Gönderen Konu: ön iç akslarda boşluk ve körük yırtılması.  (Okunma sayısı 2119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ön iç akslarda boşluk ve körük yırtılması.
« : Temmuz 07, 2010, 20:39:26 »
selam corollacılar ae 101   1,6 corollamda kalkışlardaki debriyajdan ayağımı çekerken vurma hissi ön iç akslarda boşluk ve körük yırtılması gözlenmiştir.
çin malı ön aks ların fiyatı ön sağ ve ön sol komple takım =270 tl işçilik hariç
bu konuda fikri olan varmı ? ne yapmalıyım . çin malı alıp yaptırsammı yoksa sadece ön iç aks kafalarınımı değiştirsem?

Toyota Club Türkiye

ön iç akslarda boşluk ve körük yırtılması.
« : Temmuz 07, 2010, 20:39:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ön iç akslarda boşluk ve körük yırtılması.
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2010, 23:23:03 »
  Geçmiş olsun.
 Ne değişmesi gerekiyorsa onlar değişmeli bence, ne azı, ne fazlası ancak kesinlikle bu parçalarda en kalitelileri almanızı öneririm.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2010, 23:32:01 »
teşekkürler Hakan bey çıkardığım sonuca göre en kaliteliden kastıınz orjinal japon  .
ön iç aksları değiştireyim o zaman birde körükleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2010, 23:32:43 »
peki hakan bey debriyajdan yağımı çekerken vurma hisside düzelecekmi_?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2010, 23:35:53 »
servisten orjinal parça değiştirmeye gittiğinde 1500ü geçer yan sanayi alman daha iyi derim kalitelisi hakan beyin dediği gibi önemlidir ama bu paralarda verilmezki..Motor kulaklarından da yapıyor olabilir vurma hissini..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2010, 23:38:13 »
  O vurmanın şekline ve sebebine bağlı. Belli oranlarda vurma ( seri kalkışta) olabilir ve bunun sebebi yürüyen aksamda olması gereken ve tölerans dahilindeki boşluklardır. Tork steering denen (ani kalkışlarda önden çekişli araçların kafadan gezme yapması) olay sırasında bu sesler belli düzeyde olabilir. Ayrıca şanzıman takozundaki deformasyon ya da ayarsızlıkta kalkışta sese sebep olabilir.
 Yine tekrar edeyim, ben kesinlikle kaliteli parçalar öneririm özellikle bu ve benzeri mekanik aksamda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2010, 23:39:19 »
  Doğru Deniz, bu yüzden piyasayı iyi araştırmak lazım, çok kaliteli yan sanayi parçalarda mevcut. Ama özellikle sakınılması gerekenlerde.! Bence tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2010, 23:42:19 »
bu olay benim başıma geldi. orjinal parça alın ama şuda var. benim orj aks kafaları 300.000 km de değişti orj servis fiyati tek kafa 177 tl idi ben güvendiğim  ustaya 50 tl ye taktırdım. yani bu parçada hadi 300 000 yerine 150 000 gitsin. bir 300 .000 km yapacağım aklım kesmediği için o kadar parayı dökmeyi israf olarak gördüm. Yan sanayide öyle hemen patlar çatlar değil :) ama körüklerinizi kaliteli alın! ben kafaları değiştim sağ körük yırtıldı 20.000 yapmadan bidaha değiştim aks kafasını  >:( cebimden para çıkmadı ama ilk taktırdığım yer hatasını kabul ettirmek biraz kavgalı olsada oldu sonuçta :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2010, 23:45:58 »
debriyaj setimi yeni değiştirdim bu değişim esnasında şanzıman takozuda çıkarılıp takılıyormu yoksa takoz hiç ellenmeden debriyaj seti değişiyormu rolantıde çalışırken kapılar ve direksiyonda titriyor sanırım motor tokazları sağlam görünsede değiştirmem gerekicek ,biraz uzun oldu ama (efsane kasalarda her vites değişiminde gaza bastığımız anda aracın ön tarafı çok hafif yukarı doğru kalkıyor bu normalmidir_?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2010, 23:48:01 »
debriyaj vurma hissi ani kalkışlarda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Temmuz 08, 2010, 08:11:56 »
  Büyük ihtimalle debriyaj balatası değişimi sırasında o takozun ayarı bozulmuş olabilir. Bir baktırmakta yarar var bence.
 Motora güç bindiğinde ve çekişin yükske olduğu anlarda aracın önünün biraz kalkması normaldir. Eğer sizi bu çok raahtsız ediyorsa amortisörlere baktırmak iyi olabilir.