Gönderen Konu: Gezilecek mekan bilgisi  (Okunma sayısı 1391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Gezilecek mekan bilgisi
« : Temmuz 06, 2010, 16:27:43 »
13 Temmuz sabahı Denizli'den yola çıkıyorum inşallah.Yaklaşık 1 ay boyunca 3000 km yol yapacağım.
Sizden isteğim gezdiğim yerlerde mutlaka site sakinlerinden vardır.Kendi memleketlerinde gezilecek yerleri bana söylerlerse atlamadan gezmiş olurum. Mesela aladağ kapuz başı Şelale'rini yeni öğrendim.

Gideceğim yerler :
Denizli-Antalya-Alanya-Anamur(3 gün konaklayacağım)-mersin-adana-Hatay (5 gün konaklayacağım)-Osmaniye-aladağ milli parkı-Nevşehir-Ürgüp göreme-kayseri(5 gün konaklayacağım)-Yozgat-çorum-(5 gün konaklayacağım)-Ankara-Denizli

Yukarıda yazılı yerlerde 1 gün konaklayacağım.Diğerleride yanında yazılıyor arkadaşlar.Bu memleketlerde ne yenir ne içilir.Nerelere gidilir?

Toyota Club Türkiye

Gezilecek mekan bilgisi
« : Temmuz 06, 2010, 16:27:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Gezilecek mekan bilgisi
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2010, 16:33:49 »
olsa dükkan senin kardeşim....
araçla gezmeyi pek beceremem,niyeyse kayıp olurum diye korkarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2010, 16:35:01 »
  Antalya'da Yanarkaya, Perge, Kurşunu ve Düden şelaleleri. Ürgüp'de peribacaları ve yer altındaki 7 katlı şehiri, Kayseri'de pek bir yer hatırlamıyorum gezmek için ama alınabilecek güzel şeyler var. Yozgat, Çorum tarafında da kaplıcalar ve Hattuşaş'ı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • toyota ve sivri topuklar...
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2010, 16:37:57 »
Süleyman Bey;

Size Antalya için yardımcı olabilirim..
Antalya'ya yukarıda ki yayla yolundan geleceksiniz galiba.. bu durumda şehrin batısı size ters olacak yani kaş kemer adrasan olimpos tarafları..
o zaman şehrin içinde Kale içinde kalın..şehrin içinde kalırkende şelaleleri gezebilirsiniz.
kurşunlu ve düden.
Kurşunlu Alanya yolu üzerinde ordan devam ederken çok meşhur aspendos antik tiyatroya uğrayın ..ordan Alanya tarafına devam ederken durağınız SİDE olsun..
Side Antik tiyatro ve side nin içini gezebilirsiniz. çok güzel bir tatil kasabasıdır. Denize girebilirsiniz.
Sonraki durağınız Alanya olacaktır.
Alanyada Damlataş Mağrası ve Alanya kalesi vardır . Up uzun kumsalı vardır Alanya'nın konaklama için doğru bir tercik olacaktır..
Ordan gerisi Mersin Anamur oluyor.. yolunuz açık olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2010, 16:41:21 »
Süleyman Bey;

Antalya'ya yukarıda ki yayla yolundan geleceksiniz galiba.. bu durumda şehrin batısı size ters olacak yani kaş kemer adrasan olimpos tarafları..
o zaman şehrin içinde Kale içinde kalın..şehrin içinde kalırkende şelaleleri gezebilirsiniz.
kurşunlu ve düden.
Kurşunlu Alanya yolu üzerinde ordan devam ederken çok meşhur aspendos antik tiyatroya uğrayın ..ordan Alanya tarafına devam ederken durağınız SİDE olsun..
Side Antik tiyatro ve side nin içini gezebilirsiniz. çok güzel bir tatil kasabasıdır. Denize girebilirsiniz.
Alanyada Damlataş Mağrası ve Alanya kalesi vardır . Up uzun kumsalı vardır Alanya'nın konaklama için doğru bir tercik olacaktır..

