0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel bir metinmiş, teşekkürler, ben de üstünkörü hızlı bir çeviri yaptım:Çoğu yeni otomatik vitesli Toyota araçta vites kolunda Overdrive'dan çıkmayı sağlayan bir tuş bulunur. Bu tuşa bastığınızda Overdrive yani 4. vitesi kullanamaz ve aracı 3. vitese düşmeye zorlarsınız. Genelde basıldığında konsolda "O/D off" uyarı ışığı yanar. Düğmeye ilk basışınız O/D 'dan çıkmanızı sağlar, ikinci basışınız şanzımanı normal operasyon moduna döndürür. Düğme çoğu kişi varlığını unutsa bile bazı durumlar için çok kullanışlıdır. 1. Otoyolda sollama yaparken düğmeye basın. Otomatik vitesli araçlarda diğer bir aracı geçmek bazen araç yeterince hızlı hızlanamadığı için güç olabilir. Aracı 3.vitese düşmeye zorladığınızda motorunuz daha fazla tork kazanacak ve diğer aracı geçmek için daha iyi hızlanacaktır.2. Otobana girerken düğmeye basın. Yukarıda açıklandığı üzere, bu sizin otobandaki seyir hızına daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır..3. Otobandan çıkarken düğmeye basın. Çıkış rampasına girdiğiniz anda düğmeye basın ve bırakın motor freni sizi yavaşlatsın. Frenler yüksek hızda kullanıldığında daha çabuk ısınırlar. O/D çıkış tuşunu kullanmak sizin frenlerinizi kullanabileceğiniz daha yavaş bir hıza düşmenizi sağlayacaktır.4. Otobanda uzun ve düşük eğimli bir yolda gitmeniz gerektiğinde düğmeye basın. Bu gibi durumlarda bazen otomatik vites hemen vites düşürmeyi başaramaz ve güç kaybına uğramanıza yol açar. O/D dan çıkartarak aracı üçüncü vitese zorlayabilirsiniz.5. Yüksek bir tepeden aşağı inerken aşırı hızlanmamak için tuşa basın. Eğer eğim çoksa 2. vitese geçmeniz bile gerekebilir. Bu frenlerinizin aşırı ısınmasını engelleyecektir.
Guzel de genelde O/D surekli acik olur, oynamaya gerek yok.Neden 4 vitesli aracinizi 3 vitesli hale getiresiniz ki? Onun icin L-2 vitesleri var onlari kullanin, O/D'a dokunmayin bence.
L de araç 50 km ve 2 de 105-110 nun üstüne çıkmıyor ben 120 ile giderken 150 lere fırlamak için 2 veya L ye alsam şanzumanla aramdaki ilişki nasıl bir boyuta ulaşır onu düşünüyorum :D