Gönderen Konu: Camry vs Yaris  (Okunma sayısı 4265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Camry vs Yaris
« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2012, 20:35:16 »
Tekin Bey, dediğiniz şey tam olarak doğru değil, araçların birbirlerine göre hızları (her birinin hızı 64'er km/h) 128km/h olur, yani çarpışma anında, ön tamponlardaki hız 128km/h'tir, bu basit bir fizik kuralıdır (Zıt yönlü iki vektörün bileşkesi, vektörlerin büyüklükleri toplamına eşittir.). Deforme olmaları, çarpışma anındaki hızlarını değiştirmez. Bu nedenle araçların aldıkları hasarın, standart (euro ncap) testlere nazaran daha büyük olması gayet normal.
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2012, 20:35:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 27, 2012, 20:49:02 »
Faruk bey, kendisinden kütle ve ağırlık olarak büyük bir araçla 64km/h ile çarpışma sonunda ağır hasar alan bir aracın zaten 5 yıldızı yoktur,

Böyle bir çarpışmada o küçük araç istenen oranda hasar alıyorsa, 5 yıldızı var demektir, zaten sizin yayınlamış olduğunuz 2. videoda bunu doğrulamış oluyor.

Tekin Bey size anlatmak istediğim şeyi anlatamadığım için gerçekten şaşırıyorum. Mesele şu ki siz bu 5 yıldızların neye göre verildiğini defalarca yazmama rağmen halen anlayamadınız. Euroncap kendi ağırlığı kadar ağırlıktaki ile çarpışınca 5 yıldız veriyor. Üstelik engel sabit, bu testin onunla kıl kadar alakası yok. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.  Gerisini anlayışınıza bırakıyorum. -_-

2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 27, 2012, 20:53:08 »
 :
Yihhhuuu arkadaşlar biz görünmez olmuşuzz :D İstediğiniz gibi davranabilirsiniz :dans3: Ne konuşuyor bu sayfadakiler :P :lol: :lol:
Görünmez duyulmaz okunmaz adammmm....... :D :D :D :D :D :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 27, 2012, 21:00:30 »
Bildiğim kadarıyla yeni yaris ile eskisi aynı platformda üretiliyor.Değişen tek şey burun mesafesinin biraz artmış olması .Bu da önden çarpışmalarda kabin güvenliğinin biraz daha artmış olmasını sağlıyor.Yok öyle ahım şahım bir fark.fiziksel hesaplamaları da bırakın toyota mühendisleri yapıversin :).B sınıfı hiçbir araçtan 90 lı hızlarla  düz duvara çarparak sağlam çıkamazsınız.Ben yarisimden memnunum en azından sınıfının en sağlamı.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 27, 2012, 21:12:42 »
   Tekin Bey size anlatmak istediğim şeyi anlatamadığım için gerçekten şaşırıyorum. Mesele şu ki siz bu 5 yıldızların neye göre verildiğini defalarca yazmama rağmen halen anlayamadınız. Euroncap kendi ağırlığı kadar ağırlıktaki ile çarpışınca 5 yıldız veriyor. Üstelik engel sabit, bu testin onunla kıl kadar alakası yok. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.  Gerisini anlayışınıza bırakıyorum. -_-

Faruk bey, ben sizi çok iyi anlıyorum, olaya şöyle bakalım, 2. videonuzda ki Yeni Yaris daha büyük bir sınıfla çarpışıyor ve sonuç çok başarılı. Aynı Yaris euroncap çarpışma testinde daha farklı bir sonuç mu veriyor? Sizce euroncap testinde dahamı başarılı veya başarısız olacaktır?

Bir ülke veya ülkeler x çarpışma şekli uygularlar, diğer ülkeler farklı bir şekilde çarpışma şekli uygulayabilirler, ama hasar alacak araçtaki hasar oranı ve şekli her iki taraftada aynı olacaktır. Kaldıki her zaman çarpışma testleri sabit duvarda yapılır, öyle değil mi? aynı veya farklı kasaları birbirine çarptırmanın, gösteri amacının dışında ne gibi faydaları vardır?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Ocak 27, 2012, 21:17:54 »
Bildiğim kadarıyla yeni yaris ile eskisi aynı platformda üretiliyor.Değişen tek şey burun mesafesinin biraz artmış olması .Bu da önden çarpışmalarda kabin güvenliğinin biraz daha artmış olmasını sağlıyor.Yok öyle ahım şahım bir fark.fiziksel hesaplamaları da bırakın toyota mühendisleri yapıversin :).B sınıfı hiçbir araçtan 90 lı hızlarla  düz duvara çarparak sağlam çıkamazsınız.Ben yarisimden memnunum en azından sınıfının en sağlamı.

Yeni araçların burunlarının uzamasının 2 sebebi var, ayrodinami ve hava yastığı sensörlerinin belki bir kaç cm daha öne alınarak daha erken ve rahat bir şekilde açılma refleksi yaratabilmesi, yani zamandan kazanma. 90km/h ile zaten hiç bir sınıf sağlam çıkmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 27, 2012, 21:21:37 »
: Görünmez duyulmaz okunmaz adammmm....... :D :D :D :D :D :D :D :D

Görünmezde olsa adamiz abi cok sükür ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Ocak 27, 2012, 21:32:13 »
Tekin Bey, dediğiniz şey tam olarak doğru değil, araçların birbirlerine göre hızları (her birinin hızı 64'er km/h) 128km/h olur, yani çarpışma anında, ön tamponlardaki hız 128km/h'tir, bu basit bir fizik kuralıdır (Zıt yönlü iki vektörün bileşkesi, vektörlerin büyüklükleri toplamına eşittir.). Deforme olmaları, çarpışma anındaki hızlarını değiştirmez. Bu nedenle araçların aldıkları hasarın, standart (euro ncap) testlere nazaran daha büyük olması gayet normal.

