0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Faruk bey, kendisinden kütle ve ağırlık olarak büyük bir araçla 64km/h ile çarpışma sonunda ağır hasar alan bir aracın zaten 5 yıldızı yoktur,Böyle bir çarpışmada o küçük araç istenen oranda hasar alıyorsa, 5 yıldızı var demektir, zaten sizin yayınlamış olduğunuz 2. videoda bunu doğrulamış oluyor.
Yihhhuuu arkadaşlar biz görünmez olmuşuzz İstediğiniz gibi davranabilirsiniz Ne konuşuyor bu sayfadakiler
Tekin Bey size anlatmak istediğim şeyi anlatamadığım için gerçekten şaşırıyorum. Mesele şu ki siz bu 5 yıldızların neye göre verildiğini defalarca yazmama rağmen halen anlayamadınız. Euroncap kendi ağırlığı kadar ağırlıktaki ile çarpışınca 5 yıldız veriyor. Üstelik engel sabit, bu testin onunla kıl kadar alakası yok. Bu konuda daha fazla yazmayacağım. Gerisini anlayışınıza bırakıyorum.
Bildiğim kadarıyla yeni yaris ile eskisi aynı platformda üretiliyor.Değişen tek şey burun mesafesinin biraz artmış olması .Bu da önden çarpışmalarda kabin güvenliğinin biraz daha artmış olmasını sağlıyor.Yok öyle ahım şahım bir fark.fiziksel hesaplamaları da bırakın toyota mühendisleri yapıversin .B sınıfı hiçbir araçtan 90 lı hızlarla düz duvara çarparak sağlam çıkamazsınız.Ben yarisimden memnunum en azından sınıfının en sağlamı.
: Görünmez duyulmaz okunmaz adammmm.......
Tekin Bey, dediğiniz şey tam olarak doğru değil, araçların birbirlerine göre hızları (her birinin hızı 64'er km/h) 128km/h olur, yani çarpışma anında, ön tamponlardaki hız 128km/h'tir, bu basit bir fizik kuralıdır (Zıt yönlü iki vektörün bileşkesi, vektörlerin büyüklükleri toplamına eşittir.). Deforme olmaları, çarpışma anındaki hızlarını değiştirmez. Bu nedenle araçların aldıkları hasarın, standart (euro ncap) testlere nazaran daha büyük olması gayet normal.
Görünmezde olsa adamiz abi cok sükür
Bu adam bu testleri yapiyorda biz bir ders cikartabiliyormuyuz? Toyota modelleriyle ilgili bir kac crash testi videosu eklemek istedim umarim izleyenler bir ders cikarir 2009 camry vs 2009 yaris