Gönderen Konu: Bak şu arıların yaptığına...  (Okunma sayısı 2185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Bak şu arıların yaptığına...
« : Temmuz 14, 2010, 08:31:53 »

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde bir arı üreticisinin kovandan çıkardığı peteğin üzerindeki yazılar görenleri şaşırtıyor.
Torosların üzerinde kurulu bulunan ilçenin balı ile ünlü olduğunu söyleyen Ahmet Demir (60) 46 yıldır arıcılık yaptığını belirtti. Bölgenin zengin bitki yapısı,havası ve suyu ile arılar için uygun bir yer olduğunu ifade eden Demir AA muhabirine şunları kaydetti:

''Bizim bu bölgede insanlar arı beslerken çok fazla arının beslenmesi için ek gıda maddeleri kullanmazlar. İnsanlar şekeri kendileri için zor buluyorlar,arıya nasıl versinler. Üretilen ballar doğaldır. Hala bölgede yüzyıllar önce kullanılan kütükten oyma kovanları görebilirsiniz. Bu yüzden üretilen balımızda kalitelidir. Her derde devadır''

Yörenin tanıtımı için bir arı üreticisi olarak yıllardır kafa yorduğunu sözlerine ekleyen Demir '' seneler önce ürettiğim balın yeni bal olduğunu belirtmek için denemeler yaptım. Kovandan arıların sırlamış olduğu bir peteğin üzerine çivi ile o senenin tarihini yazdım. belli bir süre sonra peteği tekrar kovandan çıkardığımda arıların yırtılan yerleri tamir için çivinin yerlerini kabarttığını gördüm. Sonra petek üzerine değişik yazılar yazdım. Aynı sonucu aldım.''

Peteğin üzerindeki Atatürk yazısının bir mucize değil sadece hile olduğunu belirten demir '' Ben şimdi bu işin hilesini size söylüyorum. Bu kesinlikle bir mucize değil. Bu peteğin üzerine ne yazarsan arılar iç güdüsel olarak zarar gören yerleri tamir ederek kabartıp,yazıyı ortaya çıkarıyorlar. Ben Ulu Önder Atatürk'ün ismini yazdım. Daha önceleri Rahmetli Bülent Ecevit'in adını yazdırıp kendisine hediye etmiştim. Kötü niyetli bir kişi bu sistemi bilse bunu mucize olarak kamu oyuna yansıtabilir. Yani ne yazarsan o olur. Değilse benim arıların okuma yazma gibi bir becerisi yok''
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

Bak şu arıların yaptığına...
« : Temmuz 14, 2010, 08:31:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Bak şu arıların yaptığına...
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2010, 08:40:01 »
türkün zekası işte, başka ne denir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2010, 09:21:55 »
türkün zekası işte, başka ne denir...

+1 :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2010, 09:23:08 »
bence bu türkün zekası değilde ALLAH ın büyük bir mucizesi murat abi.arılar oranın tahribatlı olduğunu bilip o bölgelerde daha fazla çalışıyormuş.şaşılacak iş valla. yaradanın bize sunduğu sayılamayacazk mucizelerden sadece biri işte...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2010, 09:51:31 »
sayın gündüz muhtemelen bir yöntemi vardır bunun....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2010, 10:01:13 »
sayın gündüz muhtemelen bir yöntemi vardır bunun....
yöntemini söylemiş hande abla. peteği yerleştirirken petekte tahribat yaratarak yazıyı yazıyormuş.arılarda oranın hasarlı bölge olduğunu farkedip daha fazla çalışıyorlarmış o bölgede...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2010, 10:03:53 »
cemiyetimzde balcı bir abi vardı, gecen sene bir sohbetimizde anlatmıştı, kovandan çıtayı çıkarırken düşürmüş, peteğin orta kısmında berelenme olmuş, tekrar o şekilde koymuş kovana, seneye açtığında o berelenen kısım diğer yerlere göre daha kabarık şekilde onarılmış....
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2010, 10:19:19 »
bence bu türkün zekası değilde ALLAH ın büyük bir mucizesi murat abi.arılar oranın tahribatlı olduğunu bilip o bölgelerde daha fazla çalışıyormuş.şaşılacak iş valla. yaradanın bize sunduğu sayılamayacazk mucizelerden sadece biri işte...
yöntemini söylemiş hande abla. peteği yerleştirirken petekte tahribat yaratarak yazıyı yazıyormuş.arılarda oranın hasarlı bölge olduğunu farkedip daha fazla çalışıyorlarmış o bölgede...

