Gönderen Konu: Araç İçi Led Projesi...  (Okunma sayısı 9509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Araç İçi Led Projesi...
« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2010, 18:17:59 »
Ben yapmıştım, öndeki ızgaranın içine  gizlemiştim. 3 wattlık power  ledlerden iki  tarafa birer tane. Normal parklara  bağlamış  ve gündüz  farı niyetine kullanmak istemiştim. Yağmurlu bir gece  yolculuğu  sonrasında  sisleri kapatmayı  unutunca  polis  amcalar  çevirdi. Ne  bu  dedi  aracın her tarafı  ışık. Sırf  seni bu kadar ışık olduğu için durdurdum  dedi. Sisler  yanık,  farlar  yanık, ızgara içinde  powerlerde  yanık. Allahtan ceza  kesmedi ama  bende  hemen  söktüm ızgara içindekileri. Aslında  geceleri  falan tek başlarına neredeyse  sis farları  kadar aydınlatıyorlardı. Power ledlerin üzerlerinde de 30 derecelik  lensler  vardı.

ama sis olunca polisi biras tetiklemiş olabilir obur turlu power ledlerin aracın orjinalinde mi yoksa sonradan mı felan artık anlaşılması guc her aracta olabiliyor en basiti corolla kasa deişti yenisinde orjinal abi desen adam nerden bilebilir :)  peki paylaşabilir misin yniden bulabilir misin ben 2011 in sis üzerine 6+6=12 power ledden sis farı üzerine  kaş düşünüyordum tekrar paylaşabilirsen cok seviniriimmm...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2010, 18:17:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 26, 2010, 19:52:56 »
nasıl yapıldığına dair bi bilgim yok... eğer siz paylaşımınızı bulabilirseniz çok iyi olur...

Devre burada. Şu an bende çalışan  devre. Ancak bu devredeki süreler normal ampül için ayarlıdır. ledlerde süre biraz uzayabilir.Kısaltmak isterseniz 220 mf kondansatör ve 10 k lık direnç değerlerini düşürmeniz  lazım.  Alıntıdır..

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2010, 19:54:29 »
ama sis olunca polisi biras tetiklemiş olabilir obur turlu power ledlerin aracın orjinalinde mi yoksa sonradan mı felan artık anlaşılması guc her aracta olabiliyor en basiti corolla kasa deişti yenisinde orjinal abi desen adam nerden bilebilir :)  peki paylaşabilir misin yniden bulabilir misin ben 2011 in sis üzerine 6+6=12 power ledden sis farı üzerine  kaş düşünüyordum tekrar paylaşabilirsen cok seviniriimmm...

Aracım yeni nesil  değil. Zaten yaptığım işlemde  öyle çok profosyonelce  değildi. Benim powerler resimde  görüldüğü gibi ızgaranın içinde  gizliydi. Yani  yanmazken  hiç  gözükmüyorlardı. Aynı  makam  araçlarındaki  çakar lambalar  gibi. Yalnız aracınız  yeni nesilse  farı  falan  açmanız  lazım  biraz  riskli bir  iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Temmuz 26, 2010, 21:52:21 »
Aracım yeni nesil  değil. Zaten yaptığım işlemde  öyle çok profosyonelce  değildi. Benim powerler resimde  görüldüğü gibi ızgaranın içinde  gizliydi. Yani  yanmazken  hiç  gözükmüyorlardı. Aynı  makam  araçlarındaki  çakar lambalar  gibi. Yalnız aracınız  yeni nesilse  farı  falan  açmanız  lazım  biraz  riskli bir  iş.

tarzı ama aşagı dogru 2yana dogru 4 adet dusunuyordumm. birde sadece sislerin siyah kısmı olan plastik yeri keserek uygulama dusunuyorum far içi değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Temmuz 26, 2010, 22:00:46 »
Devre burada. Şu an bende çalışan  devre. Ancak bu devredeki süreler normal ampül için ayarlıdır. ledlerde süre biraz uzayabilir.Kısaltmak isterseniz 220 mf kondansatör ve 10 k lık direnç değerlerini düşürmeniz  lazım.  Alıntıdır..

