Çok güzelll!
Sizi seven bir kadının bunları söyleyebiliceğine inanmıyorum. Gerçekten severse kadın, erkeğin her dediğini yapar bence, onu kıracak, onu küstürecek, onu hırpalıyacak düşüncelerden, konuşmalardan kaçınır. Evleneceği kişinin ailesiyle hiç bir şekilde alay etmez, onları kıracak davranış ve konuşmalardan kaçınmalıdır.
Onlara sevgiyle, şefkatle ve saygıyla, terbiyeli bir şekilde yaklaşmalı, bu fikirlerinde samimi olmalıdır.
Seviyesiz şakalar yapmamalı, görgü kurallarına uymalı, yanınızda rahatça bu kız arkadaşım veya eşim diyebileceğiniz, utanmadan gezebileceğiniz kadar kendine bakımlı, kültürlü, sizi taşıyabilen, gittiğiniz yerlerde sizi yükselten bir kişiliğe sahip olmalı. Paranızı, evinizi, hayatınızı, kısacası herşeyinizi güvenle emanet edebileceğiniz kadar eli ve kendi sağlam olmalı. Ailesi de kız kadar önemli, sonuçta akraba olacaksınız, çocuğunuzun dedesi, annanesi, teyzesi, dayısı vs olacaklar. Evinizin hiç bir malını, parasını çarçur etmemeli, sizin malınızı ailesine taşımamalı, aile sırlarınızı mezara kadar saklamalıdır. Size bakarken sevgiyle bakmalı, bunu hissedebilmeli onun yanında kendinizi güvende hissedebilmelisiniz. Hastalandığınızda size bakmalı, sevincinizi, üzüntünüzü sizinle paylaşmalı, eğer o gün sofrada hiç bir şey yoksa da olurya, soğan ekmek yiyip bal helvası yedik diyebilecek kadar munis olmalı ve bunu asla size hissettirmemeli, yüzünüze vurmamalı. Yanınızda mutlu, neşeli olmalı. Size, ailenize,ve akrabalarınıza karşı fedakar, sadakatli, sadık, saygılı, anlayışlı, sevecen olmalıdır. Namuslu, aklı başında, bastığı yeri bilmeli, eli ayağı düzgün olmalı, güzel bir kalbi olmalı diye düşünüyorum. Bunlar benim kendi hayat tecrübelerimdir. Eğer böyle bir insanı bulmuşsanız bu zamanda biraz zor diyeceğim ama belli olmaz hiç kaçırmayın derim. Ama bu dediklerimin onda biri bile değilse, sizi asla haketmiyordur, ömrünüzü, paranızı, kişiliğinizi, duygularınızı boş bir umuda bağlayıp, belki düzelir diye zaman kaybetmeyin. Hayatınızı ne olursa olsun, bir hiç uğruna heba etmeyin. Hayat öyle kısa ki! Saygılarımla yasemin...