Gönderen Konu: Atlattiginiz Tehlikeler?  (Okunma sayısı 1577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Atlattiginiz Tehlikeler?
« Yanıtla #20 : Temmuz 21, 2010, 17:20:54 »
ben de geçen yıl Kırıkkaleden Ankaraya gelirken düm düz yolda daldım ve bariyerin arkasına geçtim. lastik iziyle bariyer arasında 15 cm falan vardı, yani bariyere başlangıç noktasından çarpmamam tamamen şans, bunun yanında bariyerin arkasında sadece bir arabanın sığacağı darlıktaki çakılın üstünde 83 metre kayarak gittim. (polis ölçtü ve rapora 83 metre yazdı) kayarken araba hafif sağa kaysaydı veya 83 yerine 84 metre gitseydi ısuzuyla birlikte yaklaşık 30 metre derinliğinde bir uçurumun dibine inecektim.

şimdi olay anını hatırlayınca bile tüylerim diken diken oldu. ama şaşılacak durumdur ki araba kullanmadan hiç soğumadım ve korkmadım. kazadan 1 saat sonra yine arabanın üstündeydim.

Sadece Allah korudu diyebiliyorum. Yaşayacak günümüz varmış ne diyim. arabadan inince ilk aklıma gelen şükür kurbanı kesmek oldu ve aynı gün kestim. Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 21, 2010, 17:20:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Temmuz 21, 2010, 17:37:49 »
istanbulda ticari araç fuarına gidiyordum babamla. yolda hafif kaza olmş ama tam orta şeritte. orta şeriti geçtik soldan. sonra tekrar orta şerite girerken audi olan bizim arabaya sol arkadan toyota corolla girdi :D eski kasa birşeydi . sonra bizde yolda durduk corollanın ön tampon göçmüştü bizim arabada bi tek çizik vardı. polisi filan çağırdık .bende otobanın sağında bu yeşilliklerin orda oturuyorum. trafik başladı kazalardan dolayı. polis geldi millete şurdan burdan geç işaretleri verirken bi tane şahin toyotaya girdi toyota 180 derece drift atarak soldaki bariyerlere girdi ama onlara birşey olmadı bide arkadan reno geliyodu oda polis arabasına çarpıp 1 kere yan takla attı ama kimseye birşey olmadı =)

bi keresindede karşı yoldan ( sitenin içinden hyundai çıktı iminibüs olandan) ana yoldanda mitsubishi geliyodu bunlar bi çarpıştı kaya kaya tam 4 adım önümde durdular bende öyle mal gibi izledim :D:D ama şok oldum o hızda geldiler filan ucuz atlattım sayılırr.. =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 21, 2010, 18:57:38 »
Tüm arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gördüğüm kadarıyla Türkiye'de yaşadığımız için atlatılan tehlikelerin çoğu trafik kazası. Benim trafikte kötü bir anım yok ama atlattığım tehlikeler genellikle yerçekimi kaynaklı :D Çocukken damdan düştüm, 5 mt. ağaçtan düştüm, bir de traktörün römorkundan düştüm, Allah'dan kafa yarılmaları, ayak burkulmaları ve bolca sıyırık dışında bu ciddi tehlikeleri çok ucuz atlattım :) Bir de çocuk merakından dolayı bir orman yangının tam ortasında kalıp kül olma tehlikesi atlattım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2010, 21:46:19 »
sanada gecmis olsun hakki. Aslinda benim trafik disinda da degisik seyler oldu, anlatirim ama benim bir cocukluk arkadasimin seneler once basindan geceni simdi anlatayim. O arkadasimim bir kiz arkadasi vardi ve bir gece arkadasim o kizin 2. Kattaki evine balkondan tirmanarak giriyor ve gece salonda kizla bulusuyorlar. Tam koltukta iken! :-) salonun kapisi aciliyor ve arkadas farkedip hemen koltugun arkasin atliyor kendi kiy....lerini de bir cirpida alarak. Salona gelen kizin annesi ve isigi acana kadar bizim arkadas koltugun arkasina gecmis oluyor. :-) annesi kizina salonda ne yaptigini soruyor o kadar, yani birseyi farketmiyor. :-) siz siz olun yuksege tirmanmayin. Senin dusmelerin buna benzer durumlar olmadigini dusunuyorum hakki. :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 21, 2010, 22:03:56 »
 Benim net hatırladığım 2 tane var, bir tanesi mersin'de zıpkınla dalarken yaklaşık 9-10 mt derinlikteki bir oyuğa girdiğim ve şnorkel+zıpkın ipinin kayalara takılması sureti ile atlattığım boğulma tehlikesiydi, oyuktan çıkmak için öyle bir can havliyle kendimi dışarı atmışım ki kayanın sürtmesi ile sırtımda yaklaşık 20cmlik bir kesik olmuştu, sudan çıktığımda insanların suratını hala hatırlıyorum:)
 Diğeri de Sivas'ta arkadaşımın yarış motoru ile gece yolların boş olmasını fırsat bilip sürüş keyfi yaşarken başıma gelmişti, sağa doğru viraja girmek için yattığımda nerden çıktığını bile anlayamadığım bir arabaya çarpmamak için viraj çizgisini bozup çok yüksek bir hızda motorun sol tarafını refuje vurmuştum, vaktim gelmemiş demekki hala hayattayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 21, 2010, 22:19:29 »
2007  Kasım sonunda yağmurlu bir havada İstanbul'dan Ankara'ya giderken Samandıra Mehmetçik Opeti geçince Gebze'ye yol ayrımı var. Orta şeritte 120 km/h hızla giderken yolun ortasında önümde ahşap yük paleti gördüm kamyondan düşmüş. Palet dedim. direksiyonu sol şeride kırdım. Palet sağ ön tekere çarptı,gözümün önünden bir anda olan biten geçti. Şimdi dedim havalandık taklayı attık.Yavaşladım.Sağ şeride yanaştım,durdum.Aracı kontrol etmeye çalışıyorum. Tırlar vızır vızır.aracı zar zor kontrol ettim.Nerdeyse beni çiğneyecekler.İlerde bir benzinliğe girip aracı kontrol edince sağ lastiğin havası 22 psi'ye inmiş havayı tamamladım.Ankaraya gidip geldikten bir süre sonra aracın sağa çektiğini görünce Oto lastik'çiye götürüp baktırdım.Jant eğilmiş. Onunla kurtulduğuma dua ediyorum.