peki acaba bu devrede 10w ampul demiş ama 1Watt'lık ledlerden 5 bi yana 5 bi yana dizerek 10wattı elde etsem hrlde devrede sorun olmaz peki bu gecikme dediğiniz onu anlayamadım birtek ? birde pardon su en altta soldaki sasenin yanındaki yan yeşil ne amacla yapılmış ? anahtar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 27, 2010, 09:08:48 »
Devre burada. Şu an bende çalışan  devre. Ancak bu devredeki süreler normal ampül için ayarlıdır. ledlerde süre biraz uzayabilir.Kısaltmak isterseniz 220 mf kondansatör ve 10 k lık direnç değerlerini düşürmeniz  lazım.  Alıntıdır..

abi ben bunu yapamam en iyisi hazırını alıyım :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 27, 2010, 23:35:14 »

peki acaba bu devrede 10w ampul demiş ama 1Watt'lık ledlerden 5 bi yana 5 bi yana dizerek 10wattı elde etsem hrlde devrede sorun olmaz peki bu gecikme dediğiniz onu anlayamadım birtek ? birde pardon su en altta soldaki sasenin yanındaki yan yeşil ne amacla yapılmış ? anahtar mı ?

Ali bey o bahsettiğiniz yeşil şey kapı siwiç anahtarını temsil ediyor. 10 tane 1 wattlık ledi  bağlayabilirsiniz sorun olmaz. Ancak nasıl bağlayacağınızı  merak ettim açıkçası. Power ledleri normal ledler  gibi direk seri yada paralel  bağlayarak kullanamazsınız biliyorsunuz  değil mi ?  Ayrıca sabit akım kaynakları kullanmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 27, 2010, 23:36:52 »
abi ben bunu yapamam en iyisi hazırını alıyım :D

Sen bilirsin adaşım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 27, 2010, 23:41:04 »
tarzı ama aşagı dogru 2yana dogru 4 adet dusunuyordumm. birde sadece sislerin siyah kısmı olan plastik yeri keserek uygulama dusunuyorum far içi değil

Ali sadece  geriden resim çizildiği  kadar  kolay  olmuyor  inan. Power ledler  için sabit akım kaynakları  oluyor  onlara yer  bulmalısın, power ledler  ısınıyor  altına aleminyum soğutucu  takmalısın, bunları taktığın zaman da  istediğin  yere hemen bir  delik montajını  yapamıyorsun v.s v.s  Hevesini  kırmak istemem ama  inan  zorlu  bir  iş. İnşallah  gönlüne  göre  yaparsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Temmuz 28, 2010, 12:06:04 »
Ali sadece  geriden resim çizildiği  kadar  kolay  olmuyor  inan. Power ledler  için sabit akım kaynakları  oluyor  onlara yer  bulmalısın, power ledler  ısınıyor  altına aleminyum soğutucu  takmalısın, bunları taktığın zaman da  istediğin  yere hemen bir  delik montajını  yapamıyorsun v.s v.s  Hevesini  kırmak istemem ama  inan  zorlu  bir  iş. İnşallah  gönlüne  göre  yaparsın.

dogru dedigin driverini kendim lm317 kullanarak yaptım kucukde bişi oldu hatta garanti olsun diye birde aluminyum sogutucunun arkasına ekran kartı fanı taktım miniginden bi tane ama dedigin gibi abicim montajını nereye yapacagımı bilmiorm daha kaputu acmadım montaj konusuna daha sonra gelcem fotoda eklerm yakında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 28, 2010, 14:32:08 »
dogru dedigin driverini kendim lm317 kullanarak yaptım kucukde bişi oldu hatta garanti olsun diye birde aluminyum sogutucunun arkasına ekran kartı fanı taktım miniginden bi tane ama dedigin gibi abicim montajını nereye yapacagımı bilmiorm daha kaputu acmadım montaj konusuna daha sonra gelcem fotoda eklerm yakında :D

