Gönderen Konu: FREN DİSKİ VE BALATALAR  (Okunma sayısı 6558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
FREN DİSKİ VE BALATALAR
« : Temmuz 08, 2010, 16:23:31 »
arkadaşlar bütün TOYOTA CLUP TÜRKİYE üyelerine merhaba. bende 95 model toyota corolla 1,6 xei var bundan önce de 97 model 1,3 xe vardı.iki gün önce frenlerimden ses gelmeye başladı. tamirciye götürdüm ve bana 2 tane ön fren diski ön fren balataları ve eğer değişmesi gerekiyorsa arka fren balatalarınıda değiştimemiz gerekebilir dedi. ön fren disk 2 adet - 240 lira
                                       ön fren balata 2 adet - 85 lira
                                       arka fren balata 2 adet - 80 lira
                                        işcilik                        - 30 lira diye fiyat verdi ve bütün ürünlerimiz orjinal ayın onbeşine kadar kampanyamız var size verdiğimiz fiyatlar %20 indirimli fiyattır dedi. ben daha önce hiç tamir yaptırmadağım için fiyatlar nasıldır diye sizlere sormak istedim. BU siteyide internetten balata fiyatlarına bakarken buldum üye oldum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

FREN DİSKİ VE BALATALAR
« : Temmuz 08, 2010, 16:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: FREN DİSKİ VE BALATALAR
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2010, 16:25:01 »
kendinizi tanışma bölümünde tanıtır ve gerekli bölümleri doldurusanız daha kolay yardımcı olunacaktır .bilginize..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2010, 17:07:54 »
kendinizi tanışma bölümünde tanıtır ve gerekli bölümleri doldurusanız daha kolay yardımcı olunacaktır .bilginize..
Aynı fikirdeyim.

Balataların vs. orjinal olma olayını açıkçası anlamadım. Ama piyasada çeşitli kalitelerde ürünler mevcut. Tabi buna göre fiyatlarda farkediyor. Yani takılacak ürünlerin kalitelerine bakmak lazım bence. Eğer kaliteli ürünler ise bence fiyatlar indirimli değil, normal. Ama işçilik tüm işlemler için ise bu kısmı iyi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2010, 20:22:10 »
Tek cozum seramik balata.Baska cozumu yok.Toyota'nin fabrikada sifir araclara taktigi seramik balata markasi da AKEBONO PROACT.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2010, 19:11:04 »
Ahmet Bey,

Bu akebono'yu çok sık tavsiye ediyorsunuz.  Ben internette basit bir araştırma ile Türkiye'de bulamadım.  Ağır bir parça olduğundan gelen birisinden de istenmiyor.  Getirtmek için önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Tek cozum seramik balata.Baska cozumu yok.Toyota'nin fabrikada sifir araclara taktigi seramik balata markasi da AKEBONO PROACT.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2010, 19:42:28 »
Adas, ben genelde ebay'den, amazon'dan ya da rockauto.com'dan aliyorum.Hangisinin fiyati daha uygunsa...
Amazon TR'ye gonderim yapmiyormus.Ebay olabilir.Rockauto dunyanin her tarafina gonderiyor.Gonderme ucreti 20-30 dolari gecmez diye dusunuyorum.Baska siteler de var, isterseniz arastirabiliriz.

Cok sik tavsiye etmemin sebebi benzeri bir ses sikayetinin bu balatalarla degistirme sonrasinda gitmesinden.Onceki balatalar Kia'nin orijinal balatalariydi, bitmemisti, belki yari omrunu bile tamamlamamisti, ona ragmen ses yapiyordu.Degisimden sonra ses kalmadi.

Ekleme: Sesi yapan cogunlukla balata tozu oluyor zaten, seramik balatada bu toz olmuyor, olsa bile hissedilmiyor.Dolayisiyla ses de olmuyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2010, 22:49:00 »
  merhabalar toyota yaris aracıma otostart firmasından ön fren balata takımı ve ön 2 adet fren diski siparişi verdim.bu gün teslim aldım indirim kampanyasından yararlandım Valeo marka balata takımı 35tl.Ön 2 adet fren diski indirimle 75 tl.Hepside orjinal Valeo kutusunda geldi parçalarda da valeo kabartması var.Madein Italy yazıyor.2-3 ay içinde taktırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2010, 14:24:52 »
  merhabalar toyota yaris aracıma otostart firmasından ön fren balata takımı ve ön 2 adet fren diski siparişi verdim.bu gün teslim aldım indirim kampanyasından yararlandım Valeo marka balata takımı 35tl.Ön 2 adet fren diski indirimle 75 tl.Hepside orjinal Valeo kutusunda geldi parçalarda da valeo kabartması var.Madein Italy yazıyor.2-3 ay içinde taktırıcam.
bildiğim kadarıyla valeo birçok araç için çakma parça üreten bir marka...
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2010, 18:30:02 »
Fren disk aynası ihtiyacım oldu. Biraz araştırma yaptım. Türk malı almak için yerli üretim yapan firmalarandan yavuzsan otomotivi buldum. Bana 20 000 km garanti verdiler ve 70 000 km kadar kullanılır dediler. Ben şuan çok memnunum almak isteyenlere tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2010, 20:40:27 »
muhammet kardeş,benim arabaya bir takım ön disk ,ön balata,arka balata trw(toyotanın bir çok modelde üzerinden çıkan marka) yanımıyorsam 125 130 lira verdim.süper bir malzeme.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2010, 20:46:46 »
yasin valeonun hakkını yeme.fransız,italyan arabalarının orijinal ekipman markasıdır.daha 1.5 ay önce fiorinoya orijinal debriyaj seti taktırdım,valeo.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/