Alp bey,

Elbette 2 tamponun birbirine değme anındaki süratleri 128 dir. Fakat 2 araçta deforme olduğundan sonuç, 64km/h ile sabit ve deforme olmayan duvara çarpma ile eşittir. Kaldı ki 2. testte yeni Yarisin aldığı hasar duvara çarpanla aynı. Lütfen şu siteden eski yarisi tekrar izleyiniz ve karşılaştırınız,  http://www.consumerreports.org/cro/cars/safety-recalls/carcrashtest/crashtestvideo.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Ocak 27, 2012, 21:34:04 »
Görünmezde olsa adamiz abi cok sükür ::)

Ahmet ve Tolga bey, elbette sizleri duyuyoruz ve görüyoruz, haberiniz olsun, hakkımızda kötü şey konuşmayasınız  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 25, 2012, 18:19:12 »
Bu adam bu testleri yapiyorda biz bi ders cikartabiliyormuyuz?
Toyota modelleriyle ilgili bi kac crash testi videosu eklemek istedim
umarim izleyenler bi ders cikarir

Toyota Camry vs Toyota Yaris - Crash test compatibilità IIHS, Sicurauto.it
2009 camry vs 2009 yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 25, 2012, 18:22:37 »
yaris 0 - camry 1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 25, 2012, 18:38:05 »
yaris kullanırken bi camry ile çarpışmamamız gerekiyomuş :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 25, 2012, 20:11:31 »
Bu adam bu testleri yapiyorda biz bir ders cikartabiliyormuyuz?
Toyota modelleriyle ilgili bir kac crash testi videosu eklemek istedim
umarim izleyenler bir ders cikarir

2009 camry vs 2009 yaris

abi yukarıda bahsi geçen videolardan biri..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 25, 2012, 20:21:47 »
Allahım hepimizi kazalardan korusun.
Fakat benim abim SK ile kaza yaptığında ona çarpan Mitsubishi kamyonette 2 yaralı vardı ve bizim araç sağ yandan darbe aldı, abimde hiç bir sorun yoktu çok şükür bende bu konuda Toyotaya güveniyorum ve boşada çıkmadığını görüyorum açıkcası.
Toyotanın en önem verdiği iki şey, 1 Güvenlik 2 Emisyon(Çevreye en az zarar mantığı)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 26, 2012, 08:44:58 »
Alacağım araçta ilk baktığım konu güvenlik,ikinci konu ise tork.Güvenlik zaten yukarıda baya tartışıldı ve araç alırken bunları hatırlamamızda çok fayda olduğunu hepimiz görüyoruz. Geçen hafta bildiğiniz üzere 80 kmh hızla yol kenarındaki beton elektrik direğine kaba tabirle bodoslama girdim.Aracımın kaza resimlerini özellikle koymuştum.Şimdi buradan konumuzla bağlantı yaparsak 2001 c 200 lerin (W203 ) lerin ncap teslerindeki aldıkları yıldızların boşuna alınmadığını gördük. Araç pert oldu ama surucu olan ben burnum bile kanamadı.
Çünkü:
 1- emniyet kemerim takılı idi.
2-Hava yastıkları tam zamanında açıldı.Bu arada hep merak ettiğim bir konu vardı.Hava yastıkları açıldıklarında yüze çarpmaları nasıl oluyor? Acı yada tokat hissi veriyor mu? Cevap şu imiş.:) Önce bir şaşkınlık dönemi ki bu kişiye göre değişir.Mesela bende 5 saniye filan.(Yangın tehlikesi için uzun süre).Bayat pudra kokusu ve yüzümde hiç bir defarmasyon olmadığını gördüm.Yani tokat hissi yok.
3-Araçta darbe emme özelliği vardı.Yani bir anlamda araç kendi kendi deforme ediyor.Kaza anında direksiyon mili (tüm araçlarda var artık) katlanıyor.Şase sürücünün altındaki yerden ayrılıp orada konumlanmış yayların devreye girmesi sağlanıyor.(tren vagonları arasında aynı sistem var.SLR de kapılara konmuş çok küçük miktarda patlayıcı madde var mesela.Görevi araç sensörler tarafında ters döndüğü anlaşılırsa kapıları hava uçuruyor.Uçuyor derken sadece kilitler kırılıyor.Öyle patlama filan hayal etmeyiniz.
 :)
İşin fizik kanunları kısmını hepimiz biliyoruz.Ben ağır ve halk değimi ile kemikli araba tercih ediyorum.Çünkü bu tür araçlarda ölme riski oldukça az.(Vade gelmişse tank da koruyamaz o yarı konu)

Deveni sağlam kazıga bağla sonra Allah'a tevekkül et.(Hz Muhammed S.A.V.)
İf you want,you can do.(Kul Mehmet) :) (istersen,yapabilirsin)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...