Hadi bakalım kolay gelsin. Fotoları en kısa sürede bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #31 : Ağustos 02, 2010, 09:46:40 »
tebrikler osman güzel çalışma olmuş bende yapıyım diyorumda elektrik konusunda biraz beceriksizim galiba halledemem gibi :) buarada mesut abi o ebaydan aldım dedigin hazır ledden bulamazmıyız burda yada altarnatif bişey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 02, 2010, 12:12:07 »
tebrikler osman güzel çalışma olmuş bende yapıyım diyorumda elektrik konusunda biraz beceriksizim galiba halledemem gibi :) buarada mesut abi o ebaydan aldım dedigin hazır ledden bulamazmıyız burda yada altarnatif bişey
elektrik işinden anlamana gerek yok zaten basit  yani..lehim yapmayı biliyorsan tamamdır ;)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #33 : Ağustos 02, 2010, 13:27:24 »
maalesef bilmiyorum osman :) neyse araba hafta içinde sanayiye gitcek onuda hallettiriim gitmişken saolasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 02, 2010, 13:47:11 »
Bu arka sisleri neden tek yaparlar acaba, arkada iki tane kocaman sis lambası var, birinin içi boş, oraya
yani boş olanına ikili duy takıp bir sis birde park, veya bir sis birde fren, elektronikten anlayan varsa yardım lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 02, 2010, 14:10:57 »
boş değildir kemal abi reflektör felandır yaa... durduk yere niye boş bıraksınlar :d ama senin araban hondaydı demi :D :D pardon :hurra: :hurra:
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 02, 2010, 14:30:19 »
Bu arka sisleri neden tek yaparlar acaba, arkada iki tane kocaman sis lambası var, birinin içi boş, oraya
yani boş olanına ikili duy takıp bir sis birde park, veya bir sis birde fren, elektronikten anlayan varsa yardım lütfen
Arka sis'lerin olduğu diğer tarafta, genelde geri vites aydınlatma ışığı olur.
Bildiğim bir çok marka araçlarda bu öyle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 02, 2010, 16:50:13 »

Olur Kemal Bey,  standart bir çiftli duy  alıp, 21/5 watt (genellikle stop/park tek ampül diye bilinenlerden)  birde  ampül. 5 watt kısmını  parklara, 21 watt olanı da  sislere veya frene  bağlarsın paşalar gibi  olur.

Zaten olması gerekeni siz  yazmışsınız. Elektronikten anlamanıza  gerek yok yapacağınız  iş, hangi bölümden istiyorsanız ( park, fren, sis ) oradan yeni duyunuza  paralel kablo çekmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 02, 2010, 20:23:00 »
Sağol osman kardeş, anlamadığım nokta şu, frenden veya parktan  tek hatmı yoksa her ikisindendemi kablo çekmem lazım, tek yeterliyse hangisinden sağmı solmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 02, 2010, 20:25:41 »
Olur Kemal Bey,  standart bir çiftli duy  alıp, 21/5 watt (genellikle stop/park tek ampül diye bilinenlerden)  birde  ampül. 5 watt kısmını  parklara, 21 watt olanı da  sislere veya frene  bağlarsın paşalar gibi  olur.

Zaten olması gerekeni siz  yazmışsınız. Elektronikten anlamanıza  gerek yok yapacağınız  iş, hangi bölümden istiyorsanız ( park, fren, sis ) oradan yeni duyunuza  paralel kablo çekmek.

Birde şu var: sis+park yaparsam  sorun yok dediğin gibi bağlarım
Ancak, sis + fren bağlamak istersem ne tür duy ve ampul gerekecek