Gönderen Konu: EKSİYE DÜŞEN OGS NİN İPTALİ  (Okunma sayısı 8967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
EKSİYE DÜŞEN OGS NİN İPTALİ
« : Temmuz 16, 2010, 18:17:27 »
sürekli aktif halde kullandığım OGS cihazımı 3 tl lik eksi bakiyeye düşmesi sebebiyle iptal etmişler...  cumartesi hafta sonu gelen mesaj gün içinde ödeme yapılmazsa OGS iptal  edilecek diyordu, cumartesi neredenödeme yapabilirdim çok merak ettim ama cevapda alamadım... sonuç ogs iptal edilmiş... hiçbiri cevap veremiyor, üstüne üstün sanki yardımcı olmuş gibi başka yardımcı olacağım konu varmı diyor, bu terimi sevmiyorum artık....

banka iptal karşısında topu karayollarına atıyor, ikisinede zehir zıkkım olsun... hiç kimse bu durumu üzerine almıyor, ortada cevaplar dönüyor am sahibi belirsiz...

iptal için bankayı aradığımda 10 tl lik aktivitasyon ücreti karşılığında aktif edildiğini söylediler...eyvallah dedik ve işe koyulduk, bunun için bankaya sıfırdan işlem yapar gibi evrak doldurdukdan sonra ŞEREFSİZİN EVLATLARI 30 tl istediler ve OGS cihazı tamir görmüş gibi 3 hafta ellerinde kalacakmış.... yok sonradan yeni ogs cihazı alınması gerekiyor lafları beni iyice delirtti... 50 usd ver sonra çöpe at resmen.... devlet alsın bu OGS cihazını içinde kaybetsin...pez..gin evlatları demekden başka birşeyde demek istemiyorum... nevrim döndü başkada sözüm yok...

benden 1 hafta cevap alamazsanız kodese ziyarete gelmeyi unutmayın

Toyota Club Türkiye

EKSİYE DÜŞEN OGS NİN İPTALİ
« : Temmuz 16, 2010, 18:17:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: EKSİYE DÜŞEN OGS NİN İPTALİ
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2010, 19:07:51 »
Eski aracımı satıp OGS'yi yeni cihaza kaydettirdim.Yeni gelen OGS ekstresinde 15. TL depozito ücreti almışlar. Halbuki kredi kartından otomatik ödeme talimatım var. Cihazda 80 TL kontör vardı. Ziraat Bankasına e-mail atım. Gelen cevabi yazıda 15 TL depozito ücreti aldıklarını OGS'nin iptalinden sonra depozitoyu iade ettiklerini bildirdiler. Her banka aynımı OGS' cihazını başka bankaya  geçirebiliyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2010, 09:18:33 »
yaptıkları adam düzmeceden başka birşey değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2010, 11:00:08 »
bence en güzeli asyabanktan dıt kart almak, tamam ogs çok daha konforlu, istanbulda her gün kullanımda büyük kolaylık ama benim gibi ayda yılda bir kullanan için fazla lüks diye düşünüyorum, hele yukarıdakileri okuduktan sonra...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2010, 11:11:29 »
Arkadaşlar çok doğru bir konu açtınız.Şimdi sormak istiyorum.Muhammet arkadaşımızın dediği gibi alırken 50 $ depozito veriyorsun,peki bu parayı geri alabilen oldumu bugüne kadar?
Ben aracımı satıp şimdiki arabamı alınca Ogs yi eski olduğundan ötürü iptal edip yenisini almak istedim.Aracı eşimin üzerine yaptığımdan ötürü eşim bununla ilgili bankaya gitti.Sonuç eski ogs yi yeni aracıma devretmişler.Tabii bunu yaparken de elli dereden elli su getirmişler.Amaç 50 $ 'ı ödememek.Halbuki ben Ziraat ten aldığım OGS yi iade edip,50$'ımı alıp Garanti den OGS almak istiyordum.Bir de devir için üzerine para ödemişiz.
Yanii devlete giren para bir daha çıkmasın diye vatandaş sürünsün.Daha nekadar çalışacağı belli olmayan koca OGS ile başbaşa kaldım gene.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2010, 11:56:52 »
Arkadaşlar çok doğru bir konu açtınız.Şimdi sormak istiyorum.Muhammet arkadaşımızın dediği gibi alırken 50 $ depozito veriyorsun,peki bu parayı geri alabilen oldumu bugüne kadar?
Ben aracımı satıp şimdiki arabamı alınca Ogs yi eski olduğundan ötürü iptal edip yenisini almak istedim.Aracı eşimin üzerine yaptığımdan ötürü eşim bununla ilgili bankaya gitti.Sonuç eski ogs yi yeni aracıma devretmişler.Tabii bunu yaparken de elli dereden elli su getirmişler.Amaç 50 $ 'ı ödememek.Halbuki ben Ziraat ten aldığım OGS yi iade edip,50$'ımı alıp Garanti den OGS almak istiyordum.Bir de devir için üzerine para ödemişiz.
Yanii devlete giren para bir daha çıkmasın diye vatandaş sürünsün.Daha nekadar çalışacağı belli olmayan koca OGS ile başbaşa kaldım gene.

