Gönderen Konu: Polen Filitresi  (Okunma sayısı 4006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Polen Filitresi
« : Temmuz 03, 2010, 18:28:04 »
99'model Corrollalarda klimalı olanlarda polen filitresi mevcutmudur. Filitrenin bulunduğu yer neresidir

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Polen Filitresi
« : Temmuz 03, 2010, 18:28:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Polen Filitresi
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2010, 19:35:32 »
bizim araçlarda ( 2004 corollalarda ) torpido gözünü çıkarıp oradan değiştiriyorlar.
klimalı her araçta da polen filtresi vardır diye tahmin ediyorum. dediğim gibi sadece tahmin :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2010, 20:45:07 »
Bizimkilerde sağ tarafta ayaklarını koyudugn ilerisinde yere yatıp cıkartıp takmak gerekıyor cogu sefer takarken veya cıkarken kırılıyor bu özelliğini beğenmiyorum  >:(      araç:2001 corolla 1.6 vvt-i sol
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2010, 20:52:22 »
2007 sonrası corollalarda torpido içinde çıkarmak için torpidoyu sökmek gerekiyo bence daha iyi bir yere konabilirdi
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2010, 20:54:41 »
2007 sonrası corollalarda torpido içinde çıkarmak için torpidoyu sökmek gerekiyo bence daha iyi bir yere konabilirdi

İrfan abi çok ama çok iyi durumdasınız ciddi ciddi bizim çok sakat yerde cıkartsan çıkmıo soksan sokulmuo yarın yada bı sonrakı gunlerde temızlemek ıcın acarım foto cekerım gösteririm berbat biyerde  >:(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2010, 22:43:57 »
2000 model vvti ile muhtemelen aynı yerdedir. Sağ önde torpidonun altında 4 adet mantar pano raptiyesine benzeyen plastik klips var. Önce onları çıkartıyorsunuz sonrasında onların tuttuğu lastik kapağı ve polen filitresine ulaşıyorsunuz. Ama ercüment kardeşinde dediği gibi filtreyi oradaki kısıtlı mesafeden çıkarması ve takması baya bir zahmetli. kafa üstü ters ters bakmaktan insanın başı ağrıyor. Şimdiden kolay gelsin...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2010, 11:00:17 »
2000 model vvti ile muhtemelen aynı yerdedir. Sağ önde torpidonun altında 4 adet mantar pano raptiyesine benzeyen plastik klips var. Önce onları çıkartıyorsunuz sonrasında onların tuttuğu lastik kapağı ve polen filitresine ulaşıyorsunuz. Ama ercüment kardeşinde dediği gibi filtreyi oradaki kısıtlı mesafeden çıkarması ve takması baya bir zahmetli. kafa üstü ters ters bakmaktan insanın başı ağrıyor. Şimdiden kolay gelsin...

Aynen öyle abi bizim flitre tkılırken kırıldı parça parça takılı şuanda  >:( kapağı açtığında ilk 1. parça iniyor sonra 2. parça sonra 3. parça olarak part part takıldı ancak :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2010, 11:20:51 »
Bunun bir püf noktası olmalı aslında... Belki bilen biri vardır ve resimli şekilde bize anlatır..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2010, 11:21:44 »
Bunun bir püf noktası olmalı aslında... Belki bilen biri vardır ve resimli şekilde bize anlatır..

Kesinlikle biri yapmalı bunu yoksa olmıcak böyle >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2010, 11:52:20 »
Püf noktası filtreyi takmaya çalışmadan önce büküm çizgilerini iyice alıştırmak ve el pratiği. Bir kaç sefer söküp taktıktan sonra bakmaya çalışmadan el yordamıyla takmak daha kolay hale geliyor. Ama ne kadar kolay hale gelsede filtre çerçevesindeki ufak bir çapak bile insanı deli etmeye yetiyor bir türlü ilerlemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2010, 11:54:57 »
Püf noktası filtreyi takmaya çalışmadan önce büküm çizgilerini iyice alıştırmak ve el pratiği. Bir kaç sefer söküp taktıktan sonra bakmaya çalışmadan el yordamıyla takmak daha kolay hale geliyor. Ama ne kadar kolay hale gelsede filtre çerçevesindeki ufak bir çapak bile insanı deli etmeye yetiyor bir türlü ilerlemiyor.

Valla Alper abi o flitre olayı çıldırtıyor beni temizlemek gerek hava debisi düştü baya kirlenmiştir yani takarken valla insana zulüm. Bizmkilerin 1 üst kasasındakiler çok güzel torpidoyu indir karşıdaki kutuyu çıkart filitreyi temizle ve geri tak gayet güzel deli divane bişey (2002 ve üstü)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2010, 20:58:28 »
Bu filtre olayını hiç tecrübe etmemiştim..Bir ara el atayım, bakalım nasıl bir savaş bekliyor beni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2010, 21:02:51 »
Bu filtre olayını hiç tecrübe etmemiştim..Bir ara el atayım, bakalım nasıl bir savaş bekliyor beni...

Valla ne desem bilemiyorum ama yani güzel bi savaş bekliyor koltugu arkaya kadar ıttırıyorsunuz ve altına yatıyorsunuz kalkana kadar kafa kazan gibi oluyor hiç hoş bi durum değil ve suratımız kıpkırmızı oluyor ama bunu yapmak lazım :D bugün eskişehire yağmur yağmasaydı el atıcaktım ama yağmur yağdı işte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 04, 2010, 21:12:57 »
Arkadaşlar arama özelliğini kullanarak forum içersinde bu tür verilere ulaşabilirsiniz ;)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 04, 2010, 21:16:11 »
E12 ve e15  yeni kasa corolla larda yaris avensis lerde torpidonun altında kapagın altında.Ancak ben her yıkamada veya yazın 10-15 günde bir torpidoyu söküp hava tutmaya özen gösteriyorum.Ancak torpidoyu sök tak belli bir süre sonra ses cıkarmaya baslıyor...Yeni kasa yı bilmiyorumda 2002 -2004 arası çıkan vvti aların avensis veya corolla nın polenleri aynı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2010, 18:42:59 »
her klimalı araçta polen filtresi olmaz.kardeşimde symbol var ama filtre yok.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2010, 20:25:43 »
Arkadaşlar arama özelliğini kullanarak forum içersinde bu tür verilere ulaşabilirsiniz ;)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/

Bu konu arkadaşın işini görmez. Buradaki sistemle arkadaşın aracındaki sistem tamamen bambaşka. Başka bir konuda yine yazmıştım nasıl çıkarıldığını ama bir türlü bulamadım. Bazen kendi yazdığını bile bulamıyor insan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2010, 21:31:00 »
veee bugün büyük temizlik yapıldı :D

sıcak havalar yüzünden işten kaytarıp bişiler içmek kadar iyisi yok :D

Arkadaşlar flitrenin durumu rezalet geçen sene babam taktı yada buna takıldı denmez ama takmaya çalışmış paramparça flitre artık değiştirme zamanı geldi ama bugun üzerindeki tozları temizleyip parfüm sıkıp yerine taktım klimanın performansı arttı denedim gayet güzel ki flitre değiştikten sonra dahada güzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2010, 23:15:43 »
Vay bee.. O da neydi öyle..şaştım kaldım doğrusu..filtrenin hali dünya harbinden çıkmış gibi... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 10, 2010, 23:35:05 »
Vay bee.. O da neydi öyle..şaştım kaldım doğrusu..filtrenin hali dünya harbinden çıkmış gibi... :D

bende bukadar beklemiyodum :D ama maşallahı var  uğur böceği falanda çıktı içinden :D