Gönderen Konu: Yeni alacağım notebook  (Okunma sayısı 2073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yeni alacağım notebook
« : Temmuz 23, 2010, 22:51:52 »
Arkadaşlar daha önce notebook için tavsiye istemiştim ani bir kararla ve gidip inceleyerek Toshiba R630-11L model 13,3" almaya karar verdik.
Teknosada satışa sunuluyor.  7 tane alacağım işyerine  Dünyanın en ince ve en hafif 13,3 tam fonksiyonlu notebook u diyor sloganında. İnceledim ve gerçekten çok hoş. 2487 TL tanesi  Pazartesi ya da salı günü kısmetse alacağım. İncelemek isteyen olursa aşağıda linklerini veriyorum.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031253&CS_Category=_SBSHAD_63_1307_439_2&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/tr/product/Satellite-R630-11L/1090706/toshibaShop/false/#0
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Yeni alacağım notebook
« : Temmuz 23, 2010, 22:51:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni alacağım notebook
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2010, 00:09:58 »
Arkadaşlar daha önce notebook için tavsiye istemiştim ani bir kararla ve gidip inceleyerek Toshiba R630-11L model 13,3" almaya karar verdik.
Teknosada satışa sunuluyor.  7 tane alacağım işyerine  Dünyanın en ince ve en hafif 13,3 tam fonksiyonlu notebook u diyor sloganında. İnceledim ve gerçekten çok hoş. 2487 TL tanesi  Pazartesi ya da salı günü kısmetse alacağım. İncelemek isteyen olursa aşağıda linklerini veriyorum.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031253&CS_Category=_SBSHAD_63_1307_439_2&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/tr/product/Satellite-R630-11L/1090706/toshibaShop/false/#0

Hem çok pahalı hem de özelliklerine baktım ekranı parlak ekran, yani uzun saatlerce ekrana bakarak çalışanın vay haline, o ekran ancak film izlemeye işe yarar.

Eğer bilgisayarda iş yapılacaksa saatlerce ekrana bakınca gözü yormayan bir model seçin. Genellikle böyle işe yönelik modeller de teknosa gibi tüketiciye satış yapan mağazalarda bulunmaz. Bu tür mağazaları yolum düştükçe gezerim, notebook bölümlerinden geçerken de bu dandik, bu daha dandik, hele bu hiç alınmaz diye söylenirim.

İşyerine alacaksanız markaların iş için üretilmiş modellerine bakın. Hem yıllarca parçasını bulmak kolay olur hem de ekranları uzun süreler çalışmaya daha uygun yapılıyor. Mağazalarda parlak parlak ekranlar müşteriye güzel görünüyor ama ofiste öyle bir ekran başındayken yazıları okumaya çalışırken ayna gibi arkadan geçenleri görmek hiç hoş olmuyor.

Geçen ay çalıştığım yerdeki diğer yazılımcı arkadaşa bir laptop aldık. 1500 lira civarı bir fiyata almıştı ve çok memnun. Eski laptopu da aynı marka almıştı, klavyeye çay döküldüğü için servisi arayınca cihazı servise bırak 30 gün geçsin bu arada telefonla ulaşıp da arıza giderildi mi diye öğrenmeye çalışmaktan sinir ol derdi yoktu, servisi aradı, servis de iki gün içinde bir teknisyeni gönderdi, teknisyen gözünün önünde klavyeyi değiştirip sorunu halletti, yeni laptopu da o markadan almasının en büyük nedeni bu oldu.

