Gönderen Konu: Lpg Gaz Göstergesi  (Okunma sayısı 11163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Lpg Gaz Göstergesi
« : Temmuz 14, 2010, 11:42:59 »
Arkadaşlar yakın zamanda BRC marka lpg sistemini simit tanklı olarak taktırdım.Usta simit tank gaz göstergesi düzgün göstermez demişti..Ama en son gaz aldığımda 100km gitmeden en son led yanıp sönmeye başladı..Arabayı her çalıştırdığımda 4 led yanıyor 3-5 km gittikçe birer birer sönüp son led yanıp sönmeye başlıyor..400 km oldu ama hala bu şekilde..Bu kadar yanlış göstermesi normal mi?
Resimde tankın ortsına bağlı düzenek var..Orda da bir gösterge var..İbre hiç hareket etmeden duruyor..Ne göstergesi olduğunu bilenler söylesin lütfen!
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Toyota Club Türkiye

Lpg Gaz Göstergesi
« : Temmuz 14, 2010, 11:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Gaz Göstergesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2010, 16:13:45 »
Ali Bey,
Bende de Atiker marka LPG sistemi var (simit depo) aynen anlattığınız gibi. bende her gaz alışımda km sıfırlayıp trip'den ne kadar yol gittiğime bakarak anlıyorum depomun ne seviyede olduğunu. Çevremdeki herkesin durumu da aynı.
Tankın ortasındaki de analog yakıt göstergesi bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2010, 17:21:11 »
Ben Atiker olarak biliyordum sadece ama demek ki brc de aynıymış. Bu simit depolarda şamandıranın dalga kıranı yok malesef o yüzden araç sallandıkça göstergelerde sürekli oynuyor. Hatta yokuş aşağı giderken dolu gösterir, çıkarken boş gösterir yada tam tersi :D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2010, 17:24:24 »
Usta uyardı silkindir takalım diye ama istemedim..Çok sorun etmiyorum açıkçası..Ama bu kadar tutarsızlık olması garip geldi..Gösterge olmasa daha iyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2010, 17:28:41 »
Usta uyardı silkindir takalım diye ama istemedim..Çok sorun etmiyorum açıkçası..Ama bu kadar tutarsızlık olması garip geldi..Gösterge olmasa daha iyi..

Kesinlikle öyle insanın gözü takılıyor oraya rahatsız ediyor :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 38 NN 689
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2010, 17:30:31 »
bu konuların üstüne düşmelisiniz bence gerekirse değiştirmelisiniz bendede var brc ama bi sorun yok şimdilik
yolda bir avensis görürsen dua et ama bu avensis '38 NN 689' ise son duanı et :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2010, 14:59:56 »
BRC, Atiker ya da simit depolar arıza yapar diye genelleme yapmak doğru değildir. Ben 1 yıldır simit depo ile kullanıyorum, göstergem sağlam. Üstelik BRC kullanan başka arkadaşlarda da sorun yok. Tabii şu da bir gerçek, LPG deposunda şamdıralı bir sistem var ve çok kolay arıza yapabiliyor. Depo üzerindeki şamdırada dirençli bir mekanik sistem var. Şamdıranın durumuna göre direncin değeri değişiyor. Ön taraftaki göstergenin ya da LPG ECU'sunun görevi bu direnci okumak ve bu değere göre ne kadar LPG kaldığını bildirmekdir. Ancak şamdıra da arıza varsa önce onu düzeltmek gerekir, zaten siz de depo üzerindeki ibrenin de hiç oynamadığını söylüyorsunuz.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2010, 23:08:44 »
Sorun çözüldü..Şamandıranın topu düşmüş yenisini taktılar..Ayrıca şamandıra ve ona bağlı olan gösterge çok basit bir sistemle çalışıyor..Topun takılı olduğu metal bir çubuk gösterge ibresine bağlı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2010, 23:19:32 »
abi bizde de tam tersi oluyor. arabayı çalıştırıncakırmızıdan başlıyor birkaç dakika içerisinde ne kadar gaz varsa o kadar ışık yanıyor. ayrıca kırmızı yanınca 100 km yol yapıyor. acaba 60 lt tank ondanmıdır?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma