0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2007 sonrası corollalarda torpido içinde çıkarmak için torpidoyu sökmek gerekiyo bence daha iyi bir yere konabilirdi
2000 model vvti ile muhtemelen aynı yerdedir. Sağ önde torpidonun altında 4 adet mantar pano raptiyesine benzeyen plastik klips var. Önce onları çıkartıyorsunuz sonrasında onların tuttuğu lastik kapağı ve polen filitresine ulaşıyorsunuz. Ama ercüment kardeşinde dediği gibi filtreyi oradaki kısıtlı mesafeden çıkarması ve takması baya bir zahmetli. kafa üstü ters ters bakmaktan insanın başı ağrıyor. Şimdiden kolay gelsin...
Bunun bir püf noktası olmalı aslında... Belki bilen biri vardır ve resimli şekilde bize anlatır..
Püf noktası filtreyi takmaya çalışmadan önce büküm çizgilerini iyice alıştırmak ve el pratiği. Bir kaç sefer söküp taktıktan sonra bakmaya çalışmadan el yordamıyla takmak daha kolay hale geliyor. Ama ne kadar kolay hale gelsede filtre çerçevesindeki ufak bir çapak bile insanı deli etmeye yetiyor bir türlü ilerlemiyor.
Bu filtre olayını hiç tecrübe etmemiştim..Bir ara el atayım, bakalım nasıl bir savaş bekliyor beni...
Arkadaşlar arama özelliğini kullanarak forum içersinde bu tür verilere ulaşabilirsiniz http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/
Vay bee.. O da neydi öyle..şaştım kaldım doğrusu..filtrenin hali dünya harbinden çıkmış gibi...