Laptop bu linkteki. Kendime de almayı düşünüyorum bu aralar :
http://www1.euro.dell.com/tr/tr/sletmeler/Diz%C3%BCst%C3%BC/vostro-3300/pd.aspx?refid=vostro-3300&s=bsd&cs=trbsdt1
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2010, 09:26:36 »
Yeni nesil işlemcili ve DDR3 ram var, burası güzel, ancak ekran çipseti çok düşük.
Bu model yerine, yine Toshiba'nın: (hepsiburada.com'da)
Toshiba Satellite U500-1GT Intel Core i5 430M 2.26GHZ 4GB 640GB 13.3"
...modelini incelemenizi tavsiye ederim.
İşlemci, ram ve ekran kartı da yeni nesil, sabit diski daha yüksek, fiyatı da 200 TL daha hesaplı.
Toptan alış yapacaksanız, Bimeks, MediaMarkt ve İstanbul Bilişim gibi firmaların yaptığı kampanyaları takip etmenizi tavisye ederim. Gerçekte çok iyi özellikli ve hesaplı makinalar oluyor bazen.
Alacağınız cihazlar sürekli mobil olmayacaksa, daha büyük ekranlı cihazlara bakmanızı tavisye ederim, fiyattan çok kâr edeceksiniz. Aynı özellikli 15" ekran notebooku 1700-1800 TL cıvarında fiyata alırsınız.
HP markasının garanti olayı çok daha iyi. ( 15" boyutlarda Probook 4510S serisine bakmanızı tavsiye ederim.)

( İşyerinizde Server yönetimli Active Directory varsa, bu cihazlardaki işletim sistemi uygun olmayacak. En az Pro, en iyi de Ultimate ve ya Business işletim sistemli almalısınız)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2010, 14:44:46 »
Levent bey, ekran kartı konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Eğer oyun oynanmayacaksa yani iş makinası olacaksa ekran kartı chipleri olarak intelinkiler çok çok daha iyi. Hem daha az ısınıyorlar hem de sürücü yazılımı konusunda en sorunsuzu onlar. ATI ya da Nvidia chipleri olan bilgisayar görünce artık sorun sorun sorun diye alarm zilleri çalışyor kafamda. Bilgisayarımda iş yapacağım, ekran kartının driver sorunları yüzünden vakit kaybetmek istemiyorum diyenlerdenseniz ATI ve Nvidia'dan uzak durulması gerekiyor.

15" ekranlı notebook almaktansa masaüstü bilgisayar almak çok daha uygun, hem daha ergonomik hem daha ucuz olur ama notebook almaktaki amaç taşımak ve mobil çalışmaksa 13" ekranın üzerine çıkmak fazladan hamallık oluyor. ille 15" ekranlı notebook almak isteyenlere bir uyarım daha var, ekranı 15" yapıyorlar ama çözünürlüğü 12-13"lerle aynı yani 1366x768 yapıyorlar adına da havalı olsun diye HD çözünürlük diyorlar bunlardan uzak durun, büyük ekran kullanmanın hiç bir artısı kalmıyor, mesela ekranda excel kullanırken yine aynı sayıda satır görebiliyorsunuz, yani 13" yerine 15" ekran kullanınca ekranda daha çok pencere sığmıyor. Çözünürlüğü gerçekten yüksek 15" ekranlı modeller var ama onlar da çoğunlukla elektronik mağazalarnda satılmıyor, önceki yazımda bahsettiğim "işyerlerine yönelik" modellerde oluyor bunlar. Eğer 15" ya da daha büyük ekranlı bir model alıyorsanız ekran çözünürlüğü yüksek olsun ki fazladan ağırlık taşıdığınıza değsin.

Lenovo'nun thinkpad modellerini de tavsiye ederim. Thinkpad SL serisi biraz dandik ama T serileri efsanedir, bir kullanan bir daha başka marka kullanmak istemez, yanarlı dönerli görünümü yoktur ama kasası sağlam, özellikleri tam iş yapmalık makinalardır.

Bunları yazıyorum çünkü yaklaşık 1 yıldır kendime laptop almadım, beğendiğim modeller bütçemi aştı ya da tam alayım bunu diyebileceğim bir model bulduğumda paramı başka şeylere harcamış olduğum için alamadım.

