0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben yapmıştım, öndeki ızgaranın içine gizlemiştim. 3 wattlık power ledlerden iki tarafa birer tane. Normal parklara bağlamış ve gündüz farı niyetine kullanmak istemiştim. Yağmurlu bir gece yolculuğu sonrasında sisleri kapatmayı unutunca polis amcalar çevirdi. Ne bu dedi aracın her tarafı ışık. Sırf seni bu kadar ışık olduğu için durdurdum dedi. Sisler yanık, farlar yanık, ızgara içinde powerlerde yanık. Allahtan ceza kesmedi ama bende hemen söktüm ızgara içindekileri. Aslında geceleri falan tek başlarına neredeyse sis farları kadar aydınlatıyorlardı. Power ledlerin üzerlerinde de 30 derecelik lensler vardı.
nasıl yapıldığına dair bi bilgim yok... eğer siz paylaşımınızı bulabilirseniz çok iyi olur...
ama sis olunca polisi biras tetiklemiş olabilir obur turlu power ledlerin aracın orjinalinde mi yoksa sonradan mı felan artık anlaşılması guc her aracta olabiliyor en basiti corolla kasa deişti yenisinde orjinal abi desen adam nerden bilebilir peki paylaşabilir misin yniden bulabilir misin ben 2011 in sis üzerine 6+6=12 power ledden sis farı üzerine kaş düşünüyordum tekrar paylaşabilirsen cok seviniriimmm...
Aracım yeni nesil değil. Zaten yaptığım işlemde öyle çok profosyonelce değildi. Benim powerler resimde görüldüğü gibi ızgaranın içinde gizliydi. Yani yanmazken hiç gözükmüyorlardı. Aynı makam araçlarındaki çakar lambalar gibi. Yalnız aracınız yeni nesilse farı falan açmanız lazım biraz riskli bir iş.
Devre burada. Şu an bende çalışan devre. Ancak bu devredeki süreler normal ampül için ayarlıdır. ledlerde süre biraz uzayabilir.Kısaltmak isterseniz 220 mf kondansatör ve 10 k lık direnç değerlerini düşürmeniz lazım. Alıntıdır..
peki acaba bu devrede 10w ampul demiş ama 1Watt'lık ledlerden 5 bi yana 5 bi yana dizerek 10wattı elde etsem hrlde devrede sorun olmaz peki bu gecikme dediğiniz onu anlayamadım birtek ? birde pardon su en altta soldaki sasenin yanındaki yan yeşil ne amacla yapılmış ? anahtar mı ?
abi ben bunu yapamam en iyisi hazırını alıyım
tarzı ama aşagı dogru 2yana dogru 4 adet dusunuyordumm. birde sadece sislerin siyah kısmı olan plastik yeri keserek uygulama dusunuyorum far içi değil
Ali sadece geriden resim çizildiği kadar kolay olmuyor inan. Power ledler için sabit akım kaynakları oluyor onlara yer bulmalısın, power ledler ısınıyor altına aleminyum soğutucu takmalısın, bunları taktığın zaman da istediğin yere hemen bir delik montajını yapamıyorsun v.s v.s Hevesini kırmak istemem ama inan zorlu bir iş. İnşallah gönlüne göre yaparsın.
dogru dedigin driverini kendim lm317 kullanarak yaptım kucukde bişi oldu hatta garanti olsun diye birde aluminyum sogutucunun arkasına ekran kartı fanı taktım miniginden bi tane ama dedigin gibi abicim montajını nereye yapacagımı bilmiorm daha kaputu acmadım montaj konusuna daha sonra gelcem fotoda eklerm yakında
tebrikler osman güzel çalışma olmuş bende yapıyım diyorumda elektrik konusunda biraz beceriksizim galiba halledemem gibi buarada mesut abi o ebaydan aldım dedigin hazır ledden bulamazmıyız burda yada altarnatif bişey
Bu arka sisleri neden tek yaparlar acaba, arkada iki tane kocaman sis lambası var, birinin içi boş, oraya yani boş olanına ikili duy takıp bir sis birde park, veya bir sis birde fren, elektronikten anlayan varsa yardım lütfen
Olur Kemal Bey, standart bir çiftli duy alıp, 21/5 watt (genellikle stop/park tek ampül diye bilinenlerden) birde ampül. 5 watt kısmını parklara, 21 watt olanı da sislere veya frene bağlarsın paşalar gibi olur. Zaten olması gerekeni siz yazmışsınız. Elektronikten anlamanıza gerek yok yapacağınız iş, hangi bölümden istiyorsanız ( park, fren, sis ) oradan yeni duyunuza paralel kablo çekmek.