selam ben ertuğrul 2004 90binde corolla sol sahibiyim bugun yolda gidiyordum.Farkettimki Airbag Lambası Yanıyor sTop edip Lambalar sönünceye kadar bekliyorum calıştırıp gidmeye baslıyınca lamba yanıyor muhtemel ağrıza ne olabilir...ayrıca arabanın sağ torpido altından röle sesi gibi tık tık tık tık diye ses zaman zaman geliyor sizce bu nedir?CevapLarınız için Şimdiden TeşekkürLer
Ertuğrul bey profil bilgilerini girmemişsiniz ve de tanışma bölümünde kendinizi tanıtmamışsınız. Bu şekilde kaptı kaçtı tarzı soruma yanıt bulup gideyim şeklindeki durumlarda buradaki abilerimiz bilgi aktarımına çok gönüllü olmuyorlar. Biraz forumu incelerseniz çok güzel bir ortam olduğunu ve bir bağlandığınızda bir daha kopamayacağınızı görürsünüz. Forum kurallarına da bir göz gezdiriverin bu arada.
Sorunuzuda çok kazık yerden seçmişsiniz ayrıca. Airbag ışığı çok farklı nedenlerle yanıyor olabilir ve bunu tespit etmenin aracı cihaza bağlatmaktan başka yolu yok. Çok basit bir temassızlık olabileceği gibi meganda bir abimin başına geldiği şekilde direksiyon sinyal kollarının tamamını set halinde değiştirmek zorunda da kalınabilir. Aracın verdiği arıza kodu bilinmeden burdan söylenecek bir şey yok açıkcası.
Ertuğrul bey profil bilgilerini girmemişsiniz ve de tanışma bölümünde kendinizi tanıtmamışsınız. Bu şekilde kaptı kaçtı tarzı soruma yanıt bulup gideyim şeklindeki durumlarda buradaki abilerimiz bilgi aktarımına çok gönüllü olmuyorlar. Biraz forumu incelerseniz çok güzel bir ortam olduğunu ve bir bağlandığınızda bir daha kopamayacağınızı görürsünüz. Forum kurallarına da bir göz gezdiriverin bu arada.
Sorunuzuda çok kazık yerden seçmişsiniz ayrıca. Airbag ışığı çok farklı nedenlerle yanıyor olabilir ve bunu tespit etmenin aracı cihaza bağlatmaktan başka yolu yok. Çok basit bir temassızlık olabileceği gibi meganda bir abimin başına geldiği şekilde direksiyon sinyal kollarının tamamını set halinde değiştirmek zorunda da kalınabilir. Aracın verdiği arıza kodu bilinmeden burdan söylenecek bir şey yok açıkcası.
Alper hocama katılıyorum.
Önemli bir sorun yok ise, herhangi bir sebepten dolayı (belki oturmamış bir soket, söküp takarken yapılmış ufacık bir hata vs.) herhangi bir havayastığının fişi çıkmış ise arıza lambası yakar. Fişi yerine taktıktan sonra bilgisayardan sıfırlamak yeterli olur. (Sıfırlayana kadar yanmaya devam eder...)
Havayastığı sistemi kolay arıza yapabilen birşey değildir. İçiniz ferah olsun.
Bir elektrikçiye gitmenizi tavsiye ederim.
Bu arada; aramıza hoş geldiniz
On koltukta kasa, kutu vs gibi bir cisim tasindiysa isik yanabilir.Koltuga bir yolcunun oturmasi esas, yuk yuklenince boyle bir probleme yol acabiliyor.En azindan benim basima gelen buydu, arkadaslarin da dedigi gibi koltuk altinda bulunan kablolar kontrol edilmeli.