Gönderen Konu: Efsaneye Jant !!SORUN!!  (Okunma sayısı 3215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Efsaneye Jant !!SORUN!!
« : Temmuz 16, 2010, 10:28:48 »
Arkadaşlar sıkıntı büyük =(
Dün sanayiye rutin bakıma gittim, bitane nissan micra geldi üstünde 195/50/16" jant+lastik vardı arkadaşın aracında performansta baya farketmiş sanırım 1000km bile yapmamış ustama satmasını söyledi, bende adamın yanına yanaştım dedim bn senden alıyım bunları benm jant+lastiğide senin arabana takalım ustamında kayseriliği aracılığı ile arkadaş üstüne 300lira alarak kabul etti. .

Ama yolda giderken arka taraf çamurluğa sürtmeye başladı çamurluk dediimde çamurluğun altındaki içe doğru olan ince bölüm varya oraya forumda baktıımda 17" jant takan arkadaşlar var,yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapmam gerekiyor şimdiden sağolun!!

Toyota Club Türkiye

Efsaneye Jant !!SORUN!!
« : Temmuz 16, 2010, 10:28:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: Efsaneye Jant !!SORUN!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2010, 10:41:30 »
Arkadaşlar sıkıntı büyük =(
Dün sanayiye rutin bakıma gittim, bitane nissan micra geldi üstünde 195/50/16" jant+lastik vardı arkadaşın aracında performansta baya farketmiş sanırım 1000km bile yapmamış ustama satmasını söyledi, bende adamın yanına yanaştım dedim bn senden alıyım bunları benm jant+lastiğide senin arabana takalım ustamında kayseriliği aracılığı ile arkadaş üstüne 300lira alarak kabul etti. .

Ama yolda giderken arka taraf çamurluğa sürtmeye başladı çamurluk dediimde çamurluğun altındaki içe doğru olan ince bölüm varya oraya forumda baktıımda 17" jant takan arkadaşlar var,yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapmam gerekiyor şimdiden sağolun!!

burak kardeş merhaba.ben arabama her türlü estetiği yaptım orijinalliğini bozmadan sadece aliminyum alaşımlı cantları kaldı benim çok samimi olduğum arkadaşım var lastik ve jant satıyor aynı zamanda ön düzen rot balans yapan bir servisi var bana kesinlikle taktırmadı sebebini anlattı yani araç için bir çok olumsuz etkisi var çelik jantın dikkat edin bir çok araç teneke jantla piyasaya çıkıyor ha belki maliyet içindir ama sanmıyorum araç performansı için çok ince hesapları var yani uzun lafın kısası efsane kasaya teneke jant siyah olacak üzerine orijinal toyota ablemli kapak takacaksın çok güzel olacak bitarafada sürtmeyecek aracınıda yormayacak emin ol kardeşim seninde hoşuna gidecek..selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2010, 10:52:18 »
bitaraftan gençlik bitaraftan da güzel görüntü olsa gerek abi e bide ilk araba heves var tabi =) bnde baya araştırdım 16" te fazla bişey kaybetmessin dedi ama arka taraf çamurluğa sürtünce heves meves kalmadı. . . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2010, 11:29:26 »
Birsey olmaz benimde surtuyordu ic tarafi cekicletttim guzelce ama boyasi kabaracagi icin tekrar macun boya vs islem uygulatman gerekir daha sonra bi sorunla karsilasmazsin  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2010, 11:36:18 »
bitaraftan gençlik bitaraftan da güzel görüntü olsa gerek abi e bide ilk araba heves var tabi =) bnde baya araştırdım 16" te fazla bişey kaybetmessin dedi ama arka taraf çamurluğa sürtünce heves meves kalmadı. . . 

ben 23 yıl kuş serisine bindim ve hepsine cms marka çelik jant aldım bahsettiğim arkadaşımdan aldım ama toyotaya almamam için beni ikna etti ha olsaydı tabiki bende duramazdım ahmet kardeşimin dediği gibi çekiç filanda vurdurmam arabaya ben şahsen kıyamam ne alaka ama duygusalık var emek var ondandır.selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2010, 11:40:33 »
Birsey olmaz benimde surtuyordu ic tarafi cekicletttim guzelce ama boyasi kabaracagi icin tekrar macun boya vs islem uygulatman gerekir daha sonra bi sorunla karsilasmazsin  ;)

Abi çekiç,macun,boya =)) ben gaza basmaya kıyamıyom =) traşlatsak falan sorun çözülürmü ki ? traşlatınca öle boyaya macuna gerek kalmaz heralde fazla da bozmayız heralde ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2010, 11:44:03 »
Daha önceki jant ebadınız neydi.
Taktığınız 16 inç janttaki lastik ebadı nedir.Lastik yanaklarını incelterek çözüm bulunabilir belki ama yüklü olduğunda araç yine sürtebilir bunun içinde sert spor yay kullanmanız gerekir, şu anda jantları biraz ezbere takmışsınız sanırm ufak bir araştırmayla durumunuzu düzeltebilirsiniz. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2010, 11:56:59 »
Daha önceki jant ebadınız neydi.
Taktığınız 16 inç janttaki lastik ebadı nedir.Lastik yanaklarını incelterek çözüm bulunabilir belki ama yüklü olduğunda araç yine sürtebilir bunun içinde sert spor yay kullanmanız gerekir, şu anda jantları biraz ezbere takmışsınız sanırm ufak bir araştırmayla durumunuzu düzeltebilirsiniz. Saygılar

