Gönderen Konu: vvt-i 1.3 motor rolantide dizele benzer ses çıkarıyor ve hafif titreme yapıyor  (Okunma sayısı 4875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. 600 km önce 120.000 bakımlarını, yağını suyunu filtre değişimlerini, baskı balata debriyaj takımı değişimini ve v kayışı gerdirmesini (gevşemiş demişlerdi) yetkili serviste yaptırdım.. ancak konu başlığında bahsettiğim ses ve hafif titreme bu bakımlardan 600 km kadar sonra olmaya başladı.. nedeni ne olabilir diye sormak istiyorum. şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Devir düştümü  yani 600 veya 650 civarına titreme yaparken?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
toyotanın 2010 model 1.3 dual vvt-i var.sizin araba kaç model?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
toyotanın 2010 model 1.3 dual vvt-i var.sizin araba kaç model?

2001 vvt-i 1.6 pardon yaa bende sölemiş bulundum yaa  :-\
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
aracım 2000 model 1.3 vvt-i yaris arkadaşlar.. bilen var mı sesin nedenini?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
bence biraz bekleyin sorununuz gitmesse bu işlemleri yaptırdınız servise gidip şikayetlerinizi bildirin.parçayı takan sorununuda daha rahat çözer
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
Acaba rölanti kaçta çok merak ettim bu titreme ondanda olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
rölanti kaçta derken? benim araba dijital göstergeli, herhalde 1000 devir filan olması lazım. dizele benzer bir ses ama daha az gürültülü.. trigger zincirinde mi sorun var acaba? bir kaç yerde okumuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
ısındıktan sonramı yapıyo eğer ısındıktan sonra 1000deyse çok fazla ısınınca en yüksek 800de falan kalması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
ısındıktan, bir kaç km gittikten sonra durup bakıyorum öyle.. yani işte 1000'in altı zaten görünmüyor dijital göstergede pek..
yakında uzun yola çıkacağım bir de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
ısındıktan, bir kaç km gittikten sonra durup bakıyorum öyle.. yani işte 1000'in altı zaten görünmüyor dijital göstergede pek..
yakında uzun yola çıkacağım bir de..

Valla dijitalleri bilmiyorum ama vvt-i motorlar ısınana kadar 1250 cıvarında çalışır uygun sıcaklıga gelınce 650 700 e kadar düşer 1000 falansa çok fazla nasıl bir bakım bu yaa selam verip borçlu çıkmışsınız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
sormayın ya, ha bu arada baskı balata değişirken devir daimi de değiştirelim dediler onu da değiştirdik. acaba devir daim kayışlarını filan mı gevşek taktılar??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
arkadaşlar bilen varsa bir şeyler söylesin?? tamirciye ya da servise gitmeye vaktim yok izin alamıyorum ve iş yerim evime çok uzak 90 km. böyle devam edim mi bi süre sürmeye, yoksa acil gidilmesi mi gerekir bi yol diyin bana??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
dizele benzer ses hımmm aracınız rolantide çalışırken eksozu tamamen tıkayın bakalım bağlantı yerlerinden kaçırıyormu tabi siz bu tıkama işlemini yaparken bir diğer kişinin arabanın arka tarafına özellikle motorun altına bakması lazım gözle görülür bir eksoz dumanı varsa eksozunuz kaçırıyor ses yapıyor olabilir.benim depriyaj seti değiştikten sonra aynı titreme ve dizele benzer ses bendede oldu kapılar açıkken zırıl zırıl titriyor kapılar her yeri kontrol ettirdim arıza tespit edilemedi her şey sağlam gözüküyor.eksozdan şüpheleniyorum bende bir eksoza baktırıcam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
motora baktırdınız mı peki, yani söküp baktılar mı motorun içine pistonlara subaplara filan? bu arada baskı balatayı nerede değiştirdiniz, aynı servistemi değiştirdik acaba, aynı hataları yapmış olabilir aynı teknisyenler.. eksoz manifoldundan olabilir diyorsunuz yani?