Gönderen Konu: Arkadaslik!?  (Okunma sayısı 984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Arkadaslik!?
« : Temmuz 17, 2010, 23:17:32 »
selam. Sizce arkadas nedir? Arkadasinizi nasil tanirsiniz? Onlari nasil derecelendirirsiniz? Onlar icin neler yaparsiniz ve yaptiniz? Arkadaslarinizda ne ararsiniz?

Toyota Club Türkiye

Arkadaslik!?
« : Temmuz 17, 2010, 23:17:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Arkadaslik!?
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2010, 23:28:24 »
Abi bnm için arkadaşlık aileden bile önce gelir arkadaşlık onun sevdiği kıza asılanları dövmek burnunu ve kolunu kırdırmaktır =))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2010, 23:40:02 »
Bence en gerçek arkadaş fırsatı olduğu sürece (hayatta nelerle karşılaşılır bilinmez) beni arayan halimi hatrımı soran arkadaşımdır... Gerçekten amaçsızca aklına geliyorsam bu zaten diğer güzel şeylerede işarettir...  He birde kendime göre şöyle bi ölçütüm var bana göre arkadaş hadi gidiyoruz dediğimde nereye demeden gidelim diyendir...  Tabi bu tanıdıklarımıza genel anlamda verdiğimiz ''Arkadaş'' isminden geliyor bunun birde ''Dost'' ve ''Kardeş'' boyutuna ulaşmışlıkları vardır ki onlara can feda...

Onlar için ne yaptınız sorusu benim için fazla uzar gider ailemin bana en çok kızdığı şey arkadaşlarıma göre kendimi hatta bazen hayatımın gidişini ayarlamamdır... En basitinden önceki üniversitemde staj için çok lüks bir otele kabul edilmeme rağmen, ki bu o zamanki kariyer planım için çok önemliydi, ben arkadaşlarım var diye sıradan bir otelde onlarla staj yapmayı tercih etmiştim...

Hımm birde gecen yıl uzun süren bir ilişkim varDI Polonezköy toplantısında oldukça zedelenmişti malum bütün yaz Bodrumdaydım ve döner dönmez kızı görmeden toplantıya gidersen ::)

Aslında gerçek arkadaşlık anlatmayla bitmeyecek çoğu hareketininde toplum içinde söylemeyecek olmasıdır....

Birde şu hikaye var severim mgüzel gelir bana...

Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek
herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir
ağaca, kaya veya taş avererek ok atarlarmış Atalarımız genelde
bozkır hayatı
yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya
olurmuş yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve buğün bile güvenebileceğimiz bizi arkadan
vurmayacak olan samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2010, 23:47:08 »
« Yanıtla #2 : Bugün 23:40:02 » Alıntı 

--------------------------------------------------------------------------------

Bence en gerçek arkadaş fırsatı olduğu sürece (hayatta nelerle karşılaşılır bilinmez) beni arayan halimi hatrımı soran arkadaşımdır... Gerçekten amaçsızca aklına geliyorsam bu zaten diğer güzel şeylerede işarettir...  He birde kendime göre şöyle bi ölçütüm var bana göre arkadaş hadi gidiyoruz dediğimde nereye demeden gidelim diyendir...  Tabi bu tanıdıklarımıza genel anlamda verdiğimiz ''Arkadaş'' isminden geliyor bunun birde ''Dost'' ve ''Kardeş'' boyutuna ulaşmışlıkları vardır ki onlara can feda...

Onlar için ne yaptınız sorusu benim için fazla uzar gider ailemin bana en çok kızdığı şey arkadaşlarıma göre kendimi hatta bazen hayatımın gidişini ayarlamamdır... En basitinden önceki üniversitemde staj için çok lüks bir otele kabul edilmeme rağmen, ki bu o zamanki kariyer planım için çok önemliydi, ben arkadaşlarım var diye sıradan bir otelde onlarla staj yapmayı tercih etmiştim...

Hımm birde gecen yıl uzun süren bir ilişkim varDI Polonezköy toplantısında oldukça zedelenmişti malum bütün yaz Bodrumdaydım ve döner dönmez kızı görmeden toplantıya gidersen 

Aslında gerçek arkadaşlık anlatmayla bitmeyecek çoğu hareketininde toplum içinde söylemeyecek olmasıdır....

Birde şu hikaye var severim mgüzel gelir bana...

Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek
herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir
ağaca, kaya veya taş avererek ok atarlarmış Atalarımız genelde
bozkır hayatı
yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya
olurmuş yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve buğün bile güvenebileceğimiz bizi arkadan
vurmayacak olan samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir

benımde aklıma direk bu hikaye gelmıstı :)

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2010, 00:23:05 »
hikaye gercekten guzelmis. Bencede arkadasligin seviyeleri vardir. Onun bizim icin ne zaman ne yaptigi cok onemlidir, ozellikle ihtiyacimiz oldugunu soylemeden hissedebilmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2010, 00:33:53 »
Gerçek arkadaşlıklarda  bence  o  kişiyle   yıldızının  uyuşması önemlidir, elektrik  alabilmek gibi,  bu  koşulllarda  benim  için  belki  dostluğa bile gidebilir....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2010, 20:20:43 »
aynı şeye güldüğüm
aynı şeye üzüldüğüm
aynı fikir ve dünya görüşünü paylaştığım
ve herkesle paylaşamadığım problemlerimi paylaşabildiğim insanlar gerçek dostumdur...

aynı şeyleri yapmaktan keyif aldığım
halini hatrını merak ettiğim
gezmeye eğlenmeye yanımda olsun istediğim ama ağlarken pek görünmek istemediğim insanlar arkadaşımdır....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2010, 22:02:31 »
peki dostunuz ya da arkadasinizla problem yasadiginizda tavriniz ne olur? Yani siz karsi tarafa ilk adimi atarmisiniz kotu anlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2010, 10:54:26 »
Arkadaşlarımla problem yaşarsam(problemden kastım, beni rahatsız eden veya inciten olaylar ve sözler), önce nedenini düşünürüm. Eğer onu kıracak bir hareket yaptığımı veya söz söylediğimi farkedersem, açıklama yapar gönlünü alırım. Böyle bir hareketim yoksa, yanlış anladığı bir olaydan ötürü beni rahatsız edecek birşey yaptığını düşünürüm. O da yoksa eğer, sıkıntılı bir dönemde olduğunu düşünüp, zamana bırakırım :). Gazı geçince normale döner zaten.

Ivır zıvırdan huy kapmam ama herkes gibi benim de geçilmezlerim vardır. Kendine saygısı olmayanı, diğer insanlara ve canlılara karşı negatif davranışlarıyla tanır ve bir daha aynı ortamı paylaşmamaya çalışırım. Bu tür insanla arkadaşlığın ilk seviyesindeyim muhtemelen. İlk ve son seviye olur :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2010, 00:13:46 »
evet, yeri geldimi kibirlilikten kurtulup alttan almayi, yapici olmayi basarabilmeliyiz. Ici bos insan yolda gerile gerile, burnu havada yurur. Onun ici doldukca one egilir, bu egiklik bilgidendir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2010, 01:15:00 »
Yazdıklarınızın büyük bölümüne katılıyorum. Ancak yazılmayan ve bana ait düşünceleri yazmaya çalışacağım.
Karşılığını beklemeden benim için birşeyler yapabilecek insanları arkadaşım olarak görürüm. Diğerleri sadece tanıdıklarımdır...
Bence arkanı kollamasını istediğin için arkasını kolladığın kişiler ile arandaki menfaat ilişkisi , arkadaşlıktan daha ağır basmaktadır.  Ve 19 yıllık nacizane yolculuğumda gördüğüm kadarıyla arkadaşımla arama manevi menfaatler girdiği zaman kısa sürede birbirimizden uzaklaşırız. Bunlar genelde dile getirilmeyen şeyler olur. Ama bilinçaltındaki bu kalıntılar o kişi aklına geldiği zaman rahatsızlığa yol açar. Hatırladığında rahatsız olduğun biri ise zaten arkadaşın değildir.

"Arkadaslarinizda ne ararsiniz?" sorusuna cevabım ise ; En çok düşünce yapısına önem veririm. Herhangi bir durumda beni nasıl nitelendireceği benim için çok önemlidir.  Bana göre arkadaşlık kavramının insandan insana değişmesinin en büyük sebebi budur.
Çok espritüel yada eğlenceli olması benim için her zaman ikinci plandadır. -Tanıştığım birinde en çok dikkat ettiğim başka birisi hakkında benimle ne konuştuğudur. 
Ayrıca Pratik zekası duygusal zekasından daha fazla gelişen insanlarla bu anlamda arkadaş olamazsın. Onlar için çevrelerindeki herkes sadece birer Tanıdıktır.

Ben kesinlikle Dostluktan bahsetmiyorum. Zaten sana bir köpek kadar sadık olabilecek tek dostunun yalnızca ailen olabileceğini düşünüyorum.

Ama genellikle insanların yaşadığı şudur;
Tanıdıklarınız sizden birşey istemeye çekinebilir.
"Arkadaşım" dediğiniz kişiler sizden istediği bir şeyi arkadaşlık namına yaparsınız. (Aslında bunu o kişiyle samimi olmanızın vergisi gibi görürsünüz)

Dostluk ise gereksiz birşeydir. İnsanların kendisini başka bir insana bağlamasını çocukça buluyorum. Kimse kendini başkasına siper etmemelidir. Doğru olan herkesin kendisine düşen kazığı yemesidir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2010, 10:16:06 »
erdem ne güzel yazmışsın...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2010, 10:35:25 »
Yaşasın aile hekimliği :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2010, 10:39:45 »
akjscjkbaskc... :lol: :lol:  tüm hastalarım benim arkadaşım.... :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2010, 10:43:09 »
Lütfen konuyu dağıtmayalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2010, 10:52:34 »
pardon haklısınız hep benim hatam.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2010, 11:21:06 »
:D. Bazen tutamıyorum kendimi ya