ümit bey, bu durumu banka ile görüştüğümüzde 50usd nin depozito değilde "cihaz satış bedeli" olarak işlem gördüğünü ve bundan dolayıda para iadesi durumunun söz konusu olmadığını belirttiler... plaka değişikliğinden dolayı dün OGS DEVİR işlemi yaptık... bence mantıklı olanda eşinize yapıldığı gibi işlem yaptırmak olacaktı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2010, 12:07:09 »
  Çok geçmiş olsun Muhammet. Eksi bakiye de olsa kredili değil miydi Ogs hesapları, ben mi yanlış hatırlıyorum?
 O kadar sövüşleme işleri var ki, insanın gerçekten bazı yerlere güveni kalmıyor, kendi babalarının çiftliğini kullanıyorlar sanki. Yazık, bu kafa ile ileriye gidilemez. Krizde bankaların ne oranlarda kar yaptığı ise biliniyor, artık bir çok kurum ve kuruluşun abarttığını ve buna da kimsenin el atmadığını! görüyorum. Gerçekten yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2010, 13:53:09 »
  Çok geçmiş olsun Muhammet. Eksi bakiye de olsa kredili değil miydi Ogs hesapları, ben mi yanlış hatırlıyorum?
 O kadar sövüşleme işleri var ki, insanın gerçekten bazı yerlere güveni kalmıyor, kendi babalarının çiftliğini kullanıyorlar sanki. Yazık, bu kafa ile ileriye gidilemez. Krizde bankaların ne oranlarda kar yaptığı ise biliniyor, artık bir çok kurum ve kuruluşun abarttığını ve buna da kimsenin el atmadığını! görüyorum. Gerçekten yazık.

önceden eksiye düşüyordu,sanırım -10 tl ye kadar krediliydi, adamlar eksi bakiyeleri tahsil edemieyince bu yola başvurmuşlar sanırım... yeni bir düzenleme varmış 3-5 aydır duyuru yapıyorlarmış; eksiye düşen OGS nin iptalinin yapılmasıyla alakalı olarak... şuan OGS almak isteyen kişiden zorunlu kredi kartı bilgiside isteniyor, OGS eksiye düştüğü anda kredi kartından çekim işlemi yapacaklarmış, kredi kartı bilgisi verilmeden ogs verilmiyormuş...

resmen tatil öncesi nevrim döndü...ama şuan iyiyim :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2010, 13:56:03 »
  Haksızlık gerçekten insanı çileden çıkarıyor. Ama iyi olmana sevindim, tepki göstermek çok doğru bence ama kendine zarar verme. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2010, 13:57:50 »
ya şimdi ben arabamı satsam üzeirndeki ogs cihazını iptal edemiyormuyum.Ve bu iptal karşılında 50$ alamıyormuyum.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2010, 14:03:43 »
ya şimdi ben arabamı satsam üzeirndeki ogs cihazını iptal edemiyormuyum.Ve bu iptal karşılında 50$ alamıyormuyum.

yok atakancığım alamıyorsun ne yazıkki, yeni araç alana kadar elinde bekletirsin yada bi tanıdığına talimat yazarak devir yapabilirsin diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2010, 15:58:48 »
az önce iptal olan OGS cihazını çalıştığımız bankaya göndererek ne gibi işlemler yapılması gerektiği bilgisini istedim ve işlemi başlattım...

*iptal olan cihaz geri alnacak aktivitasyon için 3 hafta ellerinde bekleyecek(merkeze gidecek sanırım)
*cihazın tekrar aktivitasyonu için 10 tl istiyorlar
*cihaz geldikden sonra 30 tl lik kontür yüklenmesi şartı var
*kredi kartı tanımlatmada da zorunluluk varmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2010, 16:11:51 »
yaabi akrabam yok ve erzuruma taşınıyorum yinede bende mi olacak yani
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2010, 17:23:14 »
az önce iptal olan OGS cihazını çalıştığımız bankaya göndererek ne gibi işlemler yapılması gerektiği bilgisini istedim ve işlemi başlattım...

*iptal olan cihaz geri alnacak aktivitasyon için 3 hafta ellerinde bekleyecek(merkeze gidecek sanırım)
*cihazın tekrar aktivitasyonu için 10 tl istiyorlar
*cihaz geldikden sonra 30 tl lik kontür yüklenmesi şartı var
*kredi kartı tanımlatmada da zorunluluk varmış