manavgattaki beşkonak yaylasınıda gezebilirsiniz ilave olarak. güzel bir yerdir.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2010, 16:46:40 »
Çorum-Sungurlu arasında Mavi Ocak tesisleri var. Tokattan daha güzel Tokat Kebabı yapar.
Çorum-Samsun çıkışında Hasan Zahir Et Lokantası var. Orada et yenir güveçte yoğurt yenir.
Çorum içinde merkezde saat kulesine yakın biyerlerde süper ötesi sırık kebabı mı ne yapan biyer var.
:))))))))))))) Hep yemek yazdım ama, Ürgüp-Göremeyi yazmaya gerek yok zaten. Balondan tırsmazsanız balon turu yapın bence, ben yapamadım halen...Ankarada uzun süredir görmediyseniz Anıtkabir'in son halini mutlaka görün derim, bir de Anadolu Medeniyetleri müzesi ve Kale ve çevresi (yeni hali) süper gerçekten...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2010, 19:10:30 »
yozgat'ta testi kebabı ve arabaşı yiyin çorumda hattuşaşı gezin mavi ocakta tokat kebabı yiyin umut abinin dediği gibi :) ankara'dan geçecekseniz ve ailenizle değilseniz gece kaleyi gezin 18 lik tarihi eserler oluyo, bunu da umut abi demiş ama tarihi eserlerden bahsetmemiş :D Alanya da mağralar var damlataş mağrasıni gezin özellikle alanyanın terası var oraya çıkmanızı tavsiye ederim gündüz giderseniz 10 km ileride yaylada gözlemeciler var uğramadan geçmeyin havası serindir alanyanın havasından bunalırsanız oraya kaçın. adanada kebap yemeden geçmeyin... şimdilik bu kadar aklıma gelirse tekrar yazarım.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2010, 23:53:21 »
  Mersin'de de çok güzel mağaralar var. Cennet, Cehennem ve Astım mağaraları. Tabi Kaleyi'de unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2010, 10:22:26 »
Süleyman Bey;

kurşunlu ve düden.
Kurşunlu,düden,manavgat,side'yi daha önce gezmiştim.Antalya içi kaleyi gezebilirim.Alanya damlataş mağarasını unutmuşum.Sağolasınız.
manavgattaki beşkonak yaylasınıda gezebilirsiniz ilave olarak. güzel bir yerdir.
burayada uğtramaya çalışacağım.
Çorum-Sungurlu arasında Mavi Ocak tesisleri var. Tokattan daha güzel Tokat Kebabı yapar.
Çorum-Samsun çıkışında Hasan Zahir Et Lokantası var. Orada et yenir güveçte yoğurt yenir.
Çorum içinde merkezde saat kulesine yakın biyerlerde süper ötesi sırık kebabı mı ne yapan biyer var.
:))))))))))))) Hep yemek yazdım ama, Ürgüp-Göremeyi yazmaya gerek yok zaten. Balondan tırsmazsanız balon turu yapın bence, ben yapamadım halen...Ankarada uzun süredir görmediyseniz Anıtkabir'in son halini mutlaka görün derim, bir de Anadolu Medeniyetleri müzesi ve Kale ve çevresi (yeni hali) süper gerçekten...
yemek öğütlerinizi mutlaka dinleyeceğimAnıtkabir'e hiç gitmedim.Gitmeyi çok istiyorum.

yozgat'ta testi kebabı ve arabaşı yiyin çorumda hattuşaşı gezin mavi ocakta tokat kebabı yiyin umut abinin dediği gibi :) ankara'dan geçecekseniz ve ailenizle değilseniz gece kaleyi gezin 18 lik tarihi eserler oluyo, bunu da umut abi demiş ama tarihi eserlerden bahsetmemiş :D Alanya da mağralar var damlataş mağrasıni gezin özellikle alanyanın terası var oraya çıkmanızı tavsiye ederim gündüz giderseniz 10 km ileride yaylada gözlemeciler var uğramadan geçmeyin havası serindir alanyanın havasından bunalırsanız oraya kaçın. adanada kebap yemeden geçmeyin... şimdilik bu kadar aklıma gelirse tekrar yazarım.
.Bilgiler için teşekkürler.

Mersin'de de çok güzel mağaralar var. Cennet, Cehennem ve Astım mağaraları. Tabi Kaleyi'de unutmamak lazım.
Cennet cehennem mağarasına uğrmayı düşünüyorum.Nasip kısmet bakalım.

5 ve 1,5 yaşında iki oğlum ve eşimle çıkıyoruz tatile.Oğlanlar izin verdiği müddetçe dolaşacağız.

Bilgi ve deneyimlerinizi esirgemediğiniz için teşekkürler.