Bir de piyasada satılan tüm cihazlarda bir şekilde windows kurulu oluyor ama bu Levent beyin de dediği gibi işyerinde kullanıma uygun olmayan ev sürümleri oluyor yani fazladan bunların lisansına para ödemiş oluyorsunuz ama işyerindeki ağda verimli kullanmak için tekrar windows lisansı satın almanız gerekiyor. Bilgisayarla birlikte zorla işletim sistemi satılamaz diye mahkeme kararı olmasına rağmen bilgisayar satıcıları hala böyle satıyorlar. Bilgisayarla gelen işletim sistemini ilk açıldığı andaki lisansı kabul ediyorumu onaylamayıp yani işletim sistemini hiç kullanmayıp iade etme hakkınız var ve tiketici hakem heyetleri bu konuda mahkeme kararı olduğu için işletim sisteminin iadesi ve piyasadaki satış fiyatı kadar para iadesi yönünde karar veriyorlar.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2010, 15:13:44 »
bence hp ye bakın derim. toshibaya 2.000 tl veriyorsanız hp ye 1.500 tl verirsiniz. hemde çok kaliteli. ben de alacağım okullar açılınca hp alacağım. 7-8 hp aldırdım yakınlarıma tık yok. ayrıca illa bunu alcam diyorsanız garantisi uluslar arası garanti. bunu göz önünde bulundurun.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2010, 18:07:38 »
Arkadaşlar özellikle Toshiba üzerinde yoğunlaşıldı. Hem dvd olsun hem küçük  hem de hafif olsun istendi. Hafif olması artı oldu. Ben Lenovo y550 düşünüyordum i7 işlemcili.

Ekranın parlak olması çok önemli değil. Uzun süre çalışma yapılmayacak.  Yönetim Kurulu üyelerine alınıyor ve taşınabilir olması ön planda tutuldu. Ayrıca özellikle dvd olması şarttı. Haliyle en mantıklısı bu geldi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2010, 20:14:22 »
Arkadaşlar özellikle Toshiba üzerinde yoğunlaşıldı. Hem dvd olsun hem küçük  hem de hafif olsun istendi. Hafif olması artı oldu. Ben Lenovo y550 düşünüyordum i7 işlemcili.

Ekranın parlak olması çok önemli değil. Uzun süre çalışma yapılmayacak.  Yönetim Kurulu üyelerine alınıyor ve taşınabilir olması ön planda tutuldu. Ayrıca özellikle dvd olması şarttı. Haliyle en mantıklısı bu geldi.

ne firması sizinki; benide işe alsana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2010, 20:27:57 »
Çok profesyonel bir model, beğendim.

Ben de zaten Toshiba U300 kullanıyorum, Toshiba'nın pro serileri paranın hakkını veren modeller.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2010, 09:07:49 »
Levent bey, ekran kartı konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Eğer oyun oynanmayacaksa yani iş makinası olacaksa ekran kartı chipleri olarak intelinkiler çok çok daha iyi. Hem daha az ısınıyorlar hem de sürücü yazılımı konusunda en sorunsuzu onlar. ATI ya da Nvidia chipleri olan bilgisayar görünce artık sorun sorun sorun diye alarm zilleri çalışyor kafamda. Bilgisayarımda iş yapacağım, ekran kartının driver sorunları yüzünden vakit kaybetmek istemiyorum diyenlerdenseniz ATI ve Nvidia'dan uzak durulması gerekiyor.
.
.
Neden "ekran kartı" kelimesinin geçtiği yerler hep oyun ile bağdaştırlıyor anlayamıyorum.
Ben de bizim şirkete Notebook satın alıyorum zaman zaman, ancak sektor gereği, bizim notebooklarda
iyi bir ekran kartı mutlaka olmalı. Çizim ve 3 boyutlu çalışmaları açması şart bizim bilgisayarların.
Bundan dolayı da, iyi, hatta çok iyi ekran kartlarının olması şart.
Ayrıca, ATI ve Nvidia ile ilgili benzer şikayetler ilk defa sizden duyuyorum.
Ekran sürücüsünü bir defa yüklersin, olur biter, kalır öyle.
Neden sürekli ekran kartı sürücüsü ile uğraşıyorsunuz anlamıyorum.

Ati ve Nvidia'dan uzak durulması gerekiyorsa, neye yakın durulmalı sizce?