e be evladım niye mucize olsun ki ozaman... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2010, 11:08:21 »
e be evladım niye mucize olsun ki ozaman... :D
abla ne demek niye mucize olsun yaa.o küçücük hayvan orası hasarlı olduğu için daha fazla çalışma yapıyor daha fazla bal dolduruyor hasarı kapatmak için.sende diyosunki niye mucize olsun.arıların ne kadar büyük bir mucize olduğunu herkes bilir hande abla. ama ben sevmem arıları o başka tabi :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2010, 11:15:09 »
iyi hadi bakalım.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2010, 12:08:55 »
iyi hadi bakalım.... :D
ikna oldun dimi abla... yoksa başımdan sallıyım şunu diyemi yazdın :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2010, 13:33:54 »
ikna oldun dimi abla... yoksa başımdan sallıyım şunu diyemi yazdın :D :D

yok yok ikna oldum seni de takdir ettim ama içimden ettim tabi şımarmayasın diye dedim "eferim evladım" :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2010, 15:10:49 »
bundan ne şüphe, tabiki Allah'ın yaradılış mucizesi. 0 minicik hayvanın her derde deva balı üretmesi, bunun yanında peteğin zarar görmüş yerlerini onarması. bu mucizeyi görmeyen kördür elbette. ama benim türk zekası dediğim, o peteğe o şekilde zarar verip, gayet doğal bir şekilde baldan yazı elde etmiş olması...

yaklaşık 15-20 yıl kadar önce sony bir kamera çıkardı, tabi avrupalılar gündüz gece görüşünü açmayı gereksiz buldukları için hiçbir sorun çıkmadı alette. türkiyeye ithal edildikten sonra sivri zeka bir türkün gün ışığında gece görüşünü açmasıyla fiyasko ortaya çıktı ve sony kameralarını topladı piyasadan.

sebep; gün ışığında gece görüşü açıldığında kamera insanları çıplak gösteriyormuş.

dip sitem: Hakkı komserim, ikidir :alkis: yapıyor ama + yok :-[ :-[ :islik: :islik:
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2010, 15:19:02 »

sebep; gün ışığında gece görüşü açıldığında kamera insanları çıplak gösteriyormuş.

emin misiniz murat bey? zira böyle birşey varsa bunu yapıp satan adamın şu anda dünyanın en zengini olması lazım..... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2010, 15:31:21 »
emin misiniz murat bey? zira böyle birşey varsa bunu yapıp satan adamın şu anda dünyanın en zengini olması lazım..... :)
eminim sayın yöneticim. hatta kırıkkalede tanıdığım profesyonel bir fotoğrafçı anlattı bunu bana. sony türkiye distribütörü yetkilileri evine kadar gelmiş kameraya 2 yıl önce verdiği paranın daha fazlasını(2 yılda alete zam geldiği için) vererek iade almışlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 14, 2010, 16:08:48 »
bundan ne şüphe, tabiki Allah'ın yaradılış mucizesi. 0 minicik hayvanın her derde deva balı üretmesi, bunun yanında peteğin zarar görmüş yerlerini onarması. bu mucizeyi görmeyen kördür elbette. ama benim türk zekası dediğim, o peteğe o şekilde zarar verip, gayet doğal bir şekilde baldan yazı elde etmiş olması...

yaklaşık 15-20 yıl kadar önce sony bir kamera çıkardı, tabi avrupalılar gündüz gece görüşünü açmayı gereksiz buldukları için hiçbir sorun çıkmadı alette. türkiyeye ithal edildikten sonra sivri zeka bir türkün gün ışığında gece görüşünü açmasıyla fiyasko ortaya çıktı ve sony kameralarını topladı piyasadan.

dip sitem: Hakkı komserim, ikidir :alkis: yapıyor ama + yok :-[ :-[ :islik: :islik:
abi senin dediğin olay çok ilginç ya :D nasıl olur aklım almıyor valla. bendede kamera var ama samsung. ben yiede bi deniyim bakıyım :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2010, 16:11:16 »
:D :D :D çok ümitlenme kardeşim. o hatayı bir kere yaptılar... bende de sony var ama olmuyor... :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 14, 2010, 16:14:04 »
:D :D :D çok ümitlenme kardeşim. o hatayı bir kere yaptılar... bende de sony var ama olmuyor... :D :D :D
denedin yani :D :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 14, 2010, 16:14:18 »
İki arada bir derede denedin mi hemen yahu?!:D:D:D
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 14, 2010, 16:19:25 »
o olayı duyduktan sonra tüm kameralarda deniyorum. :D :D :D :D şaka tabiiiikiiiii