Gönderen Konu: Çocuk koltuğu denetimine takılan var mı?  (Okunma sayısı 1916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Çocuk koltuğu denetimine takılan var mı?
« : Temmuz 07, 2010, 09:56:02 »
Çocuk koltuğu denetimine takılan ve ya ceza alan var mı aramızda?
Bu hafta sonu seyahate çıkacağım, kız'ım 7 yaşında, koltuk al(a)madım.
Yükseltici koltuk da bulamadım ilçede.
Durum nasıl bilen var mı, denetimler çok mı sıkı.

Toyota Club Türkiye

Çocuk koltuğu denetimine takılan var mı?
« : Temmuz 07, 2010, 09:56:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Çocuk koltuğu denetimine takılan var mı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2010, 09:57:51 »
7 yaşındaki çocuğa özel koltuk gerekiyormu ki yaa???
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2010, 10:00:29 »
7 yaşındaki çocuğa özel koltuk gerekiyormu ki yaa???
Yani evet, 32 kg şartı var kanunen. 7 yaşında ve küçük çocuklar da ortalama 23-25 kg oluyor.
Boy olarak da, emniyet kemeri bogaz kısmına gelecek şekilde yetişiyor.
Bundan dolayı onlara da en azından yükseltici koltuk gerekiyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2010, 10:03:10 »
anladım abi ama çocuk koltuğuna gerek yok bence çünkü 1 sene sonra ona küçük gelir çocuk koltuğu başka küçük çocuğun yoksa masraf olur... yada güvenlik için alsan dahamı iyi olur acaba.valla durumun iyiyse  al bitane için rahat etsin...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2010, 10:07:36 »
Ben rastlamadım ama bir arkadaşıma haziran ayı içinde polis ''temmuza kadar alın'' demiş..Arkadaşımın 3 çocuğu var ''hepsine mi?'' diye sormuş..Evet demişler..Üç koltuk arabaya nasıl sığar bilmiyorum..
Benim 1 çocuğum var..
http://urun.gittigidiyor.com/arkbaby-15-25-kg-Oto-Koltugu_W0QQidZZ28617478
Linkte verdiğim yükseltici koltuğu aldım..Gayet güzel oldu..

Birde bu var..http://firsatciyiz.com/firsat/Chelino-Katlanir-15-36-KG-Oto-Koltugu/KMP0000456.aspx
Diğerini almasam bu ürünü alırdım..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2010, 10:14:06 »
öncelik güvenlik açısından düşünüyoruz... yükseltme koltuk bulunamasada  çoçuk yine kemer takılı gidecek sanırım... ceza kesileni görmedim-duymadım da, hafta sonu tekirdağdaydım selimpaşayı geçtikden sonra polis çevirmesinede girdim, 2 çoçukda arkadaydı ki sizinkinin yarısı yaşlarında ama bir problem çıkmadı ve sormadı da (yanlış anlaşılmasın sormaması yada ceza kesmemesi çoçuk koltuğu kullanmayacağım anlamına gelmez)... önce güvenlik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2010, 10:20:50 »
Muhammet bey tabii ki önce güvenlik, burda bir kaygımız yok !
Ancak, çocuk büyük olunca ve emniyet kemeri kullanımına bir engel olmadığı için,
boy be kilo şartı aramak mantıksız geliyor bana. Bundan dolayı da koltuk kullanmak mantıksız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2010, 10:31:58 »
Muhammet bey tabii ki önce güvenlik, burda bir kaygımız yok !
Ancak, çocuk büyük olunca ve emniyet kemeri kullanımına bir engel olmadığı için,
boy be kilo şartı aramak mantıksız geliyor bana. Bundan dolayı da koltuk kullanmak mantıksız.

Levent Abi, çok incelemedim ama yükselticilerin koltuk gibi detayları yok. Bulamazsan, resimlerinden yola çıkarak kendin yaptır bir marangoza. Sadece oturak kısmı yumuşak olsun ve emniyet kemerinin geçireceğin yeri emniyet kemerinin alt kısmı çocuğu tutacak şekilde yaptır. Ne sıksın nede boşta kalsın. Yükselticinin amacı kemere uygun ölçüye gelmesi diye biliyorum. Terletmeyecek bir kumaşla kaplat Abi.

İmza: Zihni Sinir
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2010, 10:42:13 »
çok fahiş fiyatlara koltuk satılıyor. Aslında isofix koltuğun ederi 100-150 lira bilemedin 200 lira olması gerekirken piyasada en ucuzu 450 tl den satılıyor. Bu çocuk koltuğu üretimi işine giren bir türk yatırımcı bu işten iyi para kazanır benden söylemesi. Çünkü bu isofixli koltukların hepsi ithal.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2010, 11:34:47 »
ben bitek 32 kg ya kadarki çocuklara göre diye biliyorum 33 kg ise boşver abicim :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2010, 12:09:13 »
Türkiye’de Haziran 2010’dan itibaren, çocuk oto koltuğu kullanımı zorunlu hale geliyor.

Avrupa Birliği yasalarına uyum çerçevesinde, bizde de 1 Haziran’dan itibaren Yeni Trafik Yönetmeliği geçerli olacak.

Emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda, 1.35 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için de, ağırlıklarına uygun oto güvenlik koltukları kullanılması zorunlu hale gelecek.

Yapılan araştırmalara göre, çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılması mecburi olan ülkelerde meydana gelen trafik kazalarında çocuk ölümleri yüzde 3 civarındayken, zorunlu olmayan ülkelerde bu oran yüzde 46 civarında. Çünkü çocuğun fizyolojik yapısı erişkin bir kişiye göre daha az geliştiği için en hafif trafik kazasında bile erişkinlere göre daha çok etkileniyor.

Hürriyet gazetisini haberine göre yaygın olarak uygulanan “çocuğu arabada kucakta taşıma” son derece zararlı. Örneğin; 50 km. hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde 18-20 kg ağırlığındaki bir çocuk 500 kg’lik bir ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor.

Bu durumda çocuğu kucakta tutmak imkânsız. Çocuk kaza anında arka koltukta kucakta ise öndeki koltukların arkasına çarpıyor, ön koltukta kucakta ise camdan dışarı fırlıyor. Ayrıca bir yetişkinin kucağında, yetişkinin kemeri ile bağlı olması da doğru olmayan bir uygulama. Böyle bir kazada yetişkin kemeri çocuğun zarar görmesini önlemiyor.

ocukların kilolarına göre ise öneriler;

0-12 aylık (0-9 kg) bebekler için yapılmış olan ana kucağı modeli tercih ediliyor. Arka koltuğa, bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde yerleştiriliyor.

4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı. Bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilebilir. Çocuk mümkün olduğu kadar uzun süre, 0-12 aylık dönemde olduğu gibi, oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmeli.

4-12 arasında (15-36 kg arası) çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici çocuk güvenlikli oto koltukları kullanılmalı.

Emniyet kemeri, 12 yaşından sonra takılmalı.
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2010, 15:33:36 »
bende yaklaşık bir ay önce eskişehire gidip-geldim.hiç durdurup koltuk soran olmadı.bir arkadaşımın dediğine göre henüz emniyet bu konuda uygulamaya başlamamış.ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi belki temmuz ayında denetime başlanabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2010, 15:58:33 »
Vallaha koltuğu aldık  almasına da daha  çevirmeye  rastlamadık. Hem ben 28 Mayısta siparişi  verdim, 1 haziranda  araçta  takılı  idi :D   Kızım 6 yaşının  içinde ama zayıf daha 16 kilo, boy 110 cm. Onun için şarttı zaten benim için. Tek sıkıntı şu  yalnız, bilmiyorum sizlerde de var mı ?  Önceleri arka koltukta  tam ortaya oturur, hatta  oturmaz  hep  ayakta  aradan ön tarafı seyrederdi. Şimdi koltuk arka  tarafta sürücü yada yolcu koltuğunun arkasında kalıyor, ön koltuk başları nedeniyle de önünü fazla  göremiyor  ve  canı sıkılıyor. Canı sıkılınca da  midem bulanıyor, başım  ağrıyor demeye  başlıyor. Çocuk koltuğunu  ortaya  oturtmaya  çok  çalıştım  olmadı. Bizim orta  kısımlar biraz  tümsek sanki aracın arka  koltukları 2 kişilik  gibi, bu yüzden  ortada sağlam  durmuyor. Ne yapacağız  bakalım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -