0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gidebilmeyi çok isterdim.
3 ay kadar önceydi. Şirketimizin muhasebecisi, cici kızımız "Tuğba Özerk - Gidesim Geldi" şarkısını dinliyordu. Çok dinleme o şarkıyı gidersin bak dedim.
İnsanın bunu yapabileceğini bilmesi ve gerektiğinde bu iradeyi gösterebilmesi bile çok önemli bir erdem bence.
''bence yeniden doğmak gibi birşey.'' Peki Samsara'yı bilirmisin Tunç? Bunu hepimiz yaşadık ama hiçbirimizin aklında bile değil.
Hayirdir insallah, Kaya
Kardeslerin guzeli evet gittin ama giderken bana ugramadin bunun kirginligi ayri var hala uzerimde Ben gittim miiii aslinda gittim sayilir be hani sen gitmeden once oturup konusmustuk ya birsuru dert tasa sen gidip sifirlamistin kendini ama ben hala gidememistim... Yurtdisina cikmak aslinda benim icin bir gidis oldu Eskisehirdeki evimi kapattim ailemden ekonomik anlamda baglarimi kopardim (kartlari vs geri verdim' olumsuz bir durumla degil tamamen artik yuk olmamak icin) ve en onemlisi Turkiye deki son aksam hatta toplantidan dakikalar once tamamen birakip gittim gozlerinler gordun ....Sayilir mi bu hikayem kardesim...
Ama böyle bir yolunda olduğunu bilmek çok önemli. Hayatta önemli diye şartlandığımız çoğu şey aslında bizlere empoze edilmiş genel düşünceler, kendi düşüncelerimiz değil. Yani ne kadar kendimizi yaşıyoruz tartışılır. Burada amaç hiçbirşeyi ve hiçbir zaman takmamak değil, yeri geldiğinde insanın ne kadar özgür olduğunun farkına varabilmesi. Ne paranın, ne malın, ne de değerbilmezlerin kölesi olmamayı başarabilmek aslolan bence. ''bence yeniden doğmak gibi birşey.'' Peki Samsara'yı bilirmisin Tunç? Bunu hepimiz yaşadık ama hiçbirimizin aklında bile değil.
hakan abi vermişin gene odunu çenemi tutsam iyi olacak öss diyince aklıma geldi abi. babam biyografimi yazmıştı. orada şöyle bir cümle var."Kaya ailesinin zoruyla girdiği ÖSS Sınavında sınav kağıdını boş vererek çıkmış ve babasıyla keskin bir çatışmaya girmiştir."