımcı olmak için biraz konuştum ve merdivenleri çıkmaları için yardım edebileceğimi söyledim. Çünkü merdivenleri görünce bir afallamışlardı. Ayrıca o merdivenlerden başka istasyon çıkışının olmadığınıda söyledim. Neyse sonrasında yanlış durakta indiklerini anladılar, banada yardım teklifim için çok teşekkür ettiler. Yalnız kim olursa olsun her dünya insanı medeni bir şekilde yaşamayı hak etmektedir bence. O istasyonaların ya da yaya yollarının tasarımında da ehil kişilerin çalışması gerekliliğini düşünmekteyim. Çeşitli engellere sahip ya da yaşlı insanlar için hayatı zorlaştırmamalı, kolaylaştırmalıyız. Bu da bence medeniyet göstergelerinden birisidir.
 Türkiye'de kaç kişinin engelli olduğunu biliyormusunuz?

Toyota Club Türkiye

Yaya Yolları
« : Temmuz 24, 2010, 22:36:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaya Yolları
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2010, 22:42:12 »
çok güzel konu hakan abi :alkis:
yetkililer duymalı !!!
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2010, 23:05:15 »
Hakan abi şunu söyleyim çoğu üst geçite asansör yapıldı ama açlışmıyor genellikle. Kapısına da özürlülerin binebileceği işaretini yapıştırdılar ama bilirsin bizim insanımız pek dikkat etmez ve normal !!! insanlar kullanır.

Geçen numune hastanesinde bir olaya tanık oldum.
Beklediğim yerde tekerlekli sandalyede bir genç asansör bekliyor. Asansör küçük olduğu için dolu geliyor genelde. Katta durdu birkaç defa içinde gayet NORMAL !  insanlar ve çalışanlar var ve adama bakıp kapısını geri kapatıyorlar asansörün. Çaresiz bekledi, yanına gittim yardımcı olabilieceğimi  ve merdivenlerden indirebilieceğimi/çıkarabileceğimi söyledim. Teşekkür etti ama işinin uzun olduğunu bu sebeple beni meşgul edemeyeceğini söyledi. En sonunda asansör geldi yine doluydu ve kimse inmeye istekli değildi asansörün kapısını tuttum ve "arkadaş yürüyemiyor izin verin de o binsin dedim" şöyle bir şaşırdılar sonra allahtan iki kişi indi de arkadaş asansöre binebildi.

Benim şöyle bir düşüncem vardır. Bireysel olarak konuştuğunuzda herkes barış iyilik ve güzelliği ister. Haliyle tümevarımdan bakarsak dünyadaki hiç kimse kötülüğü istemez. Ama ne hikmetse genel olarak bakıldığında tam tersi bir durum var.

Karşımızdakine saygı duyalım ki saygı görelim.  Bir iş yapılırken kağıt üzerinde özürlüler için düzenlemeler yapılıyor ama pratikte nedense hiç uygulanmıyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2010, 10:05:27 »
  Herkes kendini kurtarma telaşı içinde, bana birşey olmasında, uzaktan başkası için üzülmekte sorun yok görüşü hakim. Halbuki akıl ve kalbini kullanamayan insanlar tamamen ısrafdır bence. Çok güzel bir aracın var ancak motoru çalışmıyor.
 Hani kutsal kitaplardan biliriz; Mahşer Günü'n de kimse kimseyi tanımayacak diye, sanırım o günleri şimdiden yaşamaya başlayan çok insan var. Hayattaki insani öncelikler yitirilmiş ve bencillik hakim olmuş, halbuki bu böyle kişilerin de geleceğini karanlığa sürükler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2010, 14:08:42 »
Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye o da nerem doğruki demiş... Bizim de o hesap neremiz doğru ki? Herşeyin güzelini çok iyi düşünürüz saatlerce hakkında konuşuruz ama iş uygulamaya gelince malesef küçük hesaplardan öteye gidemeyiz. Bir şeyin doğrusunu ne kadar bilsekte kendi çıkarımıza dokunduğu zaman her türlü yolla onu engellemeye çalışırız. Aman yol benim arazime uğramasın diye elimizden gelirse yola viraj yaptırırız... Bu şekilde evrensel doğrular üzerinden değil kişisel çıkarlar üzerinden hareket etmekten vazgeçmediğimiz sürece bu gibi sorunların üstesinden gelmemiz mümkün değildir. Yoksa mezuat çıkarmakta, doğruyu bulmakta ne var. Önemli olan doğruyu uygulayabimek...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2010, 08:28:55 »
Çok önemli bir konuya değinmişsin Hakan, hepimiz birer engelli adayı olduğumuza göre (Allah göstermesin ama hayatta ne olacağını kimse bilemez) bu konulara daha fazla kafa yormamız lazım. İnsanoğlu maalesef bazen 3 kuruşun hesabını yapabiliyor. Otoritenin bu konularda daha duyarlı olması lazım. Yine de eski yılları düşününce engellilerin durumunun çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. En azından artık apartman girişlerine rampalar yapılıyor, kaldırımlar ona göre düzenleniyor. Eskiden engellilerin evden çıkması bile bir işkenceydi. Bugün bu konuda toplumsal duyarlılık çok daha fazla. Ama yine de katedilecek çok mesafe var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2010, 12:32:20 »
  Devamı gelirse güzel bir haber bence.
 ''Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ''İstanbul'da bütün projeler, engellilerin onayından geçecek'' prensibi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Baraçlı, hedeflerinin bütün İstanbul ulaşımını engellilerin faydalanabileceği medeni ölçülere taşımak olduğunu ifade etti.''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/yasam/haber/536742-otobusler-engelsiz-hale-gelecek