Gönderen Konu: AE 101 Yağ Lambası  (Okunma sayısı 4577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 Yağ Lambası
« : Temmuz 09, 2010, 21:14:02 »
Arkadaşlar herkese selamlar,  yağ değişiminde benim araca üst çizginin üzerinde biraz fazla (1 cm) yağ koymuşlar sordum bir şey olmaz dediler, bende böyle yaklaşık  6000 km yaptım. Yağ 10 40 mobil idi şimdilerde yaklaşık bir haftadır yağ lambası 3-5 saniye geç sönüyor eskiden motor çalışınca sönerdi  bu fazla yağ nedeni ile olabilirmi,  özelllikle motor soğukken süre uzuyor görüşlerininz önemli servisten filtre alıp yağı değşitirebilirim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 Yağ Lambası
« : Temmuz 09, 2010, 21:14:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Yağ Lambası
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2010, 21:19:26 »
Fazla yağda , az yağda araç için tehlikeli.. Fazla yağ motoru yorar. Bildiğim kadarıyla basınçtan dolayı fazla yağı motor dışarı atar.. Daha doğru bilgileri bilen arkadaşlar yazacaktır..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2010, 22:06:37 »
Adem bey aynı olay başıma geldi.serviste yağ filtresi karter içi filtre ve yağ müşürü değişti.ilk çalıştırma da ki yanık kalma süresi azaldı ama geçmedi son ihtimal yağ pompası değiştirildi.yağ pompası gövdesi çatlak çıktı.ilk zamanlar gayet normale döndü yağ basınç lambası ama uzun süreli çalıştırmamalardan sonra yine 2-3 saniye kadar yanık kalıyor.şu aralar yağ basınç saati takmayı düşünüyorum en azından ilk çalıştırma pompa basıncını görebileceğim.bence müşürle bir başlayın inşallah odur.uygun olmayan yağ filtreside yağ geçişini yaptıramıyor orijinal toyota filtre takın (eğer değilse) gelişmeleri görüşelim. Kolay gelsin.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2010, 08:01:04 »
Babamın ve ustanın söylediği kadarıyla fazla yağ keçeleri patşatıyormuş.Ama keçelerle ilgili en ufak bi görüşüm yok hangi keçeler diye bi soruda var açıkçası kafamda?  :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2010, 17:10:33 »
Arkadaşlar herkese selamlar,  yağ değişiminde benim araca üst çizginin üzerinde biraz fazla (1 cm) yağ koymuşlar sordum bir şey olmaz dediler, bende böyle yaklaşık  6000 km yaptım. Yağ 10 40 mobil idi şimdilerde yaklaşık bir haftadır yağ lambası 3-5 saniye geç sönüyor eskiden motor çalışınca sönerdi  bu fazla yağ nedeni ile olabilirmi,  özelllikle motor soğukken süre uzuyor görüşlerininz önemli servisten filtre alıp yağı değşitirebilirim.

Yag miktarini/durumunu kontrol ettiniz mi?Etmediyseniz bir bakin.Eksilme var mi, kurumlasma var mi diye.
En son yag degisimini nerede ve ne zaman yaptirdiniz?Guvenilir bir yer mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2010, 10:59:13 »
Ahmet yağ dediğim gibi hiç eksilmedi, koydukarı gibi hala 6-7 mm üst çizgiden fazla yağda hiç bozulma olmamış rengide gayet açık lpg kullanıyorum ondan olabilir. En son yağ değişiminde aracın başındaydım yağcının birinde değişim yapıldı, yağ ve hava filtreleri değişti ama sanırım yan sanayi 08.05.2009 günü 94000 de araç şimdi 100890km de güvenilir mi? bu soruya  cevap veremiyeceğim
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2010, 15:48:49 »
Yagda bozulma yok diyorsun Adem kardes, bozulma gozle gorulmese de aradan bir seneden fazla zaman gecmis.KM olarak degisim gerekmeyebilir, ama sure olarak bir yil maksimum sure olarak kabul ediliyor.Yerinizde olsam icimin rahat etmesi icin yuksek deterjan katkili iyi bir yag ve kaliteli bir filtreyle degistirirdim.Yag ve filtreyi kendiniz degistirmeseniz bile en azindan satin alip gozunuzun onunde degistirtebilirsiniz. 10W-40 aslinda Antalya iklimine uygun bir yag viskozitesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2010, 16:52:56 »
Ahmet Toyota servisinden filtremi 16.13 tl  aldım. 10W - 40 Mobil S yağla birlikte değişim yaptıracağım paylaşım için sağol.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2010, 16:59:19 »
Yagda bozulma yok diyorsun Adem kardes, bozulma gozle gorulmese de aradan bir seneden fazla zaman gecmis.KM olarak degisim gerekmeyebilir, ama sure olarak bir yil maksimum sure olarak kabul ediliyor.Yerinizde olsam icimin rahat etmesi icin yuksek deterjan katkili iyi bir yag ve kaliteli bir filtreyle degistirirdim.Yag ve filtreyi kendiniz degistirmeseniz bile en azindan satin alip gozunuzun onunde degistirtebilirsiniz. 10W-40 aslinda Antalya iklimine uygun bir yag viskozitesi...

