0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şanzıman normalden fazla ısınmaya başlar. frenleri kullanmak daha sağlıklı. açil durumlarda kullanılabilir tabii.
iyide ısınıcağı süre 3-5 dakika taş çatlasın yokuş uzun olsun 10dk. Zaten arada boşa atılarak rahatlatılabilir.Düz viteste babam hep öyle yapar ışığa yaklaşmadan öncede yokuştan inerken bi zararı olmıyacağı kanatindeyim.Otomatik diye dediğim gibi arada N'ye atılarak rahatlatılır.
benim bildiğim od kullanılarak motor freni yapıldığı...
n ye atarsan frenlerin tutmaz kıscası westinghause işlemini görmez şişer..otomatik vites araç boşa atılmaz..
+1Otomatik vites araç boşa atılmaz patlatırsınız şanzumanı. Hele hareket halinde boşa atıyorsanız durmadan asla geri D'ye almayın şanzumanın kitlenme riski çok yüksek.
ben ani frenleme için otomatik vitesi geri vitese takanları biliyorum... (denemenizi tavsiye etmem)
bunu bilmiyordum iyi oldu yine aynı matıktır diye yazdım ama değilmiş
eyvallah,tam tersi değil mi murat kardeş od yi kapalı konuma getirdiğinde yakıt sarfiyatı artar,ama sürüş ve hız dediğin gibi offff.doyumsuz valaa
Selam arkadaşlar. Otomatik bi araçla yokuş aşağı inerken Vitesi D den 2 ye aldığımızda motor freni yapmış oluyoruz sanırım. Bunun bi sakıncası varmı veya bir tehlikesi?
otomatik araçlarda dik rampalar vitesini 2 atın çok rahat tırmanışı hisseiceksiniz..işte L VE 2 boşuna yapmamışların cevabı sadece budur...şanzımanın sağlığı için tabi birde hakkı abinin dediği over drive yani o/d tuşunun işlerliği bunu düşünenlerden ALLAH razı olsun diyorum on numara ...bunu açık tutatrak kullandığımda yakıt sarfiyatım artsada her ne kadar.. hız vee sürüş doyumsuz..