Eski jant ebatıda yeni jant ebatıda yaptığım açıklamada mevcut ezbere değil ankara/iskitlerde ki jant ve lastikçileri ve sanayide tanıdığım bütün arkadaşların önerisine uyarak aldım forumdada okuduklarımada uydum tabiki ama tabanı biraz geniş geldi sanırım onun çözümünü nasıl yaparız onu öğrenmek istiyorum 205 lastik takan arkadaşlar var çünkü. . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2010, 11:59:03 »
Suphi abim haklisin bende ayni duygusallikla yaklasiyorum her gece severim iyi geceler dilerim filan ::) Ama soyle dusundum bi hastaligi var ve ameliyat olmasi gerekli sonra hersey daha guzel olucak ::)  

Traslatsanda ayni Burak 17 taktin senin kacarin yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2010, 12:10:41 »
Suphi abim haklisin bende ayni duygusallikla yaklasiyorum her gece severim iyi geceler dilerim filan ::) Ama soyle dusundum bi hastaligi var ve ameliyat olmasi gerekli sonra hersey daha guzel olucak ::) 

Traslatsanda ayni Burak 17 taktin senin kacarin yok :D

İlla çekiç,macun,boya diyosun yani abi küser benle konuşmaz ama prenses ya =)) bi sanayiye uğrayım ben yarın =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2010, 12:13:43 »
Kusmes kusmes kupe taktiriyomus farzetsin prensesin :P 

Illa cekic macun boya demiyorumda ilerisi icin oyle olmali sonra paslanmasin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2010, 14:07:43 »

ahmetim haklısın abiciğim bir hastalık var ise cerrahi müdahale gerekir ama eyer burnunu beğenmeyip yukarı doğru yada kısaca burun estetiği yıpıyorsa bence hastalık değildir   yani yanlış anlaşılmasın tamamen benim düşüncem.yanlışsam af edin.selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2010, 14:55:17 »
  Estagfurullah abi tabiki haklisin... Mesela sende degisim seviyorsun ama dedigin gibi burun kaldirma kas cektirme degil sadece basit makyajlarla  ;)   Ama Burak dostumuzun olayi buna malesef izin vermiyor 17 janta takicak genis lastik isticek serde genclik var ooy ooyyy :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2010, 15:07:19 »
  Estagfurullah abi tabiki haklisin... Mesela sende degisim seviyorsun ama dedigin gibi burun kaldirma kas cektirme degil sadece basit makyajlarla  ;)   Ama Burak dostumuzun olayi buna malesef izin vermiyor 17 janta takicak genis lastik isticek serde genclik var ooy ooyyy :D :D

Valla abi gençlik işte 17 değil 16 bunu bi düzeltelim =) tabanı biraz daraltıp 15 takıcam heralde bu gidişte ?? ya sıfır lastiklere istiyolar 250-300 temiz çıkma bi jant lastiğin üzerine 250 vermek daha cazip geliyo =)) hem bndeki jantlar bnm acemilik zamanımda baya bi yıprandı =))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2010, 20:38:52 »
Hiç sıkıntı yapmayın.  Çamurluğun içindeki o çıkıntılı kısmı yarıya kadar taşlatın ve oraya antipas sürüp yolunuza devam edin. 205/40/17 jant lastik, 3,5 cm kısa yay ,dolu bagaj ve 5 yetişkin sorunsuz kullanabiliyorum ;)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2010, 20:59:40 »
bende de 3.5 cm yay 215/40/17 jant lastik var normalde pek sürtme olmuyor. ancak geçen gün arabamın arka tarafına 100 er kilodan 3 kişi öne de 95 er den 2 kişi (biri ben) oturduk . E5 te 60 la gitmek zorunda kaldım tabi düz yolda yine sorun yok ama memlekette düz yol bulmak zor oluyor.

yani işin özü hem güzel görünsün spor dursun hem de vay efendim sürtmesin yok süspansiyon yumuşak olsun diye bişey yok. gülü seven dikenine katlanır :D

yalnız arabaya 500kg yükleyince çok deli görünüyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2010, 23:43:41 »
Hiç sıkıntı yapmayın.  Çamurluğun içindeki o çıkıntılı kısmı yarıya kadar taşlatın ve oraya antipas sürüp yolunuza devam edin. 205/40/17 jant lastik, 3,5 cm kısa yay ,dolu bagaj ve 5 yetişkin sorunsuz kullanabiliyorum ;)

valla galiba türkayın dediğine uyucam kestircem sonunda çamurluk ağızlarını ve jantları takıcam artık =))) ön panjuruda arabanın rengine boyadım bana göre tatlı durdu fotorafını sabah çekiyim koyucam =)) yarın gidiyim önce jant lastiği alıyım kestiriyim orayıda =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 17, 2010, 00:18:20 »
araba küsmez sana onunda hosuna gider cekici gözükmesi :) ...

Hem ahmet abi senin arabayı bi baban bi bilader kullanıyor sordumda Ahmet diye birisini tanımıyorum Bıraktı beni buralarda diyo :D...

http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Temmuz 17, 2010, 00:23:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 17, 2010, 00:30:45 »
ahahaha babam mı dedi bunu :D :D :D :D :D :D

Burak o jantları arabaya takarsan en başta ben olmak üzere forumda birçok kişi seninle muhabbeti keser emin ol ::)