Gönderen Konu: Manuel/Otomatik vites...yorumlar/görüşler/dünyadaki kullanım oranları.  (Okunma sayısı 8880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Güzel konu.
 Otomatik viteslerde de değişik gelişmiş özellikler olabiliyor, kar modu vs. gibi. Ayrıca iyi ve doğru kullanıldıklarında manuel viteslere göre daha uzun ömürlüler. Yakıt tüketimi ise belli şartlarda manuel (kuru tip kavrama diyelim) vitese göre daha fazla. Uzun yol sabit hız sürüşlerinde tam kilitlenme olduğundan böyle bir fark da kalmıyor. Ayrıca konfor yanı da gerçekten çok önemli fakat birde artık çok gelişmiş otomatik şanzımanlar mevcut ve yüksek performanslı araçlarda artık otomatik vites kutusu, manuel vites kutusuna göre daha çok performans isteklerine cevap verebiliyor ki, bu artık çok önemli bir konu bence. Toyota dahil kimi araçlarda artık 8 ileri vitesi de görmeye başlıyoruz. Emin olun böyle bir şanzımana sahip araçta kimse elle vites değiştirmek istemez. :) Heleki yüksek tork ve güç ile motor devirleri bir anda yükselebilirken.
 Açıkçası bende sçemeli şanzımanı tercih ederdim ve direksiyon arkasından vites değiştirmek, performansın yanında güvenlik içinde önemli bir durum bence. Yakın zamanda otomatik şanzımanların daha da gelişeceğini düşünüyorum. Otomatik şanzımanlar ile ilgili daha heyecan verici haberleri kısa süre sonra duyabiliriz kanısındayım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bana olmamış bu konu..kemal abinin karşılaştığı maganta mentalitesindeyim tamamen..ben daha önce de bir çok yerde yazdım bunu "ben abs bile sevmiyorum"  her şey otomatik olduğu zaman bir çok "kabiliyetsiz" sürücü yollarda gezebiliyor..otomatik kullanmadım mı? tabii ki kullandım..hatta D sınıfı alırsam çok arada kalırım ne yaparım diye.. ben istemem otomatik falan..araba kullanmak biraz zor olmalı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
bana olmamış bu konu..kemal abinin karşılaştığı maganta mentalitesindeyim tamamen..ben daha önce de bir çok yerde yazdım bunu "ben abs bile sevmiyorum"  her şey otomatik olduğu zaman bir çok "kabiliyetsiz" sürücü yollarda gezebiliyor..otomatik kullanmadım mı? tabii ki kullandım..hatta D sınıfı alırsam çok arada kalırım ne yaparım diye.. ben istemem otomatik falan..araba kullanmak biraz zor olmalı..
Abs hariç diğer dediklerine katılıyorum Türkay abinin. :)
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik