Gönderen Konu: şanzıman değişikliği  (Okunma sayısı 1879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
şanzıman değişikliği
« : Temmuz 07, 2010, 15:18:57 »
selam arkadaşlar. 1993 model 1.6 gl otomatik aracım var. bu araçtaki şazıman 3 ileri.acaba 4 ileri şanzımanlar var over/drive olan şanzımanlar. bunlardan çıkma bulup değiştirsem araca olurmu. fikirlerinizi almak istiyorum.

Toyota Club Türkiye

şanzıman değişikliği
« : Temmuz 07, 2010, 15:18:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman değişikliği
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2010, 22:34:39 »
Muzaffer bey öncelikli olarak şanzımanı bulabildiniz mi. Komple set olarak değişir diye tahmin ediyorum. Bizdeki 87 W124 kasa mercedes normalde 4 vites otomatik miş Şu an için ise 5 ileri manuel vites. Tamircim 93 şanzımanı takıldığını söyledi.
Bu olabildiğine göre sizin araca da uygun olduğu taktirde takılabilir diye düşünüyorum.
Bu arada Konuştuğum bir arkadaş (kendisinde 2006 e200 compressor vardı) Toyotanın otomatiğinin tadını hiçbir araba vermez diyor. Çok stabil çalışır dedi. Yıllarca kullandığını söyledi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2010, 01:29:08 »
teşekkür ederim.şanzıman bulmadım ama aryacam.çünkü eski kasa 87 ve altı şahinleri bilirsiniz onlardaki defransiyel ötmesi gibi ötüyor şanzıman benim bir arıza var sanırım. gazı kesince ses de kesiliyor göstermedimde daha ustaya ama merak ediyorum ne olduğunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2010, 10:24:45 »
kendi şanzımanınızı verir 4 ileri 94-98 arası corolla otomatik şanzımanı alırsınız.Biraz fark ödersiniz.Taktırması etmesi derken 1.000-2.000 arasını bulur.
Benden kardeş tavsiyesi (bunları sizinle daha öncede konuşmuştuk) 4 ileri yapsanızda karbüratörlü 93 beygirli motor ile pek tadı olmuyor(sadece motor diyorum).Yoksa 93-94 model Japon imalatı corollayı kesinlikle 95-98 arasına değişmem.Tanıdığınız çevrenizde 94-98 arası otomatik corollası olan birinin arabasını kullanın ne dediğimi anlayacaksınız.Motor şaha kaldırıyor sizi.

Ben corollamı satmadan önce kızkardeşime 96 otomatik aldık.Benim araban inip ona binince motor farkını acayip hissediyordum.O zaman konuşmalarımızda satacağım demiştim.Sattım.Hakikaten gitmiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2010, 01:58:59 »
sağol kardeş ilgin için. ama karbüratörlü araç ya gitmiyor inan bana. 1.3 dandik arabalar hemde 70 bg lik arabalar kafa tutuyor bana uyuz oluyorum. ağır kalıyor çok ağır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2010, 02:12:58 »
teşekkür ederim.şanzıman bulmadım ama aryacam.çünkü eski kasa 87 ve altı şahinleri bilirsiniz onlardaki defransiyel ötmesi gibi ötüyor şanzıman benim bir arıza var sanırım. gazı kesince ses de kesiliyor göstermedimde daha ustaya ama merak ediyorum ne olduğunu

Muzaffer kardes, sanzuman yagina baktiniz mi?Seviyesi, rengi,kokusu nasil?
Fe... :-)