tüm arkadaşlara selamlar.
10 temmuz günü çanakkalekale aydoğan otmtv.den o km.(benzinli)1.6 corolla yı teslim aldım.
hiç zamanım olmadığından aracı bayiden çıkartır çıkartmaz ankara yoluna düştüm.(650km.)
edindiğim izlenimleri almayı düşünen arkadaşlar için not ettim.
TEKNİK VERİ: (aracın bilgi ekranından)
aldığım benzin : 210 TL (yaklaşım 62 litre)
yapılan km. : ankarada eve varış 700 km.
kalan benzin mesafesi : 146 km.
ortalama tüketim : 5.2 litre
ortalama hız : 72
6.vites 2000 devir : 90
6.vites 3000 devir : 110
GENEL :
öncelikle verilerden göründüğü gibi motor açılmamış olmasına rağmen yakıt tüketimi bana iyi geldi. ilk 200 km. de 6.vites 80 km.ile gittim, ancak ilerleyen km.lerde normal vites ve sürüşe geçtim.ortalama hızım 90-110 arasında değişti.
ilk yola çıktığım anda frenler zayıf geldi, tedirgin oldum. ancak 500 km. geçtikten sonra hem frenler hem lastikler performansı arttırdı.
aracın yola hakimiyeti mükemmel. dışarıdan kalıplı görünmesine rağmen içeriden görüşü çok iyi. aracın direkleri kalın gibi ama ön ve çapraz görüş hiç etkilenmiyor. dikiz aynalarının büyümesi tam hakimiyeti sağlıyor. arkanın yüksek olması geri manevralarda ölü nokta bırakabiliyor. yardımsız park ederken çocuklara dikkat edilmesi gerek.
önceki toyotalara göre gaz/debrj/fren pedal boşlukları daha büyük. forumdaki arkadaşların vites geçiş problemleri sanırım bu yüzden. debrj sonuna kadar basılırsa vites geçişleri sorunsuz. benim gibi 6 vites kullanmamış arkadaşlar ilk başlarda 2-4 / 1-3 vites ayrımında zorlanabilir. ama alıştım.

motor yeni olmasına rağmen tasarruflu kullanımda bile her vites atak. +2000 devirde korkmadan gidiliyor.
sessizlik mükemmel.
göstergeler açık, anlaşılır.ancak bilgi ekran değişiklikleri için devir saati önündeki mandala basmak direksiyon nedeniyle sıkıntı yaratabiliyor. uzun yolda bilgiler arasında geçiş yapmak tehlikeli oluyor. yeri değiştirilmeli.
sol dikiz aynasında dış bükey eklenti var.mutlaka faydalıdır ancak başka araç yaklaştığında birden büyüyerek insanı tedirgin ediyor
şu an 10 gündür ankara içinde kullanıyorum, ortalama yakıt tüketimi 8,0 lerde geziyo bakalım nasıl sonuçlanacak.
SONUÇ:
teknik olarak mükemmel (fabrika verilerini doğruladığı için)
sürüş ve konfor çok iyi
tavsiye ediyorum,bende pişmanlık oluşmadı.......