Gönderen Konu: Benzinde farklı marka ve fiyatlar hakkında.  (Okunma sayısı 3320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinde farklı marka ve fiyatlar hakkında.
« Yanıtla #20 : Temmuz 14, 2010, 18:10:00 »
Çelik jant, deri direksiyon kaplaması, beyaz camlı ön sinyaller ve nikel egzos ucu. Tabii haberleşiriz Osman. Hatta resimde paylaşmayı düşünüyorum istediklerimi yaptıkça.

iyi hoşta abi çelik jant yakıt artırıp performans düşürür.sonuçta araba 1.3 motor. sende performans düşüklüğü sevmezsin :D nasıl yapacaz bu işi?
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 14, 2010, 18:10:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Temmuz 14, 2010, 19:12:51 »
Yakıt kalitesi olarak Opet sunpetlerde yada PO Erk istasyonlarında aynı kaliteyi sunuyor mu bilmiyorum(Çünkü aynı fiyatı uygulamıyorlar)..Bunu arçelik-altus , vestel-seg ilişkisi gibi algılıyorum..Mecbur kaldığımda bu tür istasyonlardan benzin aldım..ama çok az miktarlarda..

Katkılı yakıtlar hariç diğer tüm yakıt türleri, o firmanın dolum tesislerinde aynı depolardan sevk edilir,  yani yakıt aynı yakıt ama kaliteyi etkileyen faktörler var; sevkiyat sırasında kullanılan tankerden tutun da, bayiinin yeraltında bulunan depolarının durumuna kadar bir çok etken yakıttaki kaliteyi düşürür.

Fiyatların farklı olmasının belli başlı etkenleri;
-Firmanın bayiilerine uygulamış olduğu ticari koşul farklılıkları (ödeme şekli, yatırım oranı, kar marjı),
-Bölgede ki diğer firmalar ile girilen rekabet durumları
-İstasyonun bölgedeki satış hacmi, müşteri potansiyeli
gibi etkenlerden bahsedebiliriz...
1996 Corolla XEİ 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 15, 2010, 08:22:27 »
Sunpet , erk gibi istasyonlar alt firma istasyonlarıdır..Genellikle hizmet, temizlik eksik olur..Marketi vs. bulunmaz..Büyük firma da bu sebeplerden dolayı kendini açığa vermiyor..Tek amacı ücra yerler yada kırsal kesimde yakıt satmak..Bunuda başka marka ile duyurmadan yapıyor..

Klasik pazarlama stratejisi :) Ali Bey'in, bu açıklamasına ilaveten bir diğer ince noktayı da ben belirteyim. Her hangi bir nedenle ana firmanın lisansı iptal edilirse veya faaliyetlerinin devamında güçlükle karşılaşılırsa, bu tür yan firmalar stepne görevi de görebilecektir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Temmuz 15, 2010, 10:13:41 »
THY üstün hizmet kalitesinden dünya çapında ödüller alıyor..Bu hizmetin maliyeti yüksek olduğundan bilet fiyatları da yüksek oluyor..Ama THY parası kendi biletlerine yetmeyen yolcuları kaçırmamak için Anadolujet adı altında düşük fiyata taşıma yapıyor..Hakkı Beyin söylediği gibi bu tür yan kuruluş girişimleri önemli gelir kaynağı haline geliyor.
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Temmuz 15, 2010, 10:55:10 »
Kavşak yada hareket önemli değil..Büyük istasyonlar çoğunlukla şehir merkezine veya yakın yere kuruluyor..Birde dinlenme tesisi olan yere..Söylediğiniz yer şehir merkezine yakın mı?Aksi yerlerde ben çok az büyük istasyona rastladım..
Şehirin göbeği değil ama çokta uzak değil merkeze.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Temmuz 15, 2010, 10:57:56 »
iyi hoşta abi çelik jant yakıt artırıp performans düşürür.sonuçta araba 1.3 motor. sende performans düşüklüğü sevmezsin :D nasıl yapacaz bu işi?
Ya o kadar da düşsün performans Osman ya. Bak artık performans falan demiycez tüpte takacaz.:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Temmuz 15, 2010, 11:02:10 »
Katkılı yakıtlar hariç diğer tüm yakıt türleri, o firmanın dolum tesislerinde aynı depolardan sevk edilir,  yani yakıt aynı yakıt ama kaliteyi etkileyen faktörler var; sevkiyat sırasında kullanılan tankerden tutun da, bayiinin yeraltında bulunan depolarının durumuna kadar bir çok etken yakıttaki kaliteyi düşürür.

Fiyatların farklı olmasının belli başlı etkenleri;
-Firmanın bayiilerine uygulamış olduğu ticari koşul farklılıkları (ödeme şekli, yatırım oranı, kar marjı),
-Bölgede ki diğer firmalar ile girilen rekabet durumları
-İstasyonun bölgedeki satış hacmi, müşteri potansiyeli
gibi etkenlerden bahsedebiliriz...
Çok doğru söylüyorsunuz. Tabii bu firmalarda denetim falan da hak getire. Eğer yeni kurulan bir istasyonsa ve ikmal yaptığı tanker de yeni alındıysa o zaman fazla para ödemeye de gerek yok.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 15, 2010, 11:03:10 »
Klasik pazarlama stratejisi :) Ali Bey'in, bu açıklamasına ilaveten bir diğer ince noktayı da ben belirteyim. Her hangi bir nedenle ana firmanın lisansı iptal edilirse veya faaliyetlerinin devamında güçlükle karşılaşılırsa, bu tür yan firmalar stepne görevi de görebilecektir.
+1
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Temmuz 15, 2010, 11:04:19 »
THY üstün hizmet kalitesinden dünya çapında ödüller alıyor..Bu hizmetin maliyeti yüksek olduğundan bilet fiyatları da yüksek oluyor..Ama THY parası kendi biletlerine yetmeyen yolcuları kaçırmamak için Anadolujet adı altında düşük fiyata taşıma yapıyor..Hakkı Beyin söylediği gibi bu tür yan kuruluş girişimleri önemli gelir kaynağı haline geliyor.
Aynen öyle. Konu tamamen anlaşılmıştır.
96 XLİ/ac Gümüş Gri