Bu bilgi herkes için faydalı olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2010, 18:36:24 »
yaabi akrabam yok ve erzuruma taşınıyorum yinede bende mi olacak yani

sattığın aracın plakasına sendeki araç ogs si gözüküyor ise onunla alakalı olarak karayolları ogs hattından 0212-444 11 17 nolu telefondan destek alman daha mantıklı olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 27, 2010, 22:16:39 »
   Audi'yi sattıktan sonra eldeki OGS cihazının bilgilerini Garanti Bankasının ineternet sitesine girerek sınıf ve plaka değişikliği yaptık.Yalnız elimizdeki cihaz 1. sınıf,Crafter'da ikinci sınıf olunca her geçişte sınıf farkı uyarısında bulunduk.2. sınıf bir cihaz istedik,eskisine yeni Audi'nin plaka ve sınıf bilgilerini girdik ve şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz....
   Ama Passat için,habersiz iptalden dolayı 1.600 TL civarı haksız yere ceza ödedik...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2010, 03:11:26 »
Geçende de Mahmutbey gişelerinden geçtik, içinde bakiye (kredili bu arada) olmasına rağmen kaçak geçiş uyarısı verdi :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2010, 07:34:44 »
ogs'nin ücretsiz olanı da var.
pek bilinmiyor aslında. ziraat bankasına gidip  aylık 1tl ödemeli ogs istiyorum diyin.
bedavaya alıyorsunuz. her ay 1tl çekiyorlar  ve ömür boyu garantili.
ayrıca kredi kartı otomatik odeme talimatı da verirseniz iptal olayı ortadan kalkar.
ben boyle yaptım ogs işini unuttum sildim kafamdan.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2010, 08:16:34 »
Peki cihaz konusunda yorumlarınızı beraberce okuduk.Gişelerden geçerken ogs yüklü,okunur bir yerde duruyor.Buna rağmen kaçak geçiş cezası ödeyeniniz (veya ogs cihazındaki krediden düşürme) yokmu?
Ben İstanbul da oturan ve ogs kullanan herkesin bu olaydan en az 1 kere mağdur olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü belirli gişeleri bu amaçla memurların bizzat ayarladığını düşünüyorum.Eskiden Tem yolunu sık olarak kullanan bir kişiydim.Haftada 1 kere başıma gelirdi.Sonradan iş arkadaşlarımla konuşurken onların da başına geldiğini ,hatta aynı gişeyi kullandıklarını öğrendim.Sizce mümkünmüdür?
Hayır demeden önce buradan elde edilecek ek geliri ve bu parayı ödemek zorunda kalan vatandaşın parayı geri alma sürecini göz önüne alın.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 28, 2010, 09:11:08 »
   Audi'yi sattıktan sonra eldeki OGS cihazının bilgilerini Garanti Bankasının ineternet sitesine girerek sınıf ve plaka değişikliği yaptık.Yalnız elimizdeki cihaz 1. sınıf,Crafter'da ikinci sınıf olunca her geçişte sınıf farkı uyarısında bulunduk.2. sınıf bir cihaz istedik,eskisine yeni Audi'nin plaka ve sınıf bilgilerini girdik ve şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz....
   Ama Passat için,habersiz iptalden dolayı 1.600 TL civarı haksız yere ceza ödedik...

hatırlıyorum senin habersiz iptali, sağlam para ödemişsin... tekrar çok geçmiş olsun..

Geçende de Mahmutbey gişelerinden geçtik, içinde bakiye (kredili bu arada) olmasına rağmen kaçak geçiş uyarısı verdi :blink:

bundan sonraki geçişleride kaçak geçiş olarak okursa, hiç beklemeden ogs için arızalı müracatında bulunun... devam ederse beklemeyin derim...

ayrıca kredi kartı otomatik odeme talimatı da verirseniz iptal olayı ortadan kalkar.
ben boyle yaptım ogs işini unuttum sildim kafamdan.

biz alırken bu yoktu :) sonradan öğrendiğimde ise gitmeye üşendim, zaten düzenli ödeme yapıyorum...

Peki cihaz konusunda yorumlarınızı beraberce okuduk.Gişelerden geçerken ogs yüklü,okunur bir yerde duruyor.Buna rağmen kaçak geçiş cezası ödeyeniniz (veya ogs cihazındaki krediden düşürme) yokmu?
Ben İstanbul da oturan ve ogs kullanan herkesin bu olaydan en az 1 kere mağdur olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü belirli gişeleri bu amaçla memurların bizzat ayarladığını düşünüyorum.Eskiden Tem yolunu sık olarak kullanan bir kişiydim.Haftada 1 kere başıma gelirdi.Sonradan iş arkadaşlarımla konuşurken onların da başına geldiğini ,hatta aynı gişeyi kullandıklarını öğrendim.Sizce mümkünmüdür?
Hayır demeden önce buradan elde edilecek ek geliri ve bu parayı ödemek zorunda kalan vatandaşın parayı geri alma sürecini göz önüne alın.

yan komşum aracının ogs geçişlerinde cihazın ötmediğini ve kaçak geçişde uyarı vermediğini belirtti fakat 3 hafta önce tebligat gelmiş, 466 tl lik, ogs de bakiye var ama kaçak geçişleri bile  kayıtlı ogs den düşmemiş... dilekceyle müracetta bulundu... önceden kaçak geçişde olsa ilgili plakaya ait OGS varsa ondan düşülüyordu, şimdide aynımı bilemiyorum...