Gönderen Konu: Toyota 700,000'den fazla RAV4 ve Matrix marka araci geri cagiriyor  (Okunma sayısı 3428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Toyota, 700binden fazla Rav4 ve Matrix marka araci devletin zorlamasi olmadan gayri resmi olarak (musteri memnuniyeti cercevesinde) geri cagiriyor. Problem kaynagi sanzuman ve direksiyon hakimiyeti konulari.
Bu araclarda direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi, elektrik destekli direksiyon sistemindeki problemlerle ilgili oldugu dusunulen 18 kaza ve 11 yaralanma meydana gelmis ABD'de.

Etkilenen araclar 2009 ve 2010 model Rav4 ve Matrix marka araclar.

http://www.autoblog.com/2010/07/15/report-toyota-to-fix-over-700-000-rav4-and-matrix-models-outsid/
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota 700,000'den fazla RAV4 ve Matrix marka araci geri cagiriyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2010, 22:39:45 »
toyotanın artık ne yaptıgını anlamak zor yıllar gectikce daha kalitesiz üretiyor arabalarını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2010, 22:44:37 »
ar-ge,kalite kontrol ve tecrübe elemanlarının (bölümlerinin) yetersiz olduğunu düşünmeye başladım :(
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2010, 22:50:06 »
Bir yerde yine Toyota konusu gecti, ben de 94 model arabam 2000 model Corolla'dan daha saglam uretilmis deyince birisi 2007 model Camry'si olan biri sadece 2000 Corolla'dan degil,malezeme kalitesi acisindan 2007 Camry'den de daya saglam/iyi uretilmis deyiverdi.
toyotanın artık ne yaptıgını anlamak zor yıllar gectikce daha kalitesiz üretiyor arabalarını

Ercan, bana gore de satilan toplam Toyota arac sayisi ve saglamligiyla kazanilan unu Toyota'yi kor etmis, asiri kendine guven sonucu gibi geliyor butun bunlar.
ar-ge,kalite kontrol ve tecrübe elemanlarının (bölümlerinin) yetersiz olduğunu düşünmeye başladım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2010, 15:21:52 »
Shoichiro Toyoda bu işte daha iyidi.akio zamanında hep oldu bunlar.aile geleneklerini tekrar göz önüne alıp maliyeti biraz daha yükseltmesi laızm
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 710 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2010, 16:37:10 »
yine mi çağırma ? bişeylerden şüpelenmeye başladım artık. araçları ucuza maletmeye çalışıyorlar sanırım, belki işçi çıkartma belki hızlı birleştirme yada daha ucuz işçilik olan altyapısı yeterince ( eskisi kadar ) iyi olmayan yerlerde üretildiğinden şüpeleniyorum. her marka ucuz araba yapmıyor, toyotoda ucuza ürün çıkartacak bir firma değil ( di )  bu sayede güven kazandı, şimdi benim gözümde düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2010, 18:58:11 »
Anil, Toyota da artik bircok parcasini Cin'den tedarik ediyor.Ayda 90 dolara calisan iscilerin islerine kalite eklemelerini pek beklememek lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 710 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2010, 19:57:33 »
Anil, Toyota da artik bircok parcasini Cin'den tedarik ediyor.Ayda 90 dolara calisan iscilerin islerine kalite eklemelerini pek beklememek lazim.

işte bende bunu diyorum, anlıyorum ekonomik kriz vardı ama şuanda araç satılmaması için bi neden yok. kaliteyi düşürerek ne kadar süre araba satılır bilemiyorum ama biz efsane kasa sağlam olduğu için almıştık. zaten corollada lüks donanım beklemiyordum ama motoru bari yağ yakmasaydı ilerde yine toyotayı sorunsuzluğu nedeniyle almama neden olacaktı. birçok sıkıntı var neyseki forumlarda okuyoruz. özellikle turbo problemine çok bozuldum..

geçen yıla göre tavsiyelerimi değiştirdim. alabiliyorsanız mercedes alın. ben henüz öğrenciliğimi tamamlayamadım ama ilk arabam param olsa bile 2000 model altı olacak bu kesin. hatta 80 model mercedes alıyım diyorum okadar usandım opel, renault peugeot gibi arabalardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2010, 21:29:02 »

pek katılmıyorum çin konusuna. Gaz pedalı mevzuu Amerika'da ki bir fabrikadan kaynaklanmamış mıydı ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2010, 01:36:43 »
toyotanın tüm dünyada çalışan fabrikalarında belirli bir kalite düzeyi vardır.neresi olursa olsu ülkelere özel bu çizgi düşürülmez.düşürülsede bütüm fabrikalarda aynı anda olur.sadece amerikada bu sorunlar oluyor..
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2010, 17:57:14 »
pek katılmıyorum çin konusuna. Gaz pedalı mevzuu Amerika'da ki bir fabrikadan kaynaklanmamış mıydı ?

Tedarikci CTS'nin merkezi Elkhart Indiana, Amerika. Uretim yeri?

