Gönderen Konu: Hıyarı tanıyor muyuz?  (Okunma sayısı 1931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Hıyarı tanıyor muyuz?
« : Temmuz 12, 2010, 17:15:48 »
Bunları okuduktan sonra hıyara çok daha farklı gözle bakacaksınız!! ! 

Olağanüstü Hıyar

Bir süre önce bu bilgiler "The New York Times" gazetesinde yayımlandı.

1. Hıyar, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir hıyarda Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.

2. Öğleden sonra yurgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir hıyar yiyin. Hıyar iyi bir B vitaminler ve Karbohidratlar kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.

3. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir hıyar dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

4. Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksını z.  Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

5. Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarındaki).

6. "Akşamdan kalma" sorununuzdan veya kötü bir baş ağrısından kurtulmak ister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim hıyar yiyin ve ertesi sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Hıyar, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemen yok eder.

7. Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz? Hıyar yiyin.

8. Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir hıyar ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.

9. Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Bir dilim hıyarı alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapan yerlere, menteşenin dışına değil!!) gıcırtı gidecektir.

10. Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir tas kaynar suyun içine bir bütün hıyarı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Hıyardaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.

11. Yemek yediniz (örneğin kebap) ve ağzınızdan kötü koku yayıyorsunuz. Bir hıyar dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyle tutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fitokimyasallar sayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. (Soğan-sarmısak kokusu konusunda bir bilgi yok. Bunu da siz deneyin ve sonucu görün.)

12. Evyelerinizi, lavabolarınızı çevreye zarar vermeyecek bir şekilde temizlemek ister misiniz? Bir dilim hıyarı alıp temizlemek istediğiniz yeri ovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleri temizlemekle kalmaz, ayrıca güzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.

13. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Hıyar kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da deneyebilirsiniz. )

Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

Hıyarı tanıyor muyuz?
« : Temmuz 12, 2010, 17:15:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hıyarı tanıyor muyuz?
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2010, 17:33:26 »
vay arkadaşş hıyara bak yaa :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2010, 17:47:49 »
vay arkadaşş hıyara bak yaa :D
bu hıyarla araba çalışır mı? bunuda biz denesek..arkadaş yapmadığı şey yok...:D maşallah ben  birine hıyar yada sığır dediğimde argo konuşması diyolardı..işte  okusunlar  paylaşımı yada araştırsınlar....faydalı ve sakıncası olmayan bir dille takılıyomuşum insanlara :D...
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2010, 17:55:07 »
bu hıyarla araba çalışır mı? bunuda biz denesek..ulen yapmadığı şey yok...:D maşallah bne birine hıyar yada sığır dediğimde argo konuşmas diyolardı..aha okuusnlar işte..faytdalı bişey diyomuşum :D
böyle düşünürsek adamın iltifatın için teşekkür etmesi gerekir adaş kardeşim. yalnız güzel türkçemizi korumak adına biraz daha dikkat rica edebilir miyim sizden? lütfen mesajını tekrar okuyup gerekli düzeltmeleri yapar mısın? benim için değil, tek dilimiz olan güzel türkçemiz için...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2010, 18:02:13 »
böyle düşünürsek adamın iltifatın için teşekkür etmesi gerekir adaş kardeşim. yalnız güzel türkçemizi korumak adına biraz daha dikkat rica edebilir miyim sizden? lütfen mesajını tekrar okuyup gerekli düzeltmeleri yapar mısın? benim için değil, tek dilimiz olan güzel türkçemiz için...
haklısınız abicim..dikkat etmeye çalışırdım ama... konunun heyecanından, dikkat çekerliğinden ve ilginç  olmasından herhalde.... evet eksik cümleler ve gereksiz kelimeler kullanılmış ailemden özür dilerim..umarım düzeltme olmuştur..herşey güzel türkçemiz için... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2010, 18:09:00 »
;) teşekkür ederim inceliğin için bir + :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 18:10:34 »
;) teşekkür ederim inceliğin için bir + :alkis:
ne demek abicim uyarın için asıl ben teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2010, 18:14:25 »
tabi hormonsuzu.oda neredeeee
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2010, 18:16:30 »
tabi hormonsuzu.oda neredeeee
hormonsuzu sadec alacğın bir fideye ve senin yetiştireceğin şekilde olur..bence dene derim..ufak bir çardak ister tabi bahçe gibi müsait bir yeriniz varsa atakancım..tıpkı benim tavuk beslemem gibi.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2010, 18:21:14 »
abi ben çatıda bi sera kuracaktımda şimdi taşınma durumları var gideceğim yerde bahçe kurabilirim.artık ne geçerse elime hıyar tavuk civciv inek :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2010, 18:29:41 »
abi ben çatıda bi sera kuracaktımda şimdi taşınma durumları var gideceğim yerde bahçe kurabilirim.artık ne geçerse elime hıyar tavuk civciv inek :D
vallaha önce tavuk beslmeey karşıydım bakamam zor olur diye ama marketten yumurta  almıyorum..sağa sola yollamaya bile başladım..:D her gün 3 adet alıyorum 10 günde bir koli yapar vallaha.. herşeyin doğalı ama keşke yapabilsek..kıvırcık salatalık domates biber..vs vs kokuları ve tadı bile başka.. neyse konumuz sapmasın.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 'alph
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2010, 18:38:20 »
hıyarı hiç böyle tanımamıştım xD
2007 ToYoTa CoRoLLa (canavarım : )
06.34
FeNeRBaHÇe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2010, 18:55:46 »
Paylaşım için teşekkürler :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2010, 21:05:23 »
Vay hıyar vay... Bir yaşıma daha girdim..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2010, 22:03:07 »
yahu biz bunca zamandır temizlik malzemelerini, tarım ilaçlarını, ayakkabı boyalarını, oda spreylerini boşuna kullanıyormuşuz..... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 14, 2010, 11:13:52 »
1998 yılı itibariyle 1 Kg. salatalık (nâm-ı diğer hıyar) tohumunun fiyatı beş milyar liraydı.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2010, 11:18:18 »
Bundan sonra bu güzide sebzenin adını sıfat olarak kullanmayacağım :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #17 : Temmuz 14, 2010, 11:59:46 »
çok saolun bu bilgilendirici paylaşım için hıyara bakış açımızı değiştirdi valla :D
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 14, 2010, 13:02:31 »

hıyar arapçada hayırlı evlat demek değilmi idi zaten :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #19 : Temmuz 14, 2010, 13:07:26 »
çok iyi ya, paylaşım için teşekkürler :)