Gönderen Konu: Artık siz de aracınızı 'Hibrit'e çevirebilirsiniz...  (Okunma sayısı 1316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
                              ....Artık siz de aracınızı 'Hibrit'e çevirebilirsiniz...   

Yiğit Akü ile Forum Mühendislik ortak çalışmasıyla üretilen ve bir otomobile monte edilen, araçlarda yüzde 25-30 oranında yakıt tasarrufu sağlayan Hibrikit-HEB Enerji Sistemi tanıtıldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Sinan Aygün ve işadamları katıldı.
                     -MALİYET 4 BİN AVRO, HEDEF BİN AVRO-
Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender konuşmasında, Forum Mühendislik ile 1 yıldır sürdürdükleri stratejik ortaklık sonucu HİBRİKİT ve Hibrid Elektrik Bataryası'nın (HEB Enerji) üretildiğini söyledi.
Büyükkalender, tasarruf sağlamak, tüketicinin ve çevrenin korunması çerçevesinde, bu sisteme geçecek araçlara bazı yıllık vergi ve harçlarda kolaylık getirilebileceğini, bu sistemi kullanmak isteyenlere özel, uzun vadeli düşük faizli krediler sağlanabileceğini ifade etti.
Bir aracın hibrid dönüşümünün maliyetinin şu anda 4 bin avro olduğunu belirten Büyükkalender, sağlanacak bu tür destek ve teşviklerle sistemin maliyetinin bin avroya düşürülmesini hedeflediklerini, seri üretim halinde maliyetin de düşeceğini ifade etti.
Büyükkalender, Hibrikit-HEB Enerji Sistemi hakkında şu bilgileri verdi:
''Sistem, dizel veya benzinli her araca uygulanabiliyor. Kısa mesafe ve düşük hızdaki kullanımlarda devreye girerek tasarruf sağlıyor. Ayrıca egzoz salınımını minimize ettiği için çevre kirliliğini azaltıyor. Güvenli kullanım sağlıyor. Kapalı veya açık ortamlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. HEB bataryası sayesinde güneş enerjisini ve kinetik enerjiyi depolayıp doğal enerjiyle hareket sağlıyor. Bu sayede yakıt tüketiminde yüzde 25-30'a varan tasarruf sağlanıyor. HEB bataryası sıcak veya soğuk koşullarda güvenli olarak çalışabiliyor. Şarj ve deşarj çevirim kabiliyeti normal akülere göre 5 kat daha fazla. Bu sayede güneşten ve tekerleklerden aldığı enerjiyle araç kullanımında rahatlık sağlıyor.''

-MEVCUT TÜM ARAÇLARIN DÖNÜŞÜMÜ YAPILABİLECEK-
Forum Mühendislik Genel Müdürü Demir Gonca da, 2007 yılında başladıkları ''Hibrid Çok Yakıtlı Araç Dönüşüm Kiti''nin çalışmalarını tamamladıklarını, bu çalışmaları Yiğit Akü'nün geliştirdiği ve Hibrikit'in ayrılmaz bir parçası konumuna gelen HEB Enerji ile daha da güçlü yürüttüklerini söyledi.
Kullanımda yüzde 25-30 oranında enerji tasarrufu sağlayan kitin, tüm benzinli ve dizel araçları bir hibrid araca çevirebilecek yapıda tasarlandığını anlatan Gonca, ''Böylelikle tüm araçlar, herhangi bir orijinal parçasına dokunulmadan, küçük bir kitin ve ona özel tasarlanmış akünün eklenmesiyle elektrikli birer araca dönüştürülebilecek. Bu sistem bütünü sayesinde, fren yapma sırasında, araç dururken ve belli bir hıza ulaşıldığında kullanılan enerji kendini yenileyerek ve yakıt tüketimini düşürerek tasarruf sağlayacak'' diye konuştu.
                             ....yazı alıntıdır ..03.07.2010.zaman gazetesi internet sayfasından...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Artık siz de aracınızı 'Hibrit'e çevirebilirsiniz...
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2010, 23:50:06 »
yahu maliyetleri düşürseler de taktırsak dayanamıyorum lpg taktıracağım yoksa :D

paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2010, 00:11:07 »
yahu maliyetleri düşürseler de taktırsak dayanamıyorum lpg taktıracağım yoksa :D

paylaşım için teşekkürler.

Kesinlikle katılıyorum.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2010, 00:12:15 »
geleceğin arabalarını şimdiden tahmin edebiliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2010, 00:15:18 »
oktay taktır düpü modifiyeli ve düplü olsun..Valla lpg bakımın yaptırmak için 20 tl ye 10 lt düp aldım 120 km olunca bitti...benzinle olsa anca 50 km yapardım..oktay geç kalma bir gün sıra sanada gelecek...Ben çok düşündüm doğru yolu düpte buldum.Durmak yok yola devam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2010, 00:16:47 »
Kesinlikle katılıyorum.

yahu neye katılıyosun senin yarin zaten insaflı :D  bu benzin fiyatları beni deli ediyooorrr uleyn !!!

oktay taktır düpü modifiyeli ve düplü olsun..Valla lpg bakımın yaptırmak için 20 tl ye 10 lt düp aldım 120 km olunca bitti...benzinle olsa anca 50 km yapardım..oktay geç kalma bir gün sıra sanada gelecek...Ben çok düşündüm doğru yolu düpte buldum.Durmak yok yola devam

benzinimin son damlasına kadar direneceğim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2010, 00:18:41 »

Kesinlikle  Tuncay abim :) , bugun zavoli servisine  gittim lpg  tank şamandırasında sorun  vardı 40lt. alıyordu, aslında  50 lt  alması gerekiyordu,sonunda  yaptırdım.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2010, 00:47:07 »
bugün istanbul da arabanın ön camına lpg firması reklam broşürü koymuş. neden ben dedim bi an kendi kendime :P :D :D

Fuat - 1 Litre Benzinim OLsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2010, 11:50:26 »
yahu neye katılıyosun senin yarin zaten insaflı :D  bu benzin fiyatları beni deli ediyooorrr uleyn !!!

benzinimin son damlasına kadar direneceğim :D

Dİrenemezsin gel lpg gel
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2010, 12:00:01 »
bugün istanbul da arabanın ön camına lpg firması reklam broşürü koymuş. neden ben dedim bi an kendi kendime :P :D :D

Fuat - 1 Litre Benzinim OLsa
Kuzgunlar kokuyu almış oktay! Kaçış yok artık. Bir sabah kalkarsın, arabanı düplü yapıvermişler :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2010, 12:32:20 »
umarım başarılı olur peki resimleri yokmu acaba araç üzerinde uygulanmış şekilde?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)