Gönderen Konu: Laptop'u Bataryasız Kullanmak  (Okunma sayısı 13136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop'u Bataryasız Kullanmak
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2010, 02:23:04 »
elektronik  işi  bence %90 şans  işi birazda.  Notebook AC deyken  pişi  çektiğinde bir çok  notebookta  anlık  kararma  ekran görüntü  kısılması  mevcut( bunu  değerlerle oynanabiliyor).

ben izmir  hp  bölge  onarım  merkezinde   çalışan bir  teknisyen olarak (eski)farklı bir  sistem  kullanıldığını görmedim açıkcası, yoktur da  demiyorum.

fakat  bu durum  gerek  Hp  çağrı merkezinde  gerekse onarım merkezlerinde  müşteriye yazılı yada sözlü  olarak belirtilir.
başka   yöntem  varsa uygularlar ve uygulatırlar  da  tabiki.

sonuç olarak  notebook'un  yönünden  çok  şanslısın bu şansı  sonuna  kadar da  kullan ;)

ve esas  konuya  döncek  olursakk...

Bimeks mağazasından alırken satıcı kardeş evde kullanacaksanız(yani sürekli prize bağlı) ki bende genelde bu şekilde kullanacağım, bataryasız kullanılırsa pil ömrü uzar gibi bir şey söyledi. Sök bataryayı lazım olmadıkça takmazsın dedi.

Kaan'a  bunu söyleten asıl  kişi ve  kişiler  notebook  firmalarıdır.

ben  nacizane  kaan'a  fikrimi söyleyip  yardımcı olmaya  çalıştım,  nitekim sende   öyle ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2010, 02:23:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2010, 02:40:59 »
Senin daha önce teknisyenlik yaptığını okumuştum biraz da o yüzden ısrarcı oldum  :)
ben de satın alırken aynı telkinleri aldım bataryayı sökülü kullanma konusunda, ama hani vardı ya bir zamanlar cep telefonlarının ilk şarjını 20 saat civarı yapın gibi durumlar bilmiyorum bir dayanağı vardır ya da vardı bir zamanlar ama yanlış hatırlamıyorsam artık bir anlamının olmadığını okumuştum bir yerlerde, bu konu da benzer bir hal alır belki bir gün
iyi geceler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2010, 02:48:28 »
Senin daha önce teknisyenlik yaptığını okumuştum biraz da o yüzden ısrarcı oldum  :)
ben de satın alırken aynı telkinleri aldım bataryayı sökülü kullanma konusunda, ama hani vardı ya bir zamanlar cep telefonlarının ilk şarjını 20 saat civarı yapın gibi durumlar bilmiyorum bir dayanağı vardır ya da vardı bir zamanlar ama yanlış hatırlamıyorsam artık bir anlamının olmadığını okumuştum bir yerlerde, bu konu da benzer bir hal alır belki bir gün
iyi geceler..

az daha  telefonunu adresini  isticektim :D  (  notebook'umu  göndermek için )  :P

daha   henuz  yeni  yeni teknisyenken eski  notebook  bataryalarında   tembihliyorduk.
3 kere 16 saat  şarj ediniz, dolsa  bile  çıkarmayın  bırakın  dursun  16  saat  olsun diye deee ...
şimdi sadece  gerekmedikçe  bataryasız  kullanın  deniliyor,  yakın bir zaman da  bu da  değişicek, ne  haliniz varsa  görün  denicek :D  

iyi sabahlar...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !