Gönderen Konu: Sony Vaio VGA görüntü aktarma yardım lütfen  (Okunma sayısı 2825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Sony Vaio VGA görüntü aktarma yardım lütfen
« : Temmuz 20, 2010, 12:44:12 »
Arkadaşlar merhaba,
VGN-SZ57TN Model bir Vaio var elimde.
Bu cihazın VGA çıkışı var ancak "Fn"+F7 tuşları yardımıyla görüntüyü lcd ve ya başka ekrana aktaramıyorum.
Fn ile çalışan volume tuşları fonksiyon görüyor, görüntü aktarma ve aydınlık kontrolü yapmıyor.
Sony support sitelerinde böyle bir model de yok işin kötü tarafı.
SZ5x için genel driverler var, onları kullanmıştım format sonrası, ancak FN tuşların kontrolü için bir yazılım bulamadım. Cihaz ilk alındığında Vista Business yüklüymüş, ancak benden önce başka biri formatlamış ve recovery bölümünü de silmiş.

Cihaz Taiwan'dan alınmış 3 yıl önce. Format attım ve driverleri bin bir zorla buldum. bu cihaza nasıl bir yazılım yüklemeliyim ki VGA çıkışından görüntü alayım.

Yardım ve fikir yürütecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Sony Vaio VGA görüntü aktarma yardım lütfen
« : Temmuz 20, 2010, 12:44:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Sony Vaio VGA görüntü aktarma yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2010, 13:08:00 »
Levent bey Fn + F7 tuşlarını aktif etmeniz için önce ekran kartının kendi programı ile 2.cil görüntü birimini ne tür olduğunu belirlemeniz ve çözünürlük ayarlarını yapmanız gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2010, 14:09:45 »
Levent bey Fn + F7 tuşlarını aktif etmeniz için önce ekran kartının kendi programı ile 2.cil görüntü birimini ne tür olduğunu belirlemeniz ve çözünürlük ayarlarını yapmanız gerekli.
Ekran kartının full utulity programını (geforce 8400) sitesinden indirip kurmuştum zaten.
Sanıyorum onunla alakalı değil. Ekran çözünürlüğü ayarlanmış durumda, 800*600 ayarlı olsa da, vga aktarım ve aydınlık ayarı yapılamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2010, 17:36:34 »
Sorun çözüldü;
SZ6x serisine ait "Vaio Control Center" yazılımını kurduktan sonra VGA aktarımı yapabildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2010, 18:29:55 »
Sorun çözüldü;
SZ6x serisine ait "Vaio Control Center" yazılımını kurduktan sonra VGA aktarımı yapabildim.

Bende son mesajı görene kadar bunu yüklemen gerektiğini yazıcaktım. Bende de Vaio VGN-FZ190 var bunu yüklemeden ses butonları ve fn kombinasyonları çalışmıyor.

Başlat menüsünde vaio control center diye bir ikon geliyor ordan farklı tuş kombinasyonları ekran ayarı güç yönetimi v.s değişiklik yapabiliyorsun. Batarya dan çalışırken şarz kullanımı biraz daha uzatılabiliyor performans ayarı yapılınca.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2010, 19:23:46 »
Bende son mesajı görene kadar bunu yüklemen gerektiğini yazıcaktım. Bende de Vaio VGN-FZ190 var bunu yüklemeden ses butonları ve fn kombinasyonları çalışmıyor.

Başlat menüsünde vaio control center diye bir ikon geliyor ordan farklı tuş kombinasyonları ekran ayarı güç yönetimi v.s değişiklik yapabiliyorsun. Batarya dan çalışırken şarz kullanımı biraz daha uzatılabiliyor performans ayarı yapılınca.

Bende tam yazıyordumki Ramazan hocamın yazdığını gördüm :P. Takılıyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.