Gönderen Konu: NAVİGASYON  (Okunma sayısı 7958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
NAVİGASYON
« : Temmuz 18, 2010, 19:44:19 »
Merhaba arkadaşlar,
Navigasyon konusunda bilgisi ve önerisi olanlar var ise bizmle paylaşabilirmisiniz.
Piyasada o kadar çok marka ve çeşit Navigasyon varki, özellikleri, farklılıkları ve fiyatları konusunda insan tereddüde düşüyor.
Son zamanlarda Navitech marka bir navigasyon kafamı kurcalıyor.
Zaman zaman duyduğum kadarıyla bazı marka ve modellerde Radar sinyallerini algılayanlar varmış.
Marka - model ve fiyatlarını baz aldığınızda, ve en önemlisi fiyat- fayda analizi yaptığımızda şu marka ve model navigasyon uygun diyerek önerebileceğiniz bir navigasyon var mı?
Navitech PxB 120 F , PxB 125 F, PxB 205 F, PxB 210 F, PxB 215 F
Modelleri konusunda kullananan ve deneyimi olan var mı?
Farklı marka ve modelkullanıp deneyimi olanlar var ise bilgilerinizi bekliyorum
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Toyota Club Türkiye

NAVİGASYON
« : Temmuz 18, 2010, 19:44:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: NAVİGASYON
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2010, 20:49:57 »
Merhabalar, Navigasyon deyince araç içi, el tipi (sadece bu iş için yapılmış gps/navigasyon cihazı), bir de cep telefonu ve PDA/PNA/PPC türü navigasyon cihazları vardır. Son yazdıklarım aslında birer navigasyon cihazı olmayıp, sadece üzerlerine/içlerine uygun gps/navigasyon programları ve o programın haritası/harıtaları kopyalanıp yüklenerek navigasyon cihazı haline gelmektedirler. Şahsen araç içi olanı eğer iş gereği sürekli araç kullanmıyorsanız tavsiye etmem. Malum hırsızlığın yöneldiği bir alet olma durumunda.
Cep telefonunuzda PDA (Personel Digital Assistant-Kişisel Sayısal Yardımcı) Symbian, Windows Mobile veya Androit işletim sistemlerinden herhangi biri yüklüyse ve de cihazınızda GPS alıcısı mevcutsa veya bluetooth aracılığıyla telefon/pda/pna/ppc ye bağlanabilecek bir gps mouse (gps alıcı) cihazınız varsa yukarıda bahsettiğim herhangi bir (iGO, Garmin, Route66, CoPilot, Sygic, Tomtom, nDrive,.. vb.) GPS programını yükleyip cebinizde navigasyon sistemi bulundurmuş olursunuz.
İsterseniz piyasada mesela hb de 135 tl. ye satılan remco gibi bir cihaz bile alabilirsiniz. Kullanım amacına, üzerindeki yazılıma göre araştırmakta fayda var!

"Radar sinyallerini algılayanlar" demişsiniz. Bu tür cihazlar zaten trafikçe yasak olup yüksek cezaları vardır. Aslında bildiğim kadarıyla sinyalleri algılayan değilde radarların bulundukları yerlerin yerleri harita ile cihaza yüklenmişse o noktalara yaklaşınca program/cihaz sizi uyarmaktadır. Tabi ki seyyar olan gezici radarları bilmesi mümkün değildir. Zaten öyle bir uygulama varsa da yolun öncesine tabela koyup "Bu yolda radarla hız kontrolu yapılmaktadır" uyarısı yapmak kanunen gereklidir.

Bir de TMC (Trafic Message Center) diye bir sistem var. Bu GPS cihazlarında ve GPS özellikli Cep Tel ve PDA larında. O da eskilerin bildiği cep telefonlarının babası olan mesaj cihazına benzer şekilde bulunulan bölgede bir anormal durum varsa radyo frekansıyla yayınlanıp cihazınız destekliyorsa onun tarafından sesli/yazılı hale getirilerek mesaj size ulaşır. Radyonun RDS (Radio Data System) desteği gibi.. Ya da televizyonların teletext sistemi gibi diyebiliriz.