valla 2. senesi ve 14000 km oldu durum kötü gibi duruyor sanki :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2010, 21:36:28 »
arkadaşlar yağ lambasının sönme süresi ne kadardır?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2010, 20:02:50 »
Arabayi calistirir calismaz lambanin sonmus olmasi lazim.
Sonmuyor, bir iki saniye bekliyorsa ilk calisma aninda, yani motorun en cok yiprandigi anda iyi yaglama yapilmadigina isaret eder.Asiri kalin yag kullanilmasi, yag degisimlerinin aksatilmasi, kaliteli filtre secilmemesi bunun sebepleri arasinda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2010, 22:48:56 »
bende de benzer sıkıntı var yağ lmbası geç sönüyor ancak bir türlü bir çarebulamadım herkes normal bi şey olamaz falan diyor ancak kullnma kılavuzundaveya forumda tam emin değlim ama o göstergenin motor yağ basıncını gösterdiğini okumuştum ama bilemiyorum nsıl halledeceğiz..
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2010, 01:07:23 »
Hangi yagi kullaniyorsunuz Salih kardes?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #13 : Ağustos 09, 2010, 15:38:23 »
aynı sorun bende de var artık kafaya takmıyorum, uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum. kullanmadığım yağ filtre kalmadı. bir tek yağ pompasına elletmedim. belki de problem pompada..
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2010, 14:57:52 »
3 sn kadar sönmediği oluyor ama fazlada kafaya takmıyacağım eğer yıpransaydı araç bir şekilde yağ yakar, çekişten düşer veya hararet yapar şimdilik hiç birisi yok müşürden diyeceğim ara çalıştırmalarda diğer ışıklardan önce sönüyor :)
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2010, 17:55:46 »
Arkadaslar kullandiginiz filtrelerde anti-drain back denilen motoru durdurduktan sonra yagin bir kisminin filtrede kalmasini saglayan sistem var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2010, 21:25:07 »
benim kinde var peki nasıl bir filitre tavsiye edersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2010, 04:08:49 »
Varsa problem oradan kaynaklanmiyor demektir.
Mobil 1 filtresi en iyisi diye biliyorum, bulunabilirligi acisindan Mobil filtresi tavsiye ederim.
Mann filtrelerinin de kaliteli oldugunu biliyorum.K&N ayni sekilde.TR'de satilmiyor ama yine kaliteli bir filtre: Purolator Pure One.Wix... Toyota'nin Tayland mali olmayan Japon Denso filtreleri.Turkiye'de satilmayan filteleri internet uzerinden gonderme ucreti eklense bile TR'deki fiyatlara mal etme imkani var.
Filtrelerin omru genelde 10bin km civarinda.Kaliteli olanlari, ozellikle M1 E.P. filtreleri 20-25bin km dayanabiliyor.
Ideali yagi da filtreyi de 10bini gecmeden degistirmek.
Yagi bozan bir faktor de hava filtresinin kalitesiz olmasi ya da asiri gecirgen olmasi.Ben de kutu ici K&N hava filtresi kullaniyorum, ama okudugum, ogrendigim kadariyla K&N tipi filtreler asiri gecirgenler, ozellikle ilk temizlemeden sonra motora kagit filtrelere nazaran daha fazla yabanci madde girisine yol aciyorlar.Bu da yagi ve filtreyi bozuyor.Kullanilmis yag analizlerinde K&N tipi filtre kullanilan araclarin yaginda normalin uzerinde yabanci maddelere rastlaniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2010, 13:05:23 »
Varsa problem oradan kaynaklanmiyor demektir.
Mobil 1 filtresi en iyisi diye biliyorum, bulunabilirligi acisindan Mobil filtresi tavsiye ederim.
Mann filtrelerinin de kaliteli oldugunu biliyorum.K&N ayni sekilde.TR'de satilmiyor ama yine kaliteli bir filtre: Purolator Pure One.Wix... Toyota'nin Tayland mali olmayan Japon Denso filtreleri.Turkiye'de satilmayan filteleri internet uzerinden gonderme ucreti eklense bile TR'deki fiyatlara mal etme imkani var.
Filtrelerin omru genelde 10bin km civarinda.Kaliteli olanlari, ozellikle M1 E.P. filtreleri 20-25bin km dayanabiliyor.
Ideali yagi da filtreyi de 10bini gecmeden degistirmek.
Yagi bozan bir faktor de hava filtresinin kalitesiz olmasi ya da asiri gecirgen olmasi.Ben de kutu ici K&N hava filtresi kullaniyorum, ama okudugum, ogrendigim kadariyla K&N tipi filtreler asiri gecirgenler, ozellikle ilk temizlemeden sonra motora kagit filtrelere nazaran daha fazla yabanci madde girisine yol aciyorlar.Bu da yagi ve filtreyi bozuyor.Kullanilmis yag analizlerinde K&N tipi filtre kullanilan araclarin yaginda normalin uzerinde yabanci maddelere rastlaniyor.

teşekkürler ahmet abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #19 : Ağustos 14, 2010, 15:06:54 »
Hangi yagi kullaniyorsunuz Salih kardes?

shelll 10 40 kullanıyorum bilemiyorum nedeb kaynaklanıyor ama ben zamanı gelince yağımı filitremi değişiyorum
gidemediğin yer senin değildir