Gönderen Konu: Corolla Orjinal CD çalara telefon bağlamak  (Okunma sayısı 3476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Corolla Orjinal CD çalara telefon bağlamak
« : Temmuz 05, 2010, 21:42:45 »
arkadaşlar merhaba foruma bugün katıldım. ve bu konuyla alakası olmayan binlerce kişi gördm yani kimse bilmiyor.

bi arkadaşımda renault clio var ve kaset çalarlı teyp'i var. ancak bi kablo kasete bağlı diğeride telefona bağlı şekilde kaseti teyyyyibe koyuyor ve şarkılar çalıyor. ancak

benim arabam toyota corolla 2004 kasası wti otomatik vites haricinde full . ancak cd çalarla nokia markalı olan n95 8 gb ımı nasıl bağlatabilirim ?  yani telefonumdaki müzikleri dinlemek istiyorum kısacası bu :D

bilgisi olan veya aracın orjinalliğini bozmiyacak şekilde kablo bağlantısı nasıl yapılabiliir ? yardım ederseniz çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Corolla Orjinal CD çalara telefon bağlamak
« : Temmuz 05, 2010, 21:42:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Orjinal CD çalara telefon bağlamak
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2010, 09:42:35 »
Konu biraz eskimiş ama yine de fikir belirteyim.

Eğer şimdiki araba teybinde audio giriş yoksa, iyi bir elektronikçi usta bul ve teybi açtır, sonra da amfi girişinden sana dışarıya (senin belirleyeceğin yere) jak dişi soket çıkarmısını iste.
Sonra telefona uygun kablo ile (kılaklık kablosu olabilir) bu bağlantıyı yapabilirsin.
Doğal olarak böyle bağlayınca, telefon aramalarından gelen sesi de ses sistemine aktarmış olursun.
Bulacağın usta iyi bir elektronikçi olmalı, ses sistemlerinin çalışma bloklarını bilmeli ki kabloyu doğru noktaya, doğru değerdeki rezistor ile bağlasın girsin.