Bu bağlantılardan yararlanabilirsiniz:
http://gpsdergi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55:navigasyon&catid=34:genel&Itemid=53

http://gpsdergi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=136:buyers-guide&catid=34:genel&Itemid=53

Sorunuza biraz genel bir yaklaşım olduğu için kusura bakmayın.

Düzeltme: İmlâ.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2010, 22:14:09 »
Araçlarda orjinal navigasyon olması hoş bir özellik. Otomobil üreticilerinin Türk Kullanıcılar için bunu lüks saymaları anlaşılır bir tutum değil. Galiba bizi hâlâ 2. / 3. sınıf bir ülke görmelerindendir.

Cuma günü ben de sipariş verdim. Herhalde Pazartesi günü elimde olur.

Tercih ettiğim alet pek kaliteli değil ( bir tomtom değil ) ama parasına göre özelliği oldukça fazla. Transmitter - Bluetooth -  mp3 ve video oynatma özelliği var. Kullandıkça +/- lerini buradan paylaşırım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/piranha-leon-50-inc-bluetooth-fm-transmitter-video-in-uc-boyutlu-3d-navigasyon-sistemi-81-il-destekli-2009-harita/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otpirleon
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2011, 23:56:56 »
Navitech
Merhaba arkadaşlar,
Navigasyon konusunda bilgisi ve önerisi olanlar var ise bizmle paylaşabilirmisiniz.
Piyasada o kadar çok marka ve çeşit Navigasyon varki, özellikleri, farklılıkları ve fiyatları konusunda insan tereddüde düşüyor.
Son zamanlarda Navitech marka bir navigasyon kafamı kurcalıyor.
Zaman zaman duyduğum kadarıyla bazı marka ve modellerde Radar sinyallerini algılayanlar varmış.
Marka - model ve fiyatlarını baz aldığınızda, ve en önemlisi fiyat- fayda analizi yaptığımızda şu marka ve model navigasyon uygun diyerek önerebileceğiniz bir navigasyon var mı?
Navitech PxB 120 F , PxB 125 F, PxB 205 F, PxB 210 F, PxB 215 F
Modelleri konusunda kullananan ve deneyimi olan var mı?
Farklı marka ve modelkullanıp deneyimi olanlar var ise bilgilerinizi bekliyorum

Navitech, Nav-pxb 210F ve Navitech, Nav-pxb 205F modellerini Media Markt mağazasında yakından görme fırsatım oldu.Öncelikle ekran kaliteleri gayet iyi ve ses çıkışı çok kaliteli. İnternetten yaptığım araştırmada ve yapılan yorumları okuduğumda edinmiş olduğum izlenim olumlu yönde.. Media Marktta fiyat KDV dahil 279 TL.. Hepsiburada.com da fiyat 249 TL bence alınabilecek bir ürün. Ama maddi güç yerindeyse ben kesinlikle herkes gibi Garmin Nuvi serisini öneririm. 300-1000 TL arasında oynayan fiyatlara sahip Garmin Navigasyon ücretsiz ve sınırsız güncellem seçeneği ile kaçırılmaz derim.
Not: Piranha ve Navigon modellerinden uzak durun.. Haddi m olmayarak bir Toyotacı kardeş önerisi olarak kabul edin bunu lütfen..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2011, 09:03:18 »
benim size önerim ise Next markalı cihazlar olacaktır :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 09:48:55 »
piranha dan uzak durun ben kullandım (patfinder) boşu boşuna 400 km yapmışlığım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 10:42:56 »
Navitech, NAV-PX120 var bende. Ne zaman aldım hatırlamıyorum bile, bugüne kadar hiç yanıltmadı. Bunun yanında hem hızlı, hem ömür boyu güncelleme, hem başarsoft harita güvence veriyor, hem nokia'nın blc5 çok kolay bulunan çıkartılıp değiştirilebilir bataryasının olması, gece gündüz modları, film dosyaları desteği, mp3 resim vs dinleyip izleyebilme vs bu fiyata en iyisi bence tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2011, 21:04:15 »
Nav-PX215 kullanıyorum.Çok  memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2011, 21:29:02 »
Aldım Anroid işletim sistemli bir telefon, yükledim iGO yu bakıyorum keyfime :) Birde laz seslendirmesi yapmışlar süper :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 21:31:10 »
navitech pxb205 ve piranha galileo kullanmışlığım var. öyle piranha almayın navitech alın veya tam tersini söyleyecek değilim. çünkü bu cihazların işlemcisi, rami, anteni, bataryası, haritası, yazılımı, işletim sistemi neredeyse aynı. sadece bluetooth menüsünde ufak bir fark var; navitech telefon rehberini cihaza çekebiliyor, bu da süper bi fonksiyon. bunun dışında aynı. piranha nın bi artısı AV-in girişi. arka tampona kamera takmak isteyenler için güzel bi fonksiyon.

