Gönderen Konu: Çinliler Çuvalladı  (Okunma sayısı 2199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Çinliler Çuvalladı
« : Haziran 24, 2007, 15:15:22 »

Ucuz fiyata premium modeller sunma iddiasında olan Brilliance ın BS6 modeli yapılan testlerde ödenenden fazlasını vermediğini kanıtladı.Alman ADAC firmasının Euro-Ncap standartlarına göre yaptığı çarpışma testinde aracın A sütunu tamamen ortadan kayboldu.Sürücü kapısı teneke kutulardan yapılmış gibi çerçeveden ayrıldı.Pedallar ise 32 cm yer değiştirdi.Bu berbat sonuçla Brilliance tabiki sadece 1 yıldız alabildi...

Kaynak: http://www.autobild.de/aktuell/meldungen/a...rtikel_id=14437

Toyota Club Türkiye

Çinliler Çuvalladı
« : Haziran 24, 2007, 15:15:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2007, 17:20:08 »
Alıntı yapılan: Ayberk Yılmaz

Ucuz fiyata premium modeller sunma iddiasında olan Brilliance ın BS6 modeli yapılan testlerde ödenenden fazlasını vermediğini kanıtladı.Alman ADAC firmasının Euro-Ncap standartlarına göre yaptığı çarpışma testinde aracın A sütunu tamamen ortadan kayboldu.Sürücü kapısı teneke kutulardan yapılmış gibi çerçeveden ayrıldı.Pedallar ise 32 cm yer değiştirdi.Bu berbat sonuçla Brilliance tabiki sadece 1 yıldız alabildi...

Kaynak: [url]http://www.autobild.de/aktuell/meldungen/a...rtikel_id=14437[/url]
[/quote]
Ya kardeşim bu çinlilerin amacı bizim araçlarımızı piyasadan silmek yani şuan benim aracım 14ytl ediyor ve milletimiz araba almaya kaltığında düşüncek ya 14ytl 96 model araç alacama 18ytl ye gider sıfır abs li bilmem ne li diye sarılacak çin otosuna ya ucuz tamam anlarımda kardeşim can taşıyacaksın ya olmazki bu kadarda farketmişsinizdir ben bi jant taktımda saplaması kısa geldi bişey olur mu diye 1 hafta araştırdım yaptırdım.sonuçta dediğim gibi can taşıyoruz.Ben paramda az olsa gidip o yüriyen tabutları alacağıma gider eski araç alırım daha iyi.Tabii gelde bunları bizim insanımıza anlat. Olan yine geliri az olan ve 15ytl ye kadar aracı olsan kişilere olacak sonuçta bu araçlar bir bmw mercedes yada buna eş değer araçları etkilemeyecek yine türkiyeye zarar yine zarar bence bu araçların girmemesi için devlet önlem almalı uygun değil diyerek kabul etmemelidir.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2007, 23:42:23 »
ya bunlar tempralardan da kötü  

arabanın tamamı yamulmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2007, 10:50:14 »
adamlar heralde 10 seneden eski  üretim bantları, teknolojileri falan kullanıyorlar.
Koç nasıl italya'da fiattan döküntü kalıpları getirip Turkiye'de kuş serisini sattıysa, çinlilerde heralde toyota vs buyuk ureticilerin eski uretim bantlarını alıp  araç uretmeye basladılar. üstüne 1-2 airbag takıp sür piyasaya.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2007, 09:29:41 »
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2007, 09:48:23 »
aynen doğru türkiyeyi araba çöplüğüne dönecek yalnız burada ufak bir hatırlatma yapayım bu araçlar türkiyeye girebilmesi için sanayi ve ticaret bakanlığından onay alması gerekiyor şu an alabilmiş değil bu belgeyi alabilmekte pek kolay değil aslında şu an çinlilier bayağı uğraşacak baksanıza çin türkiyeye araba satamadığı için fabrikayı türkiyeye kuracaklar belli bir kalitenin altına düşemez firma her neyse ayrıca çarpışma testleri uygulayan firmalarada pek güvenmiyorum çünkü düşünsenize yaris 5 yıldız alıyor benim hilux 3 yıldız eee yaris benim araçtan dahamı sağlam düşünmek lazımallah göstermesin yaris ile bir hilux kafa kafaya çarpışsa yaris diye bir araç kalmaz piyasada anlayacağınız bu şirketler sonuçta para için test yapıyor ne kadar güvenli olabilir ki

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2007, 10:10:15 »
ae 101 lerın test edıldıgı bır sıte bılıyo musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2007, 14:22:59 »
tabiki hilux yaristen güvensiz olabilir.
burda güvenlik aracın sağlam kalması değil aracın yaşam kabininin sağlam kalması.
hilüxte motor kısmı sağlam kalıp kabin parcalanıyor, yariste motor kısmı parcalanıyor kabin sağlam kalıyor.

ben genelde kabinde seyahat ettiğimden, benim için doğru bu test.

ae101 ler zamanında bu tarz testler yoktu bildigim kadarı ile.

edit: bir de ben hilux testini goremedim adres verebilir misiniz ?
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2007, 17:41:38 »
ae101 için ABD NCAP sitesine bir bakabilirsiniz. Eski modeller için ayrıntılar olmayabilir.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2007, 18:47:16 »
yarisle hiluxı karşılaştırmamak lazım onlar farklı kategorilerde değerlendiriliyordur.mesela arazi araçlarının da çoğu 4 yıldız alıyor.ayrıca hiluxın güvenlik sonanımı çok zayıf...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2007, 20:37:22 »
bende onu diyorum ya misal hilux ile takla attığınız da ölüm riski daha az ama yaris ile ne kadar bu önemli yoksa donanım olarak eksiklikleri olmasına karşın aracın gerek karoseri gerekse kapı içi çelik barları vede tavan çökmemesi ile çok sağlam gene bir misal vereyim bir abimiz çorumda 9 takla attı araç içindekilerinin burnu bile kanamadı tavan çökmedi aracın dış kısmı paramparça oldu iç kısmında ise en ufak bir ezik yok demek istediğim yaris ile kulvarlar farklı olmasına karşın sonuçta insan hayatı üzerinde not verildiğine göre nasıl oluyordu ikiye bükülen bir araca 5 yıldız verilirken sapasağlam ayakta duran araca 3 yıldız verilebiliyor bu nokta çok önemli

http://www.aaa.asn.au/NCAP/PDF%20Docs/hilux01.htm
http://www.crashtest.com/toyota_truck/index.htm
şimdilik bunları buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2007, 11:23:52 »
ae101'in ABD versiyonunun NCAP sonucu:
http://www.nhtsa.dot.gov/ncap/Index2.cfm?m...pecific+vehicle
ABD 55km/h ile çarptırıyor. Otomobil baz donanım olduğuna göre bu sonuç hava yastıksız modele ait diyebiliriz. Ben baz donanımda yastık yoktu diye biliyorum yamuluyorsam düzeltin.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Çinliler Çuvalladı
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2007, 12:23:56 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
ae101'in ABD versiyonunun NCAP sonucu:
[url]http://www.nhtsa.dot.gov/ncap/Index2.cfm?m...pecific+vehicle[/url]
ABD 55km/h ile çarptırıyor. Otomobil baz donanım olduğuna göre bu sonuç hava yastıksız modele ait diyebiliriz. Ben baz donanımda yastık yoktu diye biliyorum "yamuluyorsam" düzeltin.
[/quote]

yanılıyorsam dıyecektın herhal selım abı  

nese verılerı ulastırdıgın ıcın tesekkur ederım