'CTS AWARDED PRODUCTION PROGRAM FOR ACCELERATOR PEDAL - CTS News ...
Oct 20, 2009 ... The pedal modules will be manufactured in Zhongshan, China'

'Elkhart, IN…CTS Corporation (NYSE: CTS) today announced that CTS Automotive Products has been awarded a $22 million production program for its Electronic Throttle Control (ETC) Accelerator Pedal Modules (GAZ PEDALI)from a major Japanese vehicle manufacturer. (Toyota) This award is for the Asian volumes of a popular global small-car platform. (Corolla diye okuyun bunu) CTS recently won the North American business for this same platform of this popular model and is working towards penetrating additional wins for this platform in Europe. ' (Asya ve Amerika pazarina ek olarak Toyota'nin Avrupa'da monte edilecek araclarinin tedarik ihalesinin alinmasi da arzu ediliyor)

http://www.ctscorp.com/publications/press_releases/nr091020.htm

Simdi katiliyorsun herhalde?
toyotanın tüm dünyada çalışan fabrikalarında belirli bir kalite düzeyi vardır.neresi olursa olsu ülkelere özel bu çizgi düşürülmez.düşürülsede bütüm fabrikalarda aynı anda olur.sadece amerikada bu sorunlar oluyor..

Hicbir oto ureticisi uretim yapmiyor.Motor ve dizayn tamam, gerisi?Tedarikcilerden satin aliyor.Tedarikciler nerede? Cin'de.
Sadece Amerika'da problem yok ki.Amerika'da devlet Toyota'ya problemi cozdurdu.Problem Cin'de de vardi,Turkiye'de de vardi.
MMT bir ornek.Problem yok mu? Var.Ama problem cozdurulmeyince, hakkinda konusulmayinca yokmus gibi oluyor.Tamam? :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2010, 09:45:46 »
bu arada orjinal sitede rav4 modelleri için daha farklı tarihler yıllar yazıor yanlış blgilendirme var gibi ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2010, 12:21:55 »
oooff bu haberleri duymak hiç hoşuma gitmiyor toyotadan soğutuyor sorunların nedenini çok merak ediyorum açıkcası umarım bi an önce toparlarlar da toyota severlerde rahat eder
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2010, 14:19:59 »

iyide az para verir kalitesiz mal yaptırır. orta derecede para verir kalitesini arttırır. Bende oto yedek parça işi içnde olduğum için biliyorum. türkiyedeki oto.yedek parça esnafı kaliteyi kendileri seçtikten sonra çinden getirtiyorlar. Aynı şey toyota içinde geçerli. toyota az para verip kalitesiz mal alır ama bu bayilerin görüşlerinden kaynaklanıyor. millet pahalı mal sevmediği için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2010, 14:37:43 »

Hicbir oto ureticisi uretim yapmiyor.Motor ve dizayn tamam, gerisi?Tedarikcilerden satin aliyor.Tedarikciler nerede? Cin'de.
Sadece Amerika'da problem yok ki.Amerika'da devlet Toyota'ya problemi cozdurdu.Problem Cin'de de vardi,Turkiye'de de vardi.
MMT bir ornek.Problem yok mu? Var.Ama problem cozdurulmeyince, hakkinda konusulmayinca yokmus gibi oluyor.Tamam? :P
abicim yine benim deddiğim toyota  nereden tedarik ederse etsin standart bir kalitesi zaten vardır.bunun çinde yapılmasının amacı işçi maliyetidir.kalitenin standart olması zaten tedarikçi ile anlaşmadan önce koşul olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2010, 22:49:47 »
bu arada orjinal sitede rav4 modelleri için daha farklı tarihler yıllar yazıor yanlış blgilendirme var gibi ??

Eksik ceviri var, dogru.
'2009-2010 Rav4 ve Matrix' degil,  2001-2003 Rav4 VE 2009-2010 Corolla ve Matrix olacak.
Ali Ensar'in isaret etmesi ile 2009 ve 2010 COROLLA'nin da geri cagirmanin bir parcasi oldugu meydana cikti. :P Tesekkurler Ali Ensar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2010, 12:49:13 »

yakında 4 lastiği söküp ''gerisini değiştireceğiz siz hafyata gelin diyecekler''
gittiğin yolda zorluklar yoksa,o yol seni biryere götürmüyordur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2010, 21:14:39 »
..satılan mal geri çağrılmaz levhası olmayan yerden arabada alınmaz artık.
bu ne yüzsüzlük kardeşim ya  :)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 20, 2010, 21:45:31 »
:D

Sutten agizlari yandi, yogurdu ufleyerek yiyorlar.Musteri icin olumlu bir gelisme bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2010, 13:56:49 »
 Hadi 2009 - 2010 modeli anladık ta 2001-2003 Rav4 ün sorunları niye yeni belirleniyor ? Bu kadar geçen süre içinde yaşanan kazaları bırakın tüketici şikayetleri ile bile sorun anlaşılırdı . Zira tüketici şikayeti değerlendirmede toyota başarılıdır .
 Ben buraya yazıyorum 2008 Toyota corollamda ön kapıların hoparlör kaplamaları kesinlikle sorunludur . Değişmesine rağmen hala sorunlu zira sorun parçada . Tedarikçi bütün araçları almak zorunda bırakılsın bi daha hata yapıyor mu bakalım . Bu iş böyle  , toyota sorunları çözmezse en başta kendisi zarar görür.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.