Gönderen Konu: 98-2002 Avensis Polen Filtresi  (Okunma sayısı 2054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
98-2002 Avensis Polen Filtresi
« : Temmuz 20, 2010, 17:53:16 »
Özcan beyin özel mesajla sorması üzerine ben de bizim araçların polen filtresi hakkında genel bir bilgi verme ihtiyacı duydum,

avensislerde polen filtresinin yeri diğer araçlar gibi torpidonun arkasında değil, biraz daha zor bir yerde, foto çekemedim ama ayrıntılı bahsedeyim; gaz pedalını döşemeye yapıştırdıktan sonra(motorun çalışmadığından ve/veya vitesin boşta olduğundan emin olun :) ) pedalın sağında kalan döşemeyi kaldırırsanız filtre kapağını görürsünüz. filtre iki parça halinde orada duruyor, önce alt parçayı çekerek çıkarın, alt parça çıktıktan sonra üst parça alt parçanın yerine kayacaktır, kaymazsa siz çekin aşağıya ve dışarı çıkarın, sökerken nasıl çıktığına dikkat ederseniz, takarken benim gibi tüm kombinasyonları denemek zorunda kalmazsınız.  ;)  :)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

98-2002 Avensis Polen Filtresi
« : Temmuz 20, 2010, 17:53:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 98-2002 Avensis Polen Filtresi
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2010, 15:59:09 »
Çok teşekür ederim Murat kardeş   . Bir haftadır torpidoyu toplamiyorum acaba ben mi görmiyorum diye.desene ayamın altındaymış. :o