0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar herkese selamlar, yağ değişiminde benim araca üst çizginin üzerinde biraz fazla (1 cm) yağ koymuşlar sordum bir şey olmaz dediler, bende böyle yaklaşık 6000 km yaptım. Yağ 10 40 mobil idi şimdilerde yaklaşık bir haftadır yağ lambası 3-5 saniye geç sönüyor eskiden motor çalışınca sönerdi bu fazla yağ nedeni ile olabilirmi, özelllikle motor soğukken süre uzuyor görüşlerininz önemli servisten filtre alıp yağı değşitirebilirim.
Yagda bozulma yok diyorsun Adem kardes, bozulma gozle gorulmese de aradan bir seneden fazla zaman gecmis.KM olarak degisim gerekmeyebilir, ama sure olarak bir yil maksimum sure olarak kabul ediliyor.Yerinizde olsam icimin rahat etmesi icin yuksek deterjan katkili iyi bir yag ve kaliteli bir filtreyle degistirirdim.Yag ve filtreyi kendiniz degistirmeseniz bile en azindan satin alip gozunuzun onunde degistirtebilirsiniz. 10W-40 aslinda Antalya iklimine uygun bir yag viskozitesi...
Varsa problem oradan kaynaklanmiyor demektir.Mobil 1 filtresi en iyisi diye biliyorum, bulunabilirligi acisindan Mobil filtresi tavsiye ederim.Mann filtrelerinin de kaliteli oldugunu biliyorum.K&N ayni sekilde.TR'de satilmiyor ama yine kaliteli bir filtre: Purolator Pure One.Wix... Toyota'nin Tayland mali olmayan Japon Denso filtreleri.Turkiye'de satilmayan filteleri internet uzerinden gonderme ucreti eklense bile TR'deki fiyatlara mal etme imkani var.Filtrelerin omru genelde 10bin km civarinda.Kaliteli olanlari, ozellikle M1 E.P. filtreleri 20-25bin km dayanabiliyor.Ideali yagi da filtreyi de 10bini gecmeden degistirmek.Yagi bozan bir faktor de hava filtresinin kalitesiz olmasi ya da asiri gecirgen olmasi.Ben de kutu ici K&N hava filtresi kullaniyorum, ama okudugum, ogrendigim kadariyla K&N tipi filtreler asiri gecirgenler, ozellikle ilk temizlemeden sonra motora kagit filtrelere nazaran daha fazla yabanci madde girisine yol aciyorlar.Bu da yagi ve filtreyi bozuyor.Kullanilmis yag analizlerinde K&N tipi filtre kullanilan araclarin yaginda normalin uzerinde yabanci maddelere rastlaniyor.
Hangi yagi kullaniyorsunuz Salih kardes?