Gönderen Konu: izcilik  (Okunma sayısı 2204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
izcilik
« : Temmuz 09, 2010, 13:35:07 »
selam arkadaşlar uzun bir aradan sonra (yaklaşık 2 hafta kadar) aranızdayım. bu arada 'lider izcilik kursu' aldım. aranıza lider izci olarak dönüş yaptım. artık küçük izciler, eski adıyla yavru kurtlar, eğitebileceğim. bu kurs süresince bir şeyin farkına vardım, o da hiçbir şey bilmediğimin. hayat insana daha neler öğretecek bakalım. izcilik hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarımız olursa aşağıdaki internet adreslerinden faydalanabilirler. ben de kendi bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaktan onur duyarım. sizlerle paylaşmak istediğim ilk türem: izci hergün (enaz) bir iyilik yapar.
http://obesid.meb.gov.tr/
http://scout.org/
http://www.tif.org.tr/

Toyota Club Türkiye

izcilik
« : Temmuz 09, 2010, 13:35:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: izcilik
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2010, 14:18:36 »
Bugün ilk iyiliğinizi bu konuyu açarak yaptınız ve benden alkışı aldınız Murat hocam :) Biraz da Hababam Sınıfı'nın etkisiyle izcilik bana hep sempatik gelmiştir. Allah nasip ederse çocuğum olursa eğer bugünden mutlaka yapmayı tasarladığım 2 şey var. Birincisi yüzme ve/veya jimnastik kursuna göndermek, ikincisi ise izci kampına göndermek :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2010, 20:00:29 »
  Gerçekten önemli bir çalışma olmuş bence de Murat. Böyle faaliyetlerin ruhen ve bedenen çok faydası var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2010, 22:00:41 »
liderm ben henüz 20 yaşındayım ama 1 buçuk yıldır liderim :) hos geldiniz aramıza :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2010, 22:08:10 »
usta bu iş nasıl oluyor. ben 18 yaşındayım izci olmak istiyorum . İstanbulda ikamet ediyorm. ve bu kursların fiyatları veya yaz okulumu derler bilmiyorm nasıl olur ? yada yaşa göremi yapılıyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2010, 22:11:13 »
bunların hepsini http://obesid.meb.gov.tr/
 adresinden ögrene bilirsin... dönem dönem kurslar açılıyor bu siteden takip etmen gerekiyor. lise mezunu 18 yaşını bitirmiş herkes lider olabilir.. )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2010, 23:15:21 »
Bugün ilk iyiliğinizi bu konuyu açarak yaptınız ve benden alkışı aldınız Murat hocam :) Biraz da Hababam Sınıfı'nın etkisiyle izcilik bana hep sempatik gelmiştir. Allah nasip ederse çocuğum olursa eğer bugünden mutlaka yapmayı tasarladığım 2 şey var. Birincisi yüzme ve/veya jimnastik kursuna göndermek, ikincisi ise izci kampına göndermek :)
ilginize teşekkür ederim hakkı hocam. inşallah adanaya tayinim çıkarsa bu arada çocuğunuz da olursa onun lideri olmak beni çok mutlu eder. bende doğuştan bir doğa aşkı var. kopamadığım kopmayı da aklımdan geçirmediğim... görüşmek üzere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2010, 23:16:29 »
  Gerçekten önemli bir çalışma olmuş bence de Murat. Böyle faaliyetlerin ruhen ve bedenen çok faydası var bence.
haklısınız hakan hocam insanın ''doğasında'' var doğa. ondan koptukça insan psikolojisini yitiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2010, 23:17:30 »
liderm ben henüz 20 yaşındayım ama 1 buçuk yıldır liderim :) hos geldiniz aramıza :)
yunus liderim memnun oldum. allah kısmet ederse binlerce izciyle yürüyelim geleceğe beraberce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2010, 23:22:08 »
usta bu iş nasıl oluyor. ben 18 yaşındayım izci olmak istiyorum . İstanbulda ikamet ediyorm. ve bu kursların fiyatları veya yaz okulumu derler bilmiyorm nasıl olur ? yada yaşa göremi yapılıyor ?
konumun başlığında verdiğim ve yunus liderimin de verdiği sitede detaylı bilgi var. sizleri de aramızda görmek isteriz.
hep yabancılardan öğrendik ruhun ıslahını bedenin yeni çözmeye başladığımız yönlerini.. bence izcilik de zihnimiz için bir tür terapi, vüvudumuz için de vazgeçilemez bir egzersiz. ayrıca sosyal ve kültürel anlamda bitmeyen bir kaynak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2010, 14:43:24 »
izci olmak için kursa mı gitmek gerekir bunu bi sorgulasak mı ki sanki ? ya da izci olmak nasıl bir statüdür bi açıklar mısınız acaba yani hep bi önyargım vardır izci kavramına eğer olay doğa dostu olarak doğada yaşayabilmekse ben de izciyim o zaman :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2010, 15:03:24 »
izci olmak için kursa mı gitmek gerekir bunu bi sorgulasak mı ki sanki ? ya da izci olmak nasıl bir statüdür bi açıklar mısınız acaba yani hep bi önyargım vardır izci kavramına eğer olay doğa dostu olarak doğada yaşayabilmekse ben de izciyim o zaman :D
yaşım 30, en az 25 yıldır dağda ve denizde ailemle kamp kurarım. kursa gittiğimde kurduğum kampla izcilik arasında sıkı bir ilişki olduğunu ve izciliğin içinde kamp sadece bir bölümü olduğunu anladım. tabi ki doğayı sevmek izcilik için en önemli faktör belkide. ama sadece bu yetmiyor. izci olmak için kursa gitmek gerekir çünkü bu işi profesyonel anlamda yapacaksanız elbette herşeyin kursla başladığını biliriz. ben dağda bayırda yürürüm ben izciyim diyemeyiz. izciliğin statü olarak bir getirisi, şanı, şöhreti olmaz. inanın ben de önceden sizin gibi düşünüyordum, şimdi anladım daha yolun çoook başındayım. verilen internet adreslerinden bir kurs tarihi ve yeri belirleyin ve size uygun ilk kursa müracaat edin. herkesin öğreneceği mutlaka birşeyler vardır..:)