0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar çok doğru bir konu açtınız.Şimdi sormak istiyorum.Muhammet arkadaşımızın dediği gibi alırken 50 $ depozito veriyorsun,peki bu parayı geri alabilen oldumu bugüne kadar?Ben aracımı satıp şimdiki arabamı alınca Ogs yi eski olduğundan ötürü iptal edip yenisini almak istedim.Aracı eşimin üzerine yaptığımdan ötürü eşim bununla ilgili bankaya gitti.Sonuç eski ogs yi yeni aracıma devretmişler.Tabii bunu yaparken de elli dereden elli su getirmişler.Amaç 50 $ 'ı ödememek.Halbuki ben Ziraat ten aldığım OGS yi iade edip,50$'ımı alıp Garanti den OGS almak istiyordum.Bir de devir için üzerine para ödemişiz.Yanii devlete giren para bir daha çıkmasın diye vatandaş sürünsün.Daha nekadar çalışacağı belli olmayan koca OGS ile başbaşa kaldım gene.
Çok geçmiş olsun Muhammet. Eksi bakiye de olsa kredili değil miydi Ogs hesapları, ben mi yanlış hatırlıyorum? O kadar sövüşleme işleri var ki, insanın gerçekten bazı yerlere güveni kalmıyor, kendi babalarının çiftliğini kullanıyorlar sanki. Yazık, bu kafa ile ileriye gidilemez. Krizde bankaların ne oranlarda kar yaptığı ise biliniyor, artık bir çok kurum ve kuruluşun abarttığını ve buna da kimsenin el atmadığını! görüyorum. Gerçekten yazık.
ya şimdi ben arabamı satsam üzeirndeki ogs cihazını iptal edemiyormuyum.Ve bu iptal karşılında 50$ alamıyormuyum.
az önce iptal olan OGS cihazını çalıştığımız bankaya göndererek ne gibi işlemler yapılması gerektiği bilgisini istedim ve işlemi başlattım...*iptal olan cihaz geri alnacak aktivitasyon için 3 hafta ellerinde bekleyecek(merkeze gidecek sanırım)*cihazın tekrar aktivitasyonu için 10 tl istiyorlar*cihaz geldikden sonra 30 tl lik kontür yüklenmesi şartı var*kredi kartı tanımlatmada da zorunluluk varmış
yaabi akrabam yok ve erzuruma taşınıyorum yinede bende mi olacak yani
Audi'yi sattıktan sonra eldeki OGS cihazının bilgilerini Garanti Bankasının ineternet sitesine girerek sınıf ve plaka değişikliği yaptık.Yalnız elimizdeki cihaz 1. sınıf,Crafter'da ikinci sınıf olunca her geçişte sınıf farkı uyarısında bulunduk.2. sınıf bir cihaz istedik,eskisine yeni Audi'nin plaka ve sınıf bilgilerini girdik ve şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz.... Ama Passat için,habersiz iptalden dolayı 1.600 TL civarı haksız yere ceza ödedik...
Geçende de Mahmutbey gişelerinden geçtik, içinde bakiye (kredili bu arada) olmasına rağmen kaçak geçiş uyarısı verdi
ayrıca kredi kartı otomatik odeme talimatı da verirseniz iptal olayı ortadan kalkar.ben boyle yaptım ogs işini unuttum sildim kafamdan.
Peki cihaz konusunda yorumlarınızı beraberce okuduk.Gişelerden geçerken ogs yüklü,okunur bir yerde duruyor.Buna rağmen kaçak geçiş cezası ödeyeniniz (veya ogs cihazındaki krediden düşürme) yokmu?Ben İstanbul da oturan ve ogs kullanan herkesin bu olaydan en az 1 kere mağdur olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü belirli gişeleri bu amaçla memurların bizzat ayarladığını düşünüyorum.Eskiden Tem yolunu sık olarak kullanan bir kişiydim.Haftada 1 kere başıma gelirdi.Sonradan iş arkadaşlarımla konuşurken onların da başına geldiğini ,hatta aynı gişeyi kullandıklarını öğrendim.Sizce mümkünmüdür?Hayır demeden önce buradan elde edilecek ek geliri ve bu parayı ödemek zorunda kalan vatandaşın parayı geri alma sürecini göz önüne alın.