Gönderen Konu: Debriyaja basınca kesilen ses.  (Okunma sayısı 12078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Debriyaja basınca kesilen ses.
« : Temmuz 13, 2010, 08:58:35 »
Selamünaleyküm arkadaşlar. Çoktandır ancak siteye sadece bakıp çıkıyordum devletimizin sigorta sistemini hiçe sayıp çıkardığı don desteği yüzünden neyse soruma geçeyim.

Aracımı çalıştırdığımda rolantide çalışırken tırrrrr diye bir ses geliyor, bu ses debriyaja basınca kesiliyor. hareket halinde var mı yok mu bilmiyorum. Kaputu açıp baktım orada debriyaja basınca gerilen bir siyah lastik var ses oradan geliyor acaba ne olabilir. Birde daha önce açtığım konuda motordan ses geliyor demiştim, üç ustaya gösterdim, üçüde şanzıman dedi biri dahada derine inip Ayna mahruti dişlisi dedi. Artık izne gidince bakacağız gidebilirsek tabiii. Başınızı agrıttım kusura bakmayım kolay gelsin.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

Debriyaja basınca kesilen ses.
« : Temmuz 13, 2010, 08:58:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaja basınca kesilen ses.
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2010, 09:05:27 »
Günaydın,

Şanzıman inecek,şanzıman inmiş iken baskı balata değişecek.Senkromeçler elden geçecek ve sorun çözülecek.Araçta sallanma da var ise bu işlemler gerçekleşirken volan da değişir.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2010, 09:09:12 »
geçmiş olsun. sesin geldiği yeri tesbitiniz ve debriyaja basınca kesildiğini göz önüne alırsak sorun şanzumanda gibi görünüyor. ama o ayna mahruti diyen usta ya sallamış veya aynı sorunu başka bi arabada görmüş. ihmale gelmez, bence en kısa sürede iyi bir ustaya gösterin... yani açtırın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2010, 09:11:38 »
Sadece baskı balatanın bilyası değişimiyle ses kesilir. Ancak şanzıman inmişken bence baskı/balata ve bilya kit olarak takılmalıdır. Senkromeç vs gibi şanzıman içiyle alakası yoktur bence.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2010, 09:28:32 »
Yorumlarınız için sagolun arkadaşlar. Bu şekilde mecburen 600 km kadar yol gideceğim, inş. bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Niğdede daha iyi ve hesaplı diye bildiğim bir ustamız var ona gideceğim oraya kadar dayansın artık efsane :)
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2010, 09:43:44 »
Umut bey,

Siz baskı balata değişeceği zaman set olarakmı değiştirdiniz yoksa baskı balata ve elemanlarını tek tek mi değiştirdiniz bugüne kadar?Bu meret zaten set olarak değişir(baskı,baskı bilyası ve balata).Böyle birşeyi hiç duymadım.
Bunu yapıp da (mesela sadece 1 bilya değişimi) kısa zaman sonra başka bir elemanı için şanzımanı tekrar mı indiriyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2010, 10:23:20 »
Umut bey,

Siz baskı balata değişeceği zaman set olarakmı değiştirdiniz yoksa baskı balata ve elemanlarını tek tek mi değiştirdiniz bugüne kadar?Bu meret zaten set olarak değişir(baskı,baskı bilyası ve balata).Böyle birşeyi hiç duymadım.
Bunu yapıp da (mesela sadece 1 bilya değişimi) kısa zaman sonra başka bir elemanı için şanzımanı tekrar mı indiriyorsunuz?

o mesajdan çıkardığınız sonuç bumu Ümit bey ? Umut bey sesi sadece bilya değişimi ile kesilebileceğini belirtmiş ancak asıl yapılması gereken işlemide hemen arkasına yazmış, neden mesajı irdeleyip sadece bilya değişimine takıldınız anlıyamadım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2010, 10:58:12 »
Mesut bey,

Neyi irdelemişim? Arkadaş benim yorumumu doğru bulmamış(senkromeç)ve kendince olası problemi yazmış.Çözüm olarak da yazdığımın aynısını (set) yazmış.
Bende elemanların tek tek değişimini hiç duymadığımı yazmışım.Hiç duymadığım birşeyi sormam normal değilmi?
Neden konuyu farklı yere getirmeye çalıştığınızı merak ettim.Benim yazdıklarım yukarıda bir daha okumanızda fayda var.Merak edip sormammı hata olmuş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2017, 21:56:28 »
Bir sorunla ilgili forumda konu açıp sonucu yazmayanlara deli oluyorum ve konuların birçoğu böyle sonuç ne arkadaş neymiş nasıl çözdün bir zahmet yaz
Corolla 1.6 Life