0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi kafamı karıştırdılar ya arkadaslar diğer bi konu içindeservise baktır,ooooo cok yakmış,bakıma sok falan...
arkadaslar selam gecenlerde aracın yakıt hesabını yaptım,şöyleki;50 litre benzinle sehir içinde dur kalklarda dahil(trafik sıkısıklığı vs.)sakin kullanımda 2000 devir i fazla gecmeden ortalama 90 km hızla,490 km yol aldım.sonuc sizin almış olduğunuz değerlere kıyasla nasıl ??bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Hakkı abi yakar abi bendede otomatik GLİ var seninle aynı degerleri bende alıyorum. Bu moral bozukluğu yüzünden artık değer almıyorum 33 lt lpg ile (FULL) 227 km nasıl ?
kardeş katolog değeri 10.5 litre ama trafik kullanım mesafesi ve kullanım tipine göre 13 ile 7.5 arasında değişiyor bende.
değerler gayet iyi
50 litre benzin demissiniz.Hesabi nasil yapiyorsunuz?Ben soyle hesapliyorum:Bosalan depoyu dolduruyorum, km.sayacini sifirliyorum.Benzin bitince tekrar depoyu dolduruyorum.Km. sayacindaki rakami aldigim benzin miktarina boluyorum.Genelde 40-44 litre oluyor bu miktar.Hicbir zaman 50 litre doldrudugumu hatirlamiyorum.Sizde de buyuk ihtimalle boyledir.Dolayisiyla bu 6-10 litreyi kullanmadigimiz halde kullanmis gibi hesaplarsak yakit tuketimi yuksek cikar tabiatiyla.Benim araba da asagi yukari sizinkiyle ayni.Saatte 110-120 hizda %85-90 uzun yol surusu ile bir depo benzin 600-650km civari gidiyor.Depoda da 4-7litre arasi benzin kaliyor.