0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Süleyman Bey;Size Antalya için yardımcı olabilirim..Antalya'ya yukarıda ki yayla yolundan geleceksiniz galiba.. bu durumda şehrin batısı size ters olacak yani kaş kemer adrasan olimpos tarafları..o zaman şehrin içinde Kale içinde kalın..şehrin içinde kalırkende şelaleleri gezebilirsiniz.kurşunlu ve düden.Kurşunlu Alanya yolu üzerinde ordan devam ederken çok meşhur aspendos antik tiyatroya uğrayın ..ordan Alanya tarafına devam ederken durağınız SİDE olsun..Side Antik tiyatro ve side nin içini gezebilirsiniz. çok güzel bir tatil kasabasıdır. Denize girebilirsiniz.Sonraki durağınız Alanya olacaktır.Alanyada Damlataş Mağrası ve Alanya kalesi vardır . Up uzun kumsalı vardır Alanya'nın konaklama için doğru bir tercik olacaktır..Ordan gerisi Mersin Anamur oluyor.. yolunuz açık olsun...
manavgattaki beşkonak yaylasınıda gezebilirsiniz ilave olarak. güzel bir yerdir.
Çorum-Sungurlu arasında Mavi Ocak tesisleri var. Tokattan daha güzel Tokat Kebabı yapar.Çorum-Samsun çıkışında Hasan Zahir Et Lokantası var. Orada et yenir güveçte yoğurt yenir.Çorum içinde merkezde saat kulesine yakın biyerlerde süper ötesi sırık kebabı mı ne yapan biyer var.)))))))))))) Hep yemek yazdım ama, Ürgüp-Göremeyi yazmaya gerek yok zaten. Balondan tırsmazsanız balon turu yapın bence, ben yapamadım halen...Ankarada uzun süredir görmediyseniz Anıtkabir'in son halini mutlaka görün derim, bir de Anadolu Medeniyetleri müzesi ve Kale ve çevresi (yeni hali) süper gerçekten...
yozgat'ta testi kebabı ve arabaşı yiyin çorumda hattuşaşı gezin mavi ocakta tokat kebabı yiyin umut abinin dediği gibi ankara'dan geçecekseniz ve ailenizle değilseniz gece kaleyi gezin 18 lik tarihi eserler oluyo, bunu da umut abi demiş ama tarihi eserlerden bahsetmemiş Alanya da mağralar var damlataş mağrasıni gezin özellikle alanyanın terası var oraya çıkmanızı tavsiye ederim gündüz giderseniz 10 km ileride yaylada gözlemeciler var uğramadan geçmeyin havası serindir alanyanın havasından bunalırsanız oraya kaçın. adanada kebap yemeden geçmeyin... şimdilik bu kadar aklıma gelirse tekrar yazarım.
Mersin'de de çok güzel mağaralar var. Cennet, Cehennem ve Astım mağaraları. Tabi Kaleyi'de unutmamak lazım.