bunun yanında alım kararını en çok etkileyecek özellik teknik servis kalitesi olabilir. benim navitech te problemim olmadığı için navitechin servisiyle tanışmadım ama hakkında çok güzel şeyler duymadım, piranhada problemim oldu ve servis berbat. hiç memnun değilim. piranhayı tavsiye etmiyorum...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2011, 21:33:24 »
Ben Garmin nüvi 255 w kullanıyorum gayette memnunum tavsiye ederim...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 21:49:39 »
http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-qx-b432-primo-43-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelqx-b432&categoryId=257643

ben de bunu kullanıyorum. malzeme kalitesi güzel. navigasyon özelliği ise; arkadaşların dediği gibi "bir çok markada aynı" zaten.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2011, 01:00:56 »
Nokia 6220 c / garmin navi...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2011, 10:11:31 »
navitech pxb205 ve piranha galileo kullanmışlığım var. öyle piranha almayın navitech alın veya tam tersini söyleyecek değilim. çünkü bu cihazların işlemcisi, rami, anteni, bataryası, haritası, yazılımı, işletim sistemi neredeyse aynı. sadece bluetooth menüsünde ufak bir fark var; navitech telefon rehberini cihaza çekebiliyor, bu da süper bi fonksiyon. bunun dışında aynı. piranha nın bi artısı AV-in girişi. arka tampona kamera takmak isteyenler için güzel bi fonksiyon.

bunun yanında alım kararını en çok etkileyecek özellik teknik servis kalitesi olabilir. benim navitech te problemim olmadığı için navitechin servisiyle tanışmadım ama hakkında çok güzel şeyler duymadım, piranhada problemim oldu ve servis berbat. hiç memnun değilim. piranhayı tavsiye etmiyorum...

telefona yüklediğiniz yazılımı nerden yüklediniz ve de telefon hangi marka ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2011, 10:38:40 »
ramazan bey benim mesajımı alıntı yapmışınız ama sorunuz bana değil sanırım, zira ben telefon navigasyonu kullanmıyoryum...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2011, 10:49:45 »
Ramazan Bey sorunuz bana ise, benim telefonum Sony Ericsson Xperia X10 android işletim sistemi var, eğer bu şekilde bir işletim sistemine sahip olan telefonunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2011, 12:04:42 »
N97 orjinal kendi navigasyonu :) bi program sunuyor size kendi sesiniz ile diye.. 55 komut var kendiniz seslendirip kendinize yön buldurtuyorsunuz ki laz versiyonda bundan ibarettir :) güncellemeleride ovi suiteden yapılabiliyor...

Hem telefon hem navi olarak hem mail internet olarak kullanılabilen bir araç ...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2011, 12:34:42 »
N97 orjinal kendi navigasyonu :) bi program sunuyor size kendi sesiniz ile diye.. 55 komut var kendiniz seslendirip kendinize yön buldurtuyorsunuz ki laz versiyonda bundan ibarettir :) güncellemeleride ovi suiteden yapılabiliyor...

Hem telefon hem navi olarak hem mail internet olarak kullanılabilen bir araç ...

benim piranhanın sitesinde laz seslendirme seçeneği var, yükledim. özellikle annemin çok hoşuna gidiyor, herseferinde "akilli ol" demesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 22, 2011, 13:33:52 »
benim piranhanın sitesinde laz seslendirme seçeneği var, yükledim. özellikle annemin çok hoşuna gidiyor, herseferinde "akilli ol" demesi.

Hız sınırını geçince ne söylüyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2011, 22:38:24 »
Hız sınırını geçince ne söylüyor :D
:D hız sınırı sesli uyarı kapalı...