0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tunç bey baya ayrıntılı açıklamış. Ama kim uğraşacak yok pili sök, geri tak, iş yerinde ayrı uğraş evde ayrı uğraş. Dursun nasıl olsa 2 senede pil işe yaramaz hale geliyor her halukarda...
Ali Bey gerçekten çok tatminkar bir cevap oldu. Çok teşekkür ederim. +1
sonucta pil dolunca AC'yi pil üzerinden by-pass ile çalıştırdığından pil'i ısındırıp yoruyor ki ömründen de harcamış oluyoruz
işte bu durumu yaşamıyorum pil bilgisayarımın eoğuk bölgesi an itibarı ile
Pilinin soğuk bölgede kalmasının şüphesiz faydası olmus sana ama...sadece ısınması yetmiyor ki hala elektrikte tutarak zarar vermiş oluyorsun....
uzun mesajda söylediğim gibi sanırım şarj işlemi tamamlandığında direk şebeke üzerinden kullanıp batarya devreden çıkartılıyor yani sürekli enerji onun üzerinden geçmiyor, elektrik kesintisi olduğunda batarya kullanıma giriyor.
5 yıllık HP dv8000 modeli 17'lik laptopumun pilini hiç sökmedim ve de hep şarjda çalıştı alet. Sonuç:Şu an pil tamamen ölü. Tamamen. Elektrik 1sn bile kesilse laptop kapanıyor. Haa bu kadar sürede pil belki zaten ölecekti ama bilemiyorum işte.
Bu önemli bir ayrıntı değil midir Tunç? aramızda 1 yıl var benim minimum 45 dakika ömrüm var ki ilk aldığımda da 2 saat civarlarındaydı yani yukarıda okuduğum %20 yıllık kayıp düşünüldüğünde dahi oldukça makul, yani acaba farklı bir sistem kullanılmış olamaz mı? Dell Inspıron 6400 modeli, 4 yıl boyunca pilim şarj deşarj durumunda olsa şu anda 0 ömür olması gerekmez miydi sence? konuların dışında ünlemine de anlam veremediğimi eklemeliyim.
ünlem bu söz içindi...yani sürekli enerji onun (batarya)üzerinden geçmiyor, ben 2. senemde 2saatlik batarya kullanıyorum hala Doğan. Hp dir Dell dir kalitesi markası dert değil,burda anlatmak istediğim mobil kullanımda 10 dk daha fazla cihazı kullanabilmek bunun içinse bu uygulama sağlıklı ve uygun diye düşünüyorum. ( benim için )yoksa ben sökmüşüm sen sökmemişsin bu batarya zaten gidecek. sadece tek avantajım bahçemde senden 30dk daha fazla wireless